Ik zie aan je handen hoe oud je bent

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl30 Comments

Ik zie aan je handen hoe oud je bent“. Een opmerking die destijds echt binnenkwam. Hard, direct en heel duidelijk. Ik weet nog precies waar ik was. En met wie. Een dierbare vriendin (vijf jaar jonger) en ik gingen overdag Amsterdam in en eindigden bij een geweldig proeflokaal – De Drie Fleschjes – in een hoekje van een verder heel moderne winkelstraat. Een smalle pijpenla waar de vaten met speciale drank voor bedrijven nog te vinden zijn.

Mag ik een ‘vuiligheidje’?

Mijn favoriet? Een speciaalbiertje al dan niet gecombineerd met een bijzonder borreltje, genaamd ‘vuiligheid’. Bijnaam voor het waarschijnlijk wel bekende Gravenbitter. Heerlijk, een traktatie, al moet je enorm uitkijken wat en hoeveel je drinkt. Belangrijk is om er ook een hapje bij te nemen. Gehaktballetjes, blokjes kaas of iets anders dikmakends. Gelukkig deden H. en ik dit niet al te vaak. Maar om het eens samen met een vriendin te doen, was wel heel gezellig.

Er jonger uitzien dan je bent

Afijn, vriendin was er best prat op dat zij maar liefst vijf jaren jonger was dan ik. En vond het leuk om dat en plein public uit te dragen. Ik vond dat eerlijk gezegd wat minder, want waarom was het nu zo nodig om dat te benadrukken? Misschien omdat ik er toch wat jonger uitzie dan mijn leeftijd? Maar dan nog. Het is toch leuk dat we – als vriendinnen – er even oud uitzagen? Het verschil in leeftijd hoef je toch niet zo te benadrukken?

“Uh, hoe oud ben je eigenlijk?”

Vanuit mijn perspectief gezien – en met name nu, een jaartje of tien later – zie ik ook wel in dat het blijkbaar wel een dingetje was voor mij. Dat leeftijdsverschil. En dat ik het daarom zo belangrijk vond dat we er ‘even oud’ uitzagen. Maar goed, dat weet ik nu, maar zag ik toen wat anders. Vriendin en ik raakten in gesprek met een gezellige groep mannen (of waren het nu jongens). En waar de oppervlakkige gesprekjes altijd naartoe gaan? Leeftijd.

Je handen verraden je leeftijd

Er was wat heen en weer gepraat over ons uiterlijk, waar we dansten, woonden en natuurlijk … hoe oud we waren. Gek genoeg was het nu niet vriendin, maar een van de jongens die naar mij keek. Vervolgens naar mijn lichaam en uiteindelijk naar mijn handen. Om toen lachend op te merken dat hij aan mijn handen kon zien dat ik toch wat ouder was dan zij dachten. Ik kan je vertellen. Op dat moment vond ik dat oprecht niet leuk.

Ik zie aan je handen hoe oud je bent

Handcrème voor je handen

Want handen zeggen nu eenmaal veel over je leeftijd. Zo niet alles. Helaas ben ik iemand die sowieso zijn handen veel wast (en gewassen heeft). Vroeger door een vorm van smetvrees. Nu doordat ik de baby-periode door móest met veel handen wassen (iets met een pasgeborene en hygiëne). Ik kan mij nog goed herinneren dat – toen Mila net was geboren – ik een Clinique DDML-lotion kocht en de verkoopster mij een (naar later bleek) waanzinnig dure full size handcrème gaf want: “Dat zou ik nodig hebben met een baby in huis“.

Kneipp seconde handcrème

Vanaf dat moment ben ik inderdaad regelmatiger handcrème gaan aanbrengen. Van goedkoop B-merk tot luxe merkartikel. Ik heb veel uitgeprobeerd. Mijn laatste aanwinst was een fijne – snel intrekkende en heerlijk ruikende – handcrème van Rituals ‘Indian rose & sweet almond oil’. Maar op zich best prijzig. Ik was dan ook ontzettend blij dat ik van Kneipp een van de nieuwste handcrèmes: de ‘seconde handcrème + nagelriemverzorging‘ toegezonden kreeg. “Snel intrekkend & intensief verzorgend” met “abrikozenmelk en marulaolie“. Dat klonk mij heel fijn in de oren.

Ik zie aan je handen hoe oud je bent

Abrikozen en marulaolie voor je handen

De substantie is niet al te dik, zelfs dunner dan ik van een handcrème zou verwachten. Wellicht komt dat door de marulaolie? Het zorgt niet voor een waas, wat erg prettig is. De kleur is wit. Maar – voor mij – heel belangrijk? De geur is overheerlijk! Abrikozen zijn overduidelijk aanwezig. Het trekt relatief snel in (wel een aantal seconden insmeren en wrijven) en je handen blijven een flinke tijd gehydrateerd aanvoelen. Ook een fijne pre: geen plakkerige gevoel aan je handen. Dat het ook nog je nagelriemen verzorgd is een prettige eigenschap.

Zie ik er nu jonger uit?

Vlak nadat ik de handcrème heb aangebracht zie je ook echt een instant reactie van de huid. De huid van mijn handen lijkt glad te trekken (of in ieder geval gladder dan ze waren) en oogt soepel. Of ik er daardoor jonger uitzie dan mijn ware leeftijd? Dat denk ik niet. Wat ik wel merk is dat de huid van mijn handen soepeler oogt en voelt. Niet meer van die nare droge randjes die blijven ‘hangen’ aan zachte stoffen als satijn (mijn fijne kussensloop) en kleine ophaaltjes veroorzaken. Een goede verzorging van je huid – of dat nu je gezichtshuid, je decoletté of de huid van je handen is – zorgt nu eenmaal voor een gezonde en verzorgde uitstraling.

Gebruik jij regelmatig handcrème? Hoe vaak smeer jij? En wat is jouw favoriete merk?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze handcrème heb ik toegezonden gekregen

Kneipp Seconde Hand- en nagelriemcrème, Abrikozenmelk & Marulaolie is vanaf eind november verkrijgbaar. Een tube van 75 ml kost € 6,49

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]