Eerste verjaardag baby!

In Babytalk by Roryblokzijl1 Comment

Eerste verjaardag baby!

En toen was het zover, de eerste verjaardag van mijn baby!
Heel speciaal en natuurlijk wilde ik ook dat het een superspeciale dag zou worden. Maar door omstandigheden moesten we het een beetje low budget houden. Hoe dat op te lossen?
Simpel, googlen, creativiteit en vindingrijkheid mixen, positief blijven en er vooral veel lol in beleven om het zo leuk mogelijk te doen.

DE taart

Op een ding wilde ik zeer zeker niet bezuinigen…namelijk op haar taart! Ik moest en zou een prachtige taart bestellen, van een hele goede banketbakkerij en precies zoals ik het wilde. No offence, maar ik wilde geen Barbie-, Lego-, Hello Kittytaart. Wat ik zocht was een hele mooie, lieve, rustige maar toch prachtige meisjestaart. Na lang zoeken een hele goede banketbakkerij gevonden met een erg meewerkende bakker. Een lieve vrouw die goed meedacht en volledig begreep wat ik bedoelde. Het was dan ook geresulteerd in een mooie (en ontzettend lekkere) lichtroze marsepeinen taart, gevuld met chipolata, luchtige cake en slagroom. In donkerroze mijn dochtertjes naam en natuurlijk een ‘1’ en in het donkerroze ook nog allerlei soorten hartjes. En her en der zilverkleurige balletjes. Geweldig. Voor 20 personen heeft deze themataart mij 40 euro gekost. Veel geld voor een taart, omgerekend valt het nog reuze mee. En het belangrijkste: hij was feestelijk, prachtig รฉn (ook niet onbelangrijk) lekker! Het is per slot van rekening de eerste verjaardag!

Maak het leuk, maak een slinger

Maar wat nog meer met versieringen te doen? Bij de Xenos hebben ze hele leuke ballonnen met een ‘1’ erop. Uit mijn hoofd iets van 1,95 voor 10 stuks. Daar vond ik ook een opblaasbare ‘1’ van dik stevig plastic in een knalkleurtje om op de voordeur te bevestigen. Bij AH heb ik een hele leuke ‘do-it-yourself’-slinger gevonden van mooie en verschillende kleurtjes papier. Ze leveren er een aantal stickervellen bij, zodat je zelf een ‘naamslinger’kan maken. En dat voor maar 3,95.

Wat heb ik nog meer gedaan voor de eerste verjaardag van mijn baby? Van een restje karton (in een goudkleur toevallig) heb ik een hele leuke kroon gemaakt, met daarop de naam van mijn dochtertje en natuurlijk de obligate ‘1’. Et voilรก!

Eerste verjaardag baby

Hebben jullie weleens speciaal een taart laten maken bij een banketbakker? Voor je kind of voor jezelf?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl