Online shoppen, ideaal voor drukke moeders

Online shoppen, ideaal voor drukke moeders

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Je kent het wel. Eerst komt je kind, dan misschien nog eerst je man / vriend / lief…en dan kom jij. Euh, klopt dit eigenlijk wel? Het zijn dingen die ik om mij heen hoor en ook zie. Als ik aan mijn eigen jeugd denk. Mijn moeder was altijd eerst voor mij op zoek naar leuke kleding. Maar voor haarzelf? Dat kwam wel een keer. Maar gelukkig hebben we nu internet. Mogelijkheden te over om online over alle grenzen heen de kledingmarkt te verkennen!

Ik? Ik. Ik!

Want laten we juist onszelf nu even niet vergeten. In het toch al drukke en hectische leven moeten we juist goed voor onszelf zorgen, toch? Het is een cliché. Maar als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je toch ook niet goed voor een ander zorgen? En dat bedoel ik natuurlijk veel ruimer genomen. Want goed voor jezelf zorgen kan meerdere dingen betekenen.

Zorg goed voor je lichaam

Probeer een uurtje of acht te slapen. De meningen verschillen over wat nu wel of niet goed is. Een ding is duidelijk. Een nacht van een paar uurtjes of – nog leuker – een versnipperde nacht is gewoon echt niet zo fijn.

Zorg goed voor je huid

Wist je trouwens dat slaap wonderen doet voor het herstel van je huid? Net zoals water drinken. Niet overdrijven. Maar een litertje of anderhalf, maximaal twee? Het schijnt goed te werken om de afvalstoffen uit je lichaam en huid af te voeren. Meer tips? Lees dan hier het artikel wat ik eerder schreef: “8 tips om er na je 40e goed uit te zien“.

Zorg goed voor je innerlijke zelf

Stress? Helemaal niet goed. En juist in dat al zo drukke leven is het handig om stress zoveel mogelijk te vermijden. Een sprookje? Niet helemaal. Want ook al is er stress. We kunnen de situatie niet veranderen, maar wel de manier waarop we er mee omgaan. Meer de chillmodus in dus. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hulp nodig? Misschien is mijn artikel11 manieren om jezelf op te peppen” ook wel interessant voor je.

Zorg goed voor je uiterlijk, ga eens online shoppen

Want je uiterlijke presentatie is en blijft toch ook belangrijk? Niet alleen op je werk, maar ook thuis. Maak eens combinaties van zakelijke kleding en je meer casual outfits. Mix & match. Je kledingkast is inmiddels gedateerd zeg je? Geen tijd om naast werk, huishouden, gezin en hobby’s om te shoppen? Geen nood. Online is ook mogelijk! Er zijn altijd webshops die 24/7 voor je klaarstaan. Bijvoorbeeld die van Esprit.

Online shoppen, ideaal voor drukke moedersOnline shoppen, ideaal voor drukke moedersOnline shoppen, ideaal voor drukke moeders

Zomaar een combinatie die ik direct uit zou kunnen zoeken. En ook nog in de sale! 
Jersey stretch blazer (44,99 met 50%)
Printed shirt van mesh met watervalhals (34,99 met 30%)
Skinny low rise (14,99 met 70%)

Welke items koop jij graag online? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Esprit heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel 

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 • Linda_r

  Leuk artikel Rory! En leuke kledingcombinatie (mét superkorting, daar houd ik van). Het lijkt me wel heel moeilijk om jezelf niet te vergeten als je om je heen zoveel anderen hebt, waarvan je het gevoel hebt dat je er misschien voor ‘moet’ zorgen. Mijn moeder kan dat ook. Zij is altijd druk met haar werk, ze doet (vrijwillig) een hele hoop voor de muziekvereniging, ze helpt zo ongeveer de halve familie met de belastingsaangifte (inclusief dochterlief die het ondernemen nog niet helemaal onder de knie heeft) en wanneer het slecht gaat met een familielid is zij ook de eerste die langs gaat. Heel bewonderenswaardig, maar tegelijkertijd niet altijd even goed.
  Wél grappig: mijn moeder heeft een hekel aan shoppen, aan kleding moeten passen, aan alles wat erbij komt kijken. Dus daar help ik haar altijd bij. En online shoppen is voor haar drukke bestaan ook een erg goede optie.
  Ik vind shoppen dan wél weer heel leuk. Vroeger was ik al erg eigenwijs en wist ik zelf wel wat ik aan wilde (het ging zelfs zover dat ik zó lang voor de kledingkast stond als 5-jarige dat mijn moeder op een gegeven moment met mij afsprak: bij een groene rok een groene blouse, bij een rode broek een rood t-shirt, etc. Scheelde een hoop tijd. Tot mijn tante een keer kwam oppassen en totáál niet van die regel wist… Met alle gevolgen van dien). Online shoppen vind ik ook ideaal. Vooral als ik eenmaal mijn maat weet. Heerlijk!

  • Wow, leuk je uitgebreide reacties Linda! Te gekke kortingen inderdaad. En grappig van de tante. Ik ben erg visueel ingesteld dus ik zie een leuk plaatje voor mij.
   Wat goed dat je ziet en merkt dat je moeder zo ontzettend druk is. Met name met (en voor) anderen om haar heen. Dat doet mij ook aan mijn eigen moeder denken. Behalve dat het heel lief, empathisch en bewonderenswaardig is, herken ik ook wat je zegt over dat het niet altijd even goed is. Ik zeg ook regelmatig tegen mijn moeder: “mam, je bent er zelf ook nog!”