What's Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

What’s Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

What’s Güd? Bringing you the Güd, the whole Güd and nothing but the Güd. Briljant deze teksten! Ik ga er lekker op in ieder geval. Alweer een flinke tijd geleden was ik uitgenodigd bij een tof event – in een leuke setting in het altijd mooie Utrecht – ter ere van de lancering van een heel fijn unisex haarmerk: DunGüd. Wég met ingewikkelde regimes. Eerlijk, ethisch, zuivere formules, relaxed, Australisch, eenvoudig (en zuinig) in gebruik… Kortom, you’re in Güd hands!

What’s Güd?

Ik ben niet vaak zó snel razend enthousiast, maar dat ben ik over de producten voor het haar van @dungudhair.nl absoluut wel, en zelfs vanaf het eerste moment! Want niet alleen de toffe graphics en namen op de verpakkingen zijn super catchy. Maar mede-oprichter Phil Taylor legde ook nog het een en ander uit over de filosofie achter het merk DunGüd. En hij gaf natuurlijk een uitleg over elk individueel product.

What's Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

Do good… DunGüd

Ik kreeg een aantal van hun producten mee (en opgestuurd), toegespitst op de conditie van mijn haar en op de aandachtspunten die ik zelf heel belangrijk vind:

  • Date Night, hydrating shampoo (geschikt voor alle haartypen, met aloe vera en jojoba olie)
  • Date Night, hydrating conditioner (geschikt voor alle haartypen, met aloe vera en jojoba olie)
  • Reflection, high shine serum (met argan- en camelia olie. Geeft een prachtige glans en vermindert pluisvorming)
  • Nirvana, treatment primer & second day re-styler (met bamboe en olijfsqualeen. Beschermt tegen oververhitting, ontwart en voedt en ideaal voor de tweede dag na het wassen!)
  • Sideshow, styling balm (met boerenkool en kamille. Reduceert pluis, geeft glans)
  • Bounce Back, curl enhancing cream (yes! Met jojoba olie en jasmijnblad extract. Haalt de krullen in mijn haar omhoog. Loving it!)

What's Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

What's Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

Enthousiasme ten top!

En wat ben ik enthousiast! Ook ‘minime’ zegt dat mijn haar er zoveel voller, glanzender en gezonder uitziet. Minder droog, less frizz en meer krul en volume. Wat voor producten zijn het dan precies, Rory? Denk aan unieke samenstellingen en geuren. Maar weet ook dat er ‘no nasties involved‘ zijn. Alle producten zijn vrij van sulfaten, parabenen en propyleenglycol.

Australia anyone?

Maar de producten van DunGüd zitten wel bomvol inheemse Australische plantaardige ingrediënten. Ze zijn dierproefvrij en ethisch verantwoord. Veilig voor gekleurd haar! Oe, en er zit ook UV- en thermische bescherming in bijna alle producten.

What's Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

The Do Güd Stuff

Ook niet geheel onbelangrijk. Een aantal pluspunten die ik graag met jullie wil delen. Alle verpakkingen zijn 100% herbruikbaar. Los van het feit dat ze ook volledig biologisch afbreekbaar zijn. Ze worden geproduceerd met lokaal water behandeld met omgekeerde osmose. Het productieproces wordt volledig door zonne-energie aangedreven. De CO2 footprint is daardoor aanzienlijk verminderd!

How to use

Hoe gebruik ik de producten? Ik probeer mijn haren eens in de drie dagen te wassen. Dan gebruik ik meteen de conditioner (from midlength tot in de haarpunten). Erna gebruik ik een beetje Sideshow óf Bounce Back en als finishing touch een klein beetje Reflection in de puntjes. De dag(en) erna? A touch of Nirvana en een druppeltje Reflection met een prachtige look als resultaat.

What's Güd? The Feel Güd Stuff for your hair

Minder vaak je haren wassen, Güd!

Ik merk oprecht dat ik mijn haren minder snel hoef te wassen. Ik hield eerder al eens in de vier dagen aan, maar nu zie ik ook echt dat ik dat makkelijk ‘volhoud’. Voorheen was mijn haar op dag drie al redelijk vettig – vond ik zelf. Maar nu zit het nog best goed en zie je ook dat vettige (wat mij met name opviel) niet of in ieder geval veel minder.

Je leest. Ik ben enthousiast. En oprecht tevreden over wat de producten (nu al) voor mijn haar hebben betekend. Ken jij dit leuke merk al? En hoe vaak was jij je haren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor de lancering ben ik uitgenodigd en de genoemde producten heb ik ontvangen. Mijn enthousiasme is overigens geheel oprecht!