11 manieren om jezelf op te peppen

In Persoonlijk by Roryblokzijl2 Comments

11 manieren om jezelf op te peppen

11 manieren om jezelf op te peppen

Tja, dat soort momenten zijn er gewoon wel eens. Daar hoef je niet een moeder op latere leeftijd voor te zijn. Je realiseert je dat je al een tijd niet bent uitgeweest. Geen tijd, geen leuke feestjes, geen geld, geen inspiratie, geen zin, ziek, moe. Noem het maar op. Alles kan. Maar dat is toch een tikje jammer. Dan is er maar één remedie. Vind een manier om jezelf op te peppen. Ik geef je mijn 11 tips.

Het leven is een feestje, maar je hangt zelf de slingers op

Cliché? Best wel. Waarheid? Absoluut. Een beetje gaan zitten simmen op de bank, terwijl je jezelf toespreekt met termen als ‘boehoe‘ of ‘ik ben zielig‘. Dat schiet niet op. Hoe zorg je er nu voor dat je niet eenvoudigweg maar vastgekleefd blijft aan de eerder genoemde bank (of stoel of keukenstoel of bed)?

1. Ga opruimen!

Huh? Ja echt. Heb je het laatste artikel van Jelle al gelezen? It works for me. Ik krijg gewoon zin om op te ruimen. Te ‘declutteren‘. Lekkere (Engelse) term. Veel (opstart)moeite. Maar zóveel resultaat als je even doorzet.

2. Ga naar buiten!

Hup. Jas aan. Das om (of niet). En gaan. Heerlijk een frisse neus halen. Letterlijk wind die door je hoofd waait. Een nodige windvlaag die alles wat vastzit losmaakt. Ook een goede manier om jezelf op te peppen.

3. Boek alvast een datum in voor een feestje

Gewoon doen. Spreek af met een vriend(in). Prik een datum. Koop alvast een ticket (stok achter de deur). Ga desnoods al outfits uitzoeken. Voorpret doet een hoop. Bij mij in ieder geval wel.

4. Struin op sites als Marktplaats

Het is natuurlijk beter als je toch aan het opruimen bent om dan meteen wat spijkers met koppen te slaan. Maak foto’s (voordeel: creatief bezig zijn), verzin gekke teksten (voordeel: prikkel je brein. Creatief. Humor) en zet die advertenties op Marktplaats. Goed, het kost je wat tijd, maar daarna is het lekker wachten op mensen die misschien wel geld willen betalen voor jouw spullen.

5. Of geef een (groot) deel weg

Ik heb een tijdje geleden voor het eerst babykleertjes weggegeven. Moeilijk. Met pijn in mijn buik een rondleiding gehad bij Zending Over Grenzen. Wat een fantastische organisatie is het. Wat doen ze een goed werk. Helemaal tevreden heb ik een groot deel van mijn dochtertjes babygarderobe achtergelaten. Diezelfde nacht heb ik wakker gelegen van hoe spontaan ik dat had gedaan. Ging ik piekeren over items die ik misschien tóch nog had willen bewaren. Voor het gemak vergeet ik dat maar even. Want hoofddoel gehaald? Check! Deze manier om mijzelf op te peppen werkt.

6. Struin op sites als Marktplaats

Hè, nog een keer? Ja, ik vergat namelijk wat ik bedoelde. Het echte struinen op Marktplaats. Je (her)kent het vast wel. Even kijken naar een fotootje. Doorklikken. Terecht komen op wat diegene allemaal aanbiedt. Brengt je weer op ideeën. Je gaat nog even door. En je bent zo weer een uur verder. Digitaal windowshoppen noem ik dat. Kost niets. Alleen je (kostbare) tijd. Maar hé. Als het goed is ben je wel weer in een betere stemming.

7. Ga sporten

Ligt voor de hand misschien. Open deur? Maar again. Het helpt. Gisteravond nog. Peuter op bed. Ik was helemaal ‘af’ en lag na het avondeten. Op de bank. Al klaar met de afstandsbediening in de hand. Ben ik toch nog even een sportles gaan volgen om kwart over acht. Motivatie: nul. Resultaat: heerlijk. Ik voelde mij echt een stukje beter.

8. Verwen jezelf (op meerdere manieren te interpreteren)

Wat ik nu bedoel is een moment creëren waarbij je echt voor jezelf kiest. Klinkt nog vaag. Concreet dan maar. Maak een welness-avond voor jezelf. Scrubben, masker, bad. Of een filmavondje. Lekker in je eentje naar de bioscoop. Nog een? Vooruit. Ga in je eentje de stad in en neem eens die ultralekkere koffie met slagroom, karamel, toffee en nog wat meer.

9. Ga naar de speeltuin met je kind

En leef je uit. Samen op de trampoline springen. Verstoppertje spelen achter de heg van de buren. Klimmen op en in speelhuisjes. Old skool van de glijbaan af. Aan rekstokken hangen. Achter elkaar aanrennen. Of nog leuker. Peuter gaat er op de loopfiets vandoor en jij holt op je stilettohakken erachter aan. Succes en een dikke glimlach van ongewild publiek verzekerd. Yeah! Ook een topper om jezelf op te peppen!

10. Doe eens iets wat ‘not done‘ is

Ooit in een ‘zelfhulp’-boek gelezen. Aldus (dit was overigens in de periode pre-kind) een van de tips ter harte genomen. ’s Ochtends vroeg om 7 uur je kopje koffie nemen… met een flinke scheut cognac of whisky erin. Heerlijk. Mijn hele dag kon niet meer stuk. De grote glimlach was er letterlijk niet vanaf te slaan.

11. Het allerbelangrijkste…

Realiseer jezelf hoe goed je het hebt. Everything is possible!

Ik ben door het schrijven van dit artikel alweer helemaal blij geworden. Wat doe jij om jezelf op te peppen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Mijn artikelen direct in je mailbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]