Jij bent 34, toch? – hoe een simpele opmerking je dag kan maken

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Jij bent 34, toch?“. We hadden al enige tijd gesproken. De meneer en ik. Op het terras van ons stamcafé. De Man en Mila waren even afrekenen toen het gesprek weer kort op het onderwerp leeftijd kwam. Ik had hem al eerder verteld dat wij – volgens mij – ongeveer in dezelfde leeftijdscategorie vielen. Dat was volgens de meneer niet waar. We scheelden zéker een jaartje of 15. Afijn, op het laatst vroeg hij nog even snel: “Jij bent 34, toch?“. Ik bedankte hem vriendelijk en verzekerde hem dat ik in september toch echt 47 kaarsjes mocht uitblazen.

Jij bent 34, toch? Doe je zonnebril eens omhoog?

47? Jij bent 34 toch ?!? Verbijstering. Stilte. Het drankje werd neergezet. Zonnebril omhoog. “Neeeeeee. Huh? Maar ik zei het niet uit beleefdheid. Wacht even. Wát zei je? Doe je zonnebril nog eens omhoog“. Grappig. Leuk. En ok, ook een tikje blij. Allemaal dingen die in gedachten door mij heen gingen. Want hoe je het went of keert. Dit was en is toch wel een compliment! Toegegeven, ik zat daar heerlijk in het zonnetje relaxed te zijn.

Couture, heel bijzonder maar ook heel toegankelijk

Dat mocht ook wel. Want het uurtje daarvoor was ik alles behalve relaxed bezig. Er móesten ineens foto’s gemaakt worden voor een toekomstige blogpost. Ik vertelde al eerder over mijn samenwerking met een heuse couturier. Eerder mocht ik al een prachtige jurk van haar lenen voor een bijzonder event. Maar wist je dat ik de afgelopen maanden bezig ben geweest met een wel heel speciaal project? Een hele bijzondere samenwerking? Laura Blagogee – de couturier over wie ik sprak – heeft voor mij een prach-ti-ge jurk ontworpen èn gemaakt. Volledig op mijn maat. Zó bijzonder en speciaal. Daarover in een toekomstig artikel meer.

Natte hond

Maar goed. Ik wilde dus foto’s maken in verschillende settings. Een daarvan was in de natuur. We waren nog maar een kwartiertje bezig en toen gebeurde het. Je gelooft het of niet. Ik weet niet hoe het mogelijk was. Al poserende zag ik vanuit mijn ooghoek een vrouw met drie loslopende honden aan komen lopen. Een van de (grote) zwarte – en naar later bleek nátte – honden rende naar ons toe. Dochtertje raakte in lichte paniek, dus ik draaide naar haar toe. Gelukkig maar want in een flits springt de hond met zijn poten tegen mij op. Juist, natte en modderige poten. Precies op mijn mooie designer dress. Tot overmaat van ramp ging hij zich ook nog uitschudden. En de eigenaresse? Gaf geen krimp. Keurde ons geen blik waardig – ondanks mijn gegil – en liep stoïcijns door…

Opgefokt een fotoshoot doen? Not a good idea

Je begrijpt dat ik volledig opgefokt was op dat moment? En toen moest de fotoshoot nog doorgaan. Toen voelde ik mij even geen “Jij bent 34, toch?” hoor … Zeker niet als je een opmerking krijgt als: “Kijk eens leuk…”. Relaxed voelde ik mij pas een uurtje later. Op het terras van ons stamcafé. Omgekleed in een ‘gewoon’ jurkje. Wellicht hielp de stemming. De chillmodus op dat moment. Voor mijn ‘jeugdige’ uitstraling. Ik kon er toen in ieder geval weer om lachen. Als een boer met een beetje kiespijn. Dat dan weer wel.

Jij bent 34, toch?

Maar die jeugdige uitstraling. Weet je dat ik denk dat dat ook te maken kan hebben met een product wat ik nu aan het testen ben? Ik vertelde jullie eerder over het Vichy Idéalia serum en hoe prettig het aanvoelt op mijn huid. Nu de ontsteking van mijn gezichtshuid wat minder lijkt te worden ben ik structureel het andere product wat ik ook van Apotheek& Huid heb ontvangen aan het uitproberen, de Vichy Idéalia Nightpeeling.

Jij bent 34, toch? - hoe een simpele opmerking je dag kan maken

Vichy Idéalia Nightpeeling

Toen ik ook nog rechtstreeks van Vichy deze Nightpeeling toegestuurd kreeg om het product uit te proberen voelde dit als een boodschap van het universum. Aldus, iedere avond voor het slapen gaan, als ik mijn gezicht goed gereinigd heb. Doe ik een paar druppels van de Nightpeeling op een wattenschijfje en dep ik daarmee op de huid van mijn gezicht (vooralsnog de ontstekingsplekjes vermijdend). Daarna gebruik ik het Idéalia serum – wat overigens nu toch echt bijna op is – en de DDML lotion van Clinique en daar overheen weer mijn nachtcrème.

Jij bent 34, toch? - hoe een simpele opmerking je dag kan maken

Nightpeeling, geschikt voor de avond en nacht

Waar je op moet letten? Gebruik de Nightpeeling (hence: het woord ‘night’) alléén ’s avonds voor het slapen gaan. Gebruik de dag erna een dagverzorging met minimaal SPF15. Ga je echt vol in de zon op het terras of nog meer op het strand? Dan gebruik je natuurlijk een zonnebrandmiddel met – in mijn geval – beschermingsfactor SPF50. Door de peeling is je huid namelijk wel gevoeliger voor de kracht van de zon. In mijn geval is het nog even meer opletten omdat ik ook te kampen heb met pigmentvlekken op mijn gezicht.

Jij bent 34, toch? - hoe een simpele opmerking je dag kan maken
Eerlijk is eerlijk

We zijn nu een flinke tijd verder en eerlijk is eerlijk. In combinatie met een goed zonnebrandmiddel en eigenlijk ook het iets meer vermijden van de volle zon. Een redelijk tot goed slaap- en eetpatroon. Merk ik echt wel verschil. Zelfs als ik niet goed geslapen heb trouwens. De laatste tijd kom ik namelijk wat moeilijker in slaap doordat ik toch veel pieker en nadenk. Wat ik dan – dankzij de Nightpeeling – zie aan mijn huid? De huid ziet (en voelt) gladder en zachter. Straalt zelfs meer (en dat in de ochtend!).

Jij bent 34, toch? - hoe een simpele opmerking je dag kan maken
Een druppel nightpeeling op mijn hand

Euh, wat is dat eigenlijk, een peeling?

Wat een peeling eigenlijk doet? Een peeling met glycolzuur verwijdert dode huidcellen en bevordert het herstel van de beschadigde delen van de huid. Een soort van zachte scrub. De substantie is prettig, zacht (zonder de korreltjes die in een reguliere scrubcrème zitten), vloeibaar als water en voelt goed op de huid. Het prikt niet. Is niet branderig. Een zachte en milde peeling dus die zijn werk doet in de nacht, wanneer je slaapt. En de geur? Is subtiel, niet overheersend en prettig. Ook niet geheel onbelangrijk.

Gezond van binnen en buiten

Natuurlijk heeft een mooie, stralende huid ook profijt bij een goede verzorging van binnen- en buitenaf. Ik noem: voldoende water of (kruiden)thee. Zelf zweer ik inmiddels bij gekookt water met plakjes verse gember. Het is niet alleen heerlijk, maar ook je tanden verkleuren niet (wat bij thee toch vaker gebeurt). Ook een goede reiniging van je huid – zowel ’s ochtends als ’s avonds – is een must. Hoe schoner je huid hoe meer je gezichtsverzorging zijn werk kan doen. Maar de combinatie van dit alles? Samen met de Vichy Idéalia Nightpeeling? Ik ben er heel blij mee. Ongeacht of ik nu de opmerking krijg: “Jij bent 34, toch?”

Jij bent 34, toch? - hoe een simpele opmerking je dag kan maken

Heb jij weleens van een nightpeeling (of nachtpeeling) gehoord? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit product heb ik ontvangen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]