OVER RORY
Wie is Rory en waar schrijft ze over?

Een ‘Over Rory’ dus. Grappig, ik ben ooit – in 2013 – begonnen als ‘moeder-op-latere-leeftijd’-blogger, maar vervolgens steeds meer in de wereld van beauty en gezichtsverzorging beland. Ook heel interessant, want als veertigplusser verandert langzaam maar zeker je huid. En niet alleen je huid, maar ook je lichaam, interesses en meer. Hoe gaat dat nou in zijn werk? Ouder worden, wel een jong kind thuis hebben en dat allemaal in een periode van een pandemie?

Mijn blog viel onder de categorie ‘niche-blog’ en is dat eigenlijk nog steeds. Toch merk ik een bepaalde shift. Waar ik eerst voornamelijk schreef over het moederschap en vervolgens over de uiterlijke kant van ‘veertigplusser’ zijn is daar nu veel meer bijgekomen. Sinds mijn moeder is overleden ben ik mij nog veel meer gaan storten op de Indische cultuur. Ben ik nieuwsgieriger geworden naar alles wat met Nederlands-Indië en Indonesië te maken heeft. Deel ik veel over het verdriet dat ik ervaren heb en ervaar sinds het overlijden van mijn moeder. Doe ik -een dagdeel in de week – vrijwilligerswerk bij Moesson, hét Indische Maandblad én ben ik heel veel gaan koken.

Ook deel ik veel gekkigheid en meer op mijn Instagram-account, want ik vind het fenomeen ‘echtheid’ heel belangrijk. Jezelf niet zo serieus nemen is dan ook mijn credo. Dus heb je zin in een mix van gekke Reels, reviews, gelikte maar ook minder mooie foto’s te zien? Van events (als die weer door mogen gaan), mijn kookkunsten, interviews in de krant of gewoon alledaagse gekkigheid? Neem dan eens een kijkje op mijn feed.

Persoonlijk

Ik sta een beetje op een kantelpunt. Doelen stellen – zowel zakelijk als privé – is iets wat ik de afgelopen jaren niet consequent heb gedaan. Terwijl duidelijkheid iets is dat wel handig kan zijn. Waar staat 40envoorheteerstmoeder voor? Waar sta ik als persoon eigenlijk voor? Terugkijkend is de heftige burn-out in 2008 een van de betere dingen die mij is overkomen. Het allermooiste is oprecht mijn zwangerschap op latere leeftijd. Moeder worden heeft mij zoveel gebracht. Het ego was eindelijk weg. Andere ijkpunten zijn het onverwachte overlijden van mijn moeder in 2018 geweest, het veel meer opgaan in de Indische cultuur, de echtheid die steeds meer de overhand heeft gekregen. De positiviteit die ik – volgens anderen – uitstraal, ondanks de moeite die ik heb ervaren tijdens de pandemie.

Mijn credo

Everything is possible‘ en het besef dat het allerbelangrijkste? Voor je staat. Maar ook: ‘Go with the flow‘, meebewegen met dat wat er is.

Ook Rory

Samen met mijn beste vriendin sinds de peuterschool heb ik een aantal kinderboeken (Milaboekjes) geschreven. En wist je dat ik ook heb meegewerkt aan de ontwikkeling van het eerste Nederlandse kinderyogabordspel?

Over RoryPhotocredits: Cornelie Tollens / SAAR Magazine
Photocredits uitgelichte foto: Koffietijd

Bedrijfsgegevens

KvK-nummer 71418547