Een moderne reiziger zijn? Dit is hoe je dat doet

Een moderne reiziger zijn? Dit is hoe je dat doet

In Lifestyle by Roryblokzijl9 Comments

Een moderne reiziger? Na jarenlang niet gereisd te hebben ben ik het nu aan het intensiveren. In die zin dat ik nu wat vaker per vliegtuig reis, maar dan alleen met handbagage. Natuurlijk is ruimbagage ook een optie, maar ik heb teveel herinneringen aan beschadigde en zoekgeraakte bagage. Plus ik heb in de loop der jaren geleerd om effectiever in te pakken (en vooruit, minder mee te nemen. Want wat heb je nu effectief écht nodig?).

Representatief anyone?

But still, als je voor een week allerlei kledingstukken moet meenemen die ook wat meer ruimte in beslag nemen (bijvoorbeeld mooie maxi-jurken omdat je bij een aantal gelegenheden representatief gekleed moet zijn) dan heb je – als reiziger – echt wel een goede handbagagetrolley nodig. En laat ik die nu net hebben en inmiddels al een flink aantal maal gebruikt hebben. Zowel voor reizen per vliegtuig naar het buitenland als voor (korte) weekenden weg binnen Nederland.

Als reiziger onderweg met een handbagagetrolley

Ik vertelde al eerder over de fijne features van de Thule Aion handbagagetrolley en waarom deze specifieke trolley zo fijn en handig is. Een van de  pluspunten is de multifunctionele compressie packing cube. Hoe ik het doe weet ik niet precies, maar al mijn ondergoed, hemdjes en t-shirtjes weet ik er opgerold in te krijgen. Vervolgens kun je de cube door de extra rits dunner maken, zodat alles beter past en het daadwerkelijk ook als compressie-scherm bovenop je andere bagage werkt.

Een moderne reiziger zijn? Dit is hoe je dat doet
Moe hoofd, want dit was midden in de nacht

Maar ook… met een hele handige draagtas!

Maar goed, onlangs ging ik dus voor een week naar het buitenland en doordat ik wat meer kleding mee moest nemen (in die zin dat het om wat ‘grotere’ kledingstukken ging), kneep ik ‘m toch een klein beetje. En dan komt ineens een heel mooi ander product van Thule op je pad. Ik heb het over de Thule Subterra 2-draagtas. Met een inhoud van 22L kun je echt best wat meenemen als handbagage. Een mooie, strakke, veelzijdige tas waar je alle kanten mee op kan. Want of je nu op reis gaat, naar je werk of gewoon even de stad in, er is zoveel ruimte voor alles dat je nodig hebt. Reiziger 2.0 zal ik maar zeggen.

Ben jij een moderne reiziger?

Voorbeelden? Met de gewatteerde laptop- en tablethoezen kun je jouw MacBook of iPad beschermen en ook nog eens ordenen (dat vind ik zó fijn!). In het waterflesvak met ritssluiting kun je een waterfles meenemen. En nog handiger, dankzij het doorvoerpaneel kun je deze Subterra 2-draagtas aan je trolley bevestigen. Ik nam de proef op de som met mijn meest recente reis naar het mooie Spanje en inderdaad. Ik kon ruimschoots alles kwijt. Omdat ik de cabinebagage – lees: handbagagetrolley – had bijgeboekt (jammerdepammer, dat is ook bij Transavia nieuw per april 2024) kon ik gegarandeerd zowel mijn handbagagetrolley (in de bagagevakken boven ons hoofd) kwijt als mijn draagtas (voor mij onder de stoel).

Een moderne reiziger zijn? Dit is hoe je dat doet
Check hoe handig dit is, makkelijk rollen over de Schiphol-vloer en dan de tas bevestigd aan de trolley

Technische details – Thule Subterra 2-draagtas

Had ik je al verteld dat ook deze draagtas bluesign®-gecertificeerd is? Dat betekent dat hij aan strenge productiecriteria voldoet die niet alleen de werknemers, consumenten maar ook het milieu waarborgen. In de gevoerde laptophoes past trouwens een laptop van 16″ (mijn MacBook Pro is goed beschermd) en in de andere hoes past een tablet van 10,9″. Ook zorgen de hoezen ervoor dat niets gaat schuren of schuiven, ideaal. Ook zo handig? De vakken aan de binnenkant, want daardoor houd ik mijn iPhone 12 Max Pro apart, zodat er geen krassen op het scherm komen.

But that is so nifty!

Nifty? Dat betekent niets meer of minder dan: handig! En dat is deze tas, want dan heb ik het nog niet over de sleutellus gehad of het vak waarin je een drinkfles of misschien liever je paraplu kwijt kunt. Nog wat technische details? Uit mijn periode in de modewereld kan ik mij nog levendig herinneren dat áls je ritsen in een kledingstuk of accessoire liet plaatsen, de keuze bijna altijd voor befaamde YKK-ritsen werd genomen. De stof – 800D-nylon – met een waterbestendige afwerking is vrij van PFC’s en chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. De maten (49.0 x 22.5 x 33.5 cm) maken het de ideale handbagage-tas waar je veel in kwijt kan.

Een moderne reiziger zijn? Dit is hoe je dat doet
Super flexibel en handig in te delen

Blij ei

Je leest. Inmiddels ben ik ontzettend tevreden en blij met alle mooie producten van Thule, niet alleen als reiziger naar het buitenland, maar juist ook voor de kortere momenten in ons mooie Nederland. Inmiddels geniet ik niet alleen van mijn fijne handbagagetrolley, maar ook van de ontzettend handige duffelbag en nu dan ook van deze draagtas die ik ook eens goed kan combineren met de trolley!

Ben jij een – moderne – reiziger? En kies jij vaker voor ruim- of handbagage (en waarom)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze Thule Subterra 2-draagtas in de kleur zwart en met inhoud 22L heb ik toegezonden gekregen. Handig? Ook aanschaffen? De tas kost € 149,95