Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Alleen handbagage? Voor een reis van een kleine week? Hoe doe je dat en hoe bereid je dat voor? Voor mij is dat namelijk best wel een beetje een ding. Ik ben iemand die op alles voorbereid wil zijn. Een vestje voor als het koud(er) is, een extra shirtje, toch dat ene jurkje. Maar dan het liefst ook nog bijpassende schoenen voor bij dat jurkje. Dan heb ik het nog niet over gezichtsverzorging gehad. En over andere onmisbare items zoals mijn elektrische tandenborstel, mijn e-reader en mijn oeroude iPod (waarop ik naar de fijne affirmaties van Louise Hay luister).

Met het vliegtuig heen en met de auto terug

Dat op alles voorbereid zijn, ging niet helemaal lukken, want in dit specifieke geval was mijn reis nog ietsjes ‘afwijkender’ dan normaal gesproken. Ik ontmoette namelijk een vriend op mijn plaats van bestemming (Valencia in Spanje) en na een aantal dagen reden we samen terug naar Nederland. Een soort van (mini) roadtrip, kun je eigenlijk wel zeggen. Hoe fijn is het als je daar met je bagage op kunt inspelen? Die auto wordt gedurende de rit waarschijnlijk voller dus ik wil ook oprecht niet teveel spullen bij mij hebben. Alles valt en staat met keuzes maken.

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

Mijn tips voor het inpakken van een handbagage trolley

Hoe ik dat doe? Ik check allereerst de temperatuur en het weer op de plaats van bestemming. Daar begin ik een maand van te voren mee, zodat ik kan checken hoe grillig die weersvoorspellingen zijn. Op basis daarvan bepaal ik of ik een dikke of dunne jas meeneem of juist een vest (als het regent is dat laatste niet zo handig). Ook rol ik alle kleding tegenwoordig op. Ik kies combinaties die je onderling kunt wisselen en ik doe een paar sneakers aan (want citytrip). Mini’s van gezichtsverzorging maak ik zelf (lege flesjes en flacons vullen) of ik zoek ze in mijn voorraad samples van een paar jaar geleden.

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

Alles reist gratis mee

En toch hè. “Alles reist gratis mee in de auto“. Dat zei een collega van mijn vorige werk altijd. Ga je met de auto? Dan kun je eigenlijk van alles en nog wat (extra) meenemen. Dus dat extra paar schoenen, die regenjas of je eigen hoofdkussen ook. The sky is the limit (more or less). In dit geval ging die vlieger helaas niet op want ik vloog naar de plaats van bestemming.

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

Beter voor het milieu

Iets anders. Waar ik altijd iemand was die extra plastic zakjes voor de vuile was of extra schoenen (plastic is zo slecht voor het milieu) meenam, pak ik het deze keer helemaal anders aan. Ik mocht namelijk een hele mooie handbagage trolley uitzoeken van Thule – de Thule Aion. Deze trolley biedt zoveel extra’s dat ik die plastic zakjes helemaal niet meer nodig heb. En dan doel ik met name op de fijne en multifunctionele compressie packing cube (zie hierboven en hieronder op de foto’s).

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

100% recycled material

Laat ik bij het begin beginnen. Wist je dat deze trolley is gemaakt van duurzaam 100% gerecycled gewaxt canvas?  Die verwijderbare compressietas is dus ‘epic’ handig, want het houdt niet alleen mijn kleding op zijn plek, maar het fungeert ook als een compressiepaneel voor de kledingstukken in het hoofdpakgedeelte van de trolley. Hoe vaak heb je dat wel niet meegemaakt, dat het allemaal net niet goed in elkaar paste en je kleding ging schuiven? Zo onhandig. Maar dat is nu dus voorbij!

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee
Uren op Schiphol gewacht op mijn vlucht, maar hé. Dat was geen straf. De eerste keer vliegen sinds jaren

Deze handbagage trolley is ‘so nifty‘!

Ook zo handig van deze Thule Aion handbagage trolley? In het voorpaneel kun je snel een (dunne) jas / vest / jackje / e-reader / geprinte documenten opbergen. Dan heb ik het ook nog niet over de handige wieltjes van de trolley gehad. Die oversized achterwielen? Zijn uitermate geschikt voor ruw terrein. En de kleine voorwieltjes zijn juist ideaal om voldoende ruimte te hebben ín de trolley. En wat ik ook een pluspunt vind? De 600D gewaxte canvas buitenkant is niet alleen duurzaam maar heeft een waterbestendige coating zónder giftige PFC’s die vocht, vuil en vlekken afstoot. Zo schoof ik met de trolley flink langs de muur van een parkeergarage, maar geen centje pijn.

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee
Foto gemaakt vanuit het vliegtuig (heenreis), waar mijn trolley dus prima in het bagagerek van de cabine paste

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee
Ook tijdens de roadtrip (auto) was dit de perfecte trolley. Fijn formaat, er past veel in, gemakkelijk te vervoeren

Fun facts 
  • Gemaakt van bluesign® goedgekeurde, 100% gerecyclede polyester stoffen, gewaxt canvas met een PFC-vrije duurzame waterafstotende coating en een rugpaneel van 50% gerecycled polycarbonaat.
  • Soepele en gemakkelijke ’trek’ dankzij het gepatenteerde V-vormige telescopische handvat.
  • Een ritssluiting aan de buitenkant biedt snelle toegang tot sleutels, portemonnee en kleinere voorwerpen.
  • Ritsglijders aan de buitenkant kunnen samen vergrendeld worden voor extra beveiliging (sloten apart verkrijgbaar. Ik gebruikte een slotje dat ik nog had van de sportclub).
  • Last but not least… Voldoet aan de meeste eisen voor handbagage van luchtvaartmaatschappijen.

Ik ga op reis en ik neem alleen handbagage mee

Ik kan niet anders zeggen. Een fantastische stevige en super handige trolley waar ik tijdens deze reis ontzettend veel plezier van heb gehad. Makkelijk op te bergen in het bagagevak van het vliegtuig, maar zeker ook in de auto. Tijdens het lopen van vliegtuig naar auto of van hotel naar hotel was het zo eenvoudig om de trolley met je mee te nemen. Een oprechte aanrader en een handbagage trolley voor … nou ja, altijd? Fantastische indeling en ideaal om gestructureerd in te pakken en alles mee te nemen dat je nodig hebt.

Heb jij een handbagage trolley (plus wat was jouw laatste vakantiebestemming) en ken jij het merk Thule al?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze trolley heb ik toegezonden gekregen. Dat verandert niets aan mijn oprechte mening

Thule Aion handbagage trolley op vier wielen in de kleur Dark Slate – € 329,95