Een ‘goed-voor-jezelf-zorgen’-routine? Let’s face it. Dat is (ook) iets wat ik heel belangrijk vind. Goed voor jezelf zorgen. Dat kun je op meerdere manieren interpreteren. Denk aan voldoende uren slapen. Hoeveel uur dat is? Wat voor jou goed voelt. Voor de een is zeven uur voldoende, een ander wordt heel blij van tien uur slaap. In mijn geval? Wij gaan – niet schrikken – rond kwart over negen ’s avonds (echt waar!) naar boven en voor tienen liggen we echt wel in bed.
Een vaste routine
Waarom? Omdat om kwart over zes de wekker weer gaat en ik toch echt wel een beetje uitgerust aan mijn dag wil beginnen. Natuurlijk zijn er heus weleens uitzonderingen, maar in eerste instantie proberen we juist dit ritme aan te houden. Eerlijk? Regelmatig baal ik er van. Want eigenlijk ben ik een avondmens. Maar ja, kind moet naar school en – wat ik al eerder zei – ik ben niet iemand die graag alles in heel weinig tijd propt en bijvoorbeeld zijn tanden poetst onder de douche. Ik moet wel even de tijd hebben voor wat ik in de ochtend allemaal wil / moet doen.
Heb je even?
Want natuurlijk heb ik ook een routine in de badkamer die ik heel graag aanhoud. Eerst tanden poetsen, dan douchen – en soms scrubben. Na het afdrogen uitgebreid insmeren met een body butter, body lotion (spray), huidolie. Dat laat ik kort intrekken voordat ik mij aankleed. Dan is mijn gezicht aan de beurt. Een oogcrème, dan een serum (even laten intrekken) en erover heen een DDML of een DDHJ *. Daar overheen weer een dagcrème. Mijn make-up is over het algemeen eenvoudig (wenkbrauw gel, oogpotlood, mascara, lippenstift) en soms wat uitgebreider (CC-crème, heel af en toe foundation, wat highlighter). Mijn haren? Na het borstelen een van mijn favoriete haarproducten en klaar!
Die routine van jou kóst wat tijd, zeg!
Die routine kost tijd, zou je denken. En inderdaad, ik sta om kwart over zes op en om tien over acht lopen Mila en ik de deur uit, naar school. Ik heb de tijd nodig en ik vind het fijn om de tijd te nemen en de dingen met aandacht te doen. Wat zegt het over mijzelf als ik mijn badkamer ritueel afraffel of de tijd niet neem om te ontbijten? Dat ik het niet waard ben? Nou, dat ben ik wel. Zo! Maar goed, dat gezegd hebbende werd ik onlangs geattendeerd op een boek dat een aantal jaar geschreven is en mij enorm intrigeert: ‘Miracle Morning’ van Hal Enrod.
Heerlijke producten! Ik kan niet anders zeggen…
Miracle Morning…
Waar het over gaat? Over grote veranderingen doorvoeren in je leven. Met zijn Miracle Morning-Methode leert Hal Enrod – volgens zeggen – je niet alleen een succesvoller, maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. Je kunt het zien als een praktische gids waarin je leest hoe iedereen in 30 dagen (aan de hand van zes nieuwe gewoontes) kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends! Je begrijpt, we hebben het gekocht (als e-book) en H. en ik gaan het beiden lezen.
Geen (voor)oordeel, maar openstaan voor veranderingen
Ook een voordeel van ouder worden. Voorheen zou ik direct hebben geroepen dat het belachelijk is om zoiets te zeggen. Want dat kan toch niet voor ouders gelden? Wiens kinderen al vroeg op zijn. Waardoor je zelf vroeg op staat. Ik bedoel, kom. Mijn wekker staat om kwart over zes. Ik ga toch echt niet nóg een uur eerder opstaan. Of nog erger, nog een uur vroeger naar bed! No worries. Er schijnt ook een oplossing te zijn voor ons ouders. Of het nu tijd nemen in de middag (of avond) is of wellicht een periode hanteren van (veel) minder dan een uur? Je gaat het van mij horen. Wellicht kan ik het invoegen in mijn routine. Nu eerst de tijd nemen om het boek te lezen. Keuzes maken, Rory.
Mijn routine? Een combi van innerlijk, uiterlijk en leuke dingen doen
Over keuzes maken gesproken. Ik heb er dus ook bewust voor gekozen om mijn (gezichts)huid en eigenlijk mijzelf in het geheel goed te verzorgen. Omdat ik er heilig in geloof dat innerlijk (meditatie, tijd nemen voor jezelf, genoeg slaap, goede voeding) en uiterlijk (bewegen, yoga, sporten, gezichtsverzorging) samen met leuke dingen doen als feestjes, dansen (met of zonder kind), genieten, soms juist uit de band springen je daadwerkelijk helpen jong te blijven.
Romig en lobbig. En het ruikt heerlijk!
Tips and tops
Natuurlijk heb ik ook weer wat nieuwe tips voor jullie. In de afgelopen tijd heb ik een aantal producten getest waar ik blij van werd. Dat deel ik graag weer met jullie. Tijdens het douchen geniet ik alweer geruime tijd van een heerlijke douche foam van Kneipp. De geur? Heerlijke Cherry Blossom! Ik schreef al eerder over de badkristallen (inmiddels voor de tweede keer aangeschaft), de body spray (nog steeds in gebruik) en de handcrème (bijna op). Ingrediënten als natuurlijke rijstkiemolie en kersenbloesemextract maken het heerlijk geurig en zacht. Het schuim is lekker romig en verzorgt je huid goed onder de douche.
Een fijn serum wat niet plakkerig aanvoelt
Wat voor serum? Hoort dat ook bij je routine?
Oh en heb ik al eens verteld over het heerlijke Hyalu B5 serum van La Roche-Posay? Ik kreeg het toegezonden vlak voor de kerstdagen en ik werd heel blij van de begeleidende tekst: “Een unieke huidherstellende formule met twee types Hyaluronzuur, vitamine B5 en Madeccassoside voor een voller uitziende huid. Het helpt de huidbarrière te herstellen en het natuurlijke huidvernieuwingsproces te bevorderen“. Ik gebruik het serum iedere ochtend en avond onder mijn dag- en nachtverzorging en het voelt heel fijn aan. Niet vettig of kleverig, maar juist voedend en zacht. Mijn huid voelt direct na het opbrengen gladder en soepeler aan. Enige aandachtspunt? Na het aanbrengen is de huid van je handen wel wat gladder. Het flesje op zich is ook best glad. Opletten dus.
Gebarsten lippen? La Roche-Posay weet raad
Om bij La Roche-Posay te blijven. Jullie weten dat ik in de koudere, gure winterperiode altijd last heb van eczeem en dermatitis de laatste paar jaren? De ene winter zijn mijn ogen aan de beurt, de andere winter rommelt het rond(om) mijn mond. Maar altijd zijn mijn lippen hartstikke droog. Denk aan schilfers, barsten en soms letterlijk kloofjes en je begrijpt. Het voelt niet fijn en het ziet er ook niet prettig uit. Toen ik advies vroeg werd mij de herstellende Cicaplast Lèvres aanbevolen (en deze kreeg ik ook toegezonden). Hele fijne stevige, dikke lipcrème die je makkelijk aanbrengt. Werkt perfect op mijn gebarsten, geïrriteerde lippen. Zelfs op kloofjes!
Lipbalsem gevaarlijk? La Roche-Posay stelt gerust
Ja maar Rory, hoe zit het dan met die enge verhalen over lip balsem van de Consumentenbond? Good point. Ik kreeg het artikel doorgestuurd van mijn schoonmoeder en besloot het La Roche-Posay te vragen. Het antwoord op mijn vraag aan de huidconsulente kwam direct. Heel fijn, want ik voel mij serieus genomen en ook gerustgesteld. In het kort: je hoeft je echt geen zorgen te maken. Alle ingrediënten worden nauwkeurig bestudeerd voor ze gebruikt worden. Alle veiligheidsgegevens worden door deskundigen geanalyseerd en indien nodig wordt dit aangevuld met in vitro tests (soms zelf uitgevoerd op gereconstrueerde huid). De concentratie wordt vastgesteld waarbij dit ingrediënt veilig in een product wordt gebruikt.
En hoe zit het dan met de handen?
Aan je handen kan je zien hoe oud je bent. Een zin die ik altijd heb onthouden. Ze werden maar droger en droger. Ook hierbij kon de huidconsulente van La Roche-Posay mij adviseren. Ze dacht dat de Lipikar Xerand handcrème voor mij heel goed zou zijn. Ik nam de proef op de som en ik heb de handcrème diezelfde dag nog gekocht. Wat zegt La Roche-Posay over deze specifieke handcrème: “Een handcrème voor de extreem droge huid. Door de hydraterende en herstellende bestanddelen heeft deze crème een herstellend effect op de beschermende hydrolipidenfilm en maakt de huid weer zacht en soepel“. Je ervaart een lichte, niet-vette film op de huid. Ik merk dat de crème heel snel intrekt. Ook kan ik mijn handen wassen en nog voel ik een laagje op mijn huid.
Voordat het een te lang artikel wordt, sluit ik hierbij af (al heb ik nog een aantal mooie tips voor je. Dat komt in een volgende blogpost). Welk item zou jij zelf weleens willen uitproberen?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
De douche foam ‘Cherry Blossom’ van Kneipp, het Hyalu B5 serum en de Cicaplast Lèvres van La Roche-Posay heb ik toegezonden gekregen
DDML staat voor ‘Dramatically Different Moisturizing Lotion’ en DDHJ staat voor ‘Dramatically Different Hydrating Jelly’