Vichy Idéalia Serum, what’s in a name

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl4 Comments

Gek genoeg is dat het eerste waar ik aan denk als ik de naam Idéalia op het flesje serum uit de  productlijn van Vichy zie staan. What’s in a name. Voor mij komt een product als het Idéalia Serum namelijk behoorlijk in de buurt van ‘ideaal’. Ik gebruik inmiddels al jaren – tot volle tevredenheid – producten van Vichy. Vanwege de uitstraling van het merk (verkrijgbaar bij de apotheek, dan is het zeker goed – is mijn credo), maar zeker ook vanwege de werking.

Vichy Idéalia Serum, what’s in a name

Op nummer een, een, een!

Wat ik zelf dan gebruik vraag je? Met stip op nummer 1: Liftactiv serum 10 Ogen en Wimpers (circa € 29,-). Ontdekt door schoonmoeder en tot op de dag van vandaag ben ik haar daar nog extreem dankbaar voor. Het is namelijk het enige oogserum wat je daadwerkelijk op je ogen en wimpers aan mag brengen. Dat kan en mag met een reguliere oogcrème niet. Nah, dat ligt vast aan het merk, hoor ik je zeggen? Nee dus. Want de oogcrème van een super high end merk die ik eigenwijs toch op mijn oogleden had aangebracht … zorgde ervoor dat ik diezelfde dag nog een check bij de huisarts had.

Mijn eerste Vichy-product

Het eerste product ‘ever’ van Vichy wat ik ooit heb gebruikt? Een hele fijne deodorant (Anti-Transpiratie Verzorging Deodorant roller 48u). Als ik eerlijk ben en terugkijk is dat toch wel de enige deodorant tot nu toe die ècht heel goed heeft gewerkt. Ik voelde mij echt de hele dag fris. Prijstechnisch (want rond de € 10,-) ging het op een gegeven moment niet meer – toen ik net mijn vaste baan was kwijtgeraakt – en ben ik overgegaan op ‘ad random’ deodorants. Als ze maar in de aanbieding waren. Nu ik dit zo schrijf herinner ik mij weer hoe fijn het product aanvoelde. Reden genoeg voor mij om er voor te gaan sparen. Hoe kneuterig het ook klinkt.

Idéalia Serum

Maar ik begon te vertellen over het Idéalia-serum. Wat is er nu zo speciaal aan het serum dat je daar over wilt vertellen? Allereerst éven over het uiterlijk. Een prachtige en stijlvolle flacon in allerlei kleurschakeringen roze. Erg fijn dat de flacon doorzichtig is omdat je zo precies ziet hoeveel serum er nog in zit. Het houdt makkelijk vast in de hand en het pompsysteem werkt prima. Ik vind het persoonlijk hygiënisch en makkelijk te doseren.

Wat doet het?

Dan de geur van het Idéalia serum.  Een prettige, lichte, niet opdringerige geur. De textuur is fijn, licht (niet vet!) en zacht, waardoor het goed uitsmeert en makkelijk intrekt. Ideale basis voor onder mijn dag- en nachtverzorging. Ik heb zelf een gevoelige en droge huid, dus óver het serum gebruik ik nog een lotion en daar weer overheen een dag- of nachtcrème.

Dermatitis Perioralis: ga weg!

Ik gebruik het serum nu een aantal weken en ik merk dat mijn huid gladder en zachter oogt. Erg fijn, juist omdat ik best een beetje een moeilijke periode achter de rug heb (en nog steeds eigenlijk) voor wat betreft de ontsteking van mijn (gezichts-)huid. Stapje voor stapje mag ik weer wat producten gaan gebruiken (advies van mijn huisarts). Mijn huid moet weer gaan wennen aan gezichtsverzorgings producten. Maar om te beginnen dan wel alleen van de fijne merken zoals ik die altijd heb gebruikt. Het Idéalia-serum is hypoallergeen en dermatologisch getest op de gevoelige huid. Vandaar dat ik het wel aandurfde.

Vichy Idéalia Serum, what’s in a name

Wat Vichy zegt over het Idéalia Serum?

Wat zegt Vichy zelf? “Het Anti-oxidant Serum voor een stralende huid zorgt weer voor een ideale huidkwaliteit: frisse uitstraling, egalere teint, verfijnt de huidtextuur, zichtbaar kleine poriën en gladgestreken fijne lijntjes”. I couldn’t agree more, in ieder geval zeker voor wat betreft de eerste drie punten. Want waar ik het eerst alleen op de onaangetaste delen van mijn gezichtshuid durfde aan te brengen. Doe ik dat inmiddels overal op mijn gezicht. En het gaat niet alleen goed. Ik zie dat het serum mijn huid ook daadwerkelijk goed doet. Misschien draagt het zelfs wel bij aan het herstel. Wat het kost vraag je? Rond de € 36,- voor een flacon van 30 ml.

Vichy Idéalia Serum, what’s in a name

Vichy Idéalia Night Peeling

Wist je trouwens dat ik ook de Vichy Idéalia Night Peeling heb ontvangen om te testen? Héél voorzichtig ben ik begonnen dat uit te proberen (vooralsnog óm de ontsteking-plekken heen). Maar na twee keer kan ik natuurlijk nog geen adequate review geven van het product. Daar wil ik ook echt aandacht en tijd aan besteden. Wordt vervolgd dus. Wat ik wel al kan vertellen is dat het product heel fijn aanvoelt op de huid en dat mijn – inmiddels zeer gevoelige – huid geen tegenreactie heeft gegeven.

Vichy Idéalia Serum, what’s in a name

Ja maar, ik heb geen tijd om het te halen!

Last but not least. Vind jij het ook zo lastig dat je altijd naar je apotheek moet gaan om producten te kopen. Dat is nu voorbij. Wist je dat je bij Apotheek& Huid online je producten kunt bestellen (geen verzendkosten vanaf € 19,95)?

Kende jij het merk Vichy al? En bestel jij je producten ook weleens online bij de apotheek?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Het Idéalia Life Serum heb ik ontvangen ter review. Dit verandert niets aan mijn oprechte mening