Het kan in Almere! Waar of niet waar?

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Het kan in Almere! Waar of niet waar?

Het kan in Almere! Waar of niet waar?
Zoveel mensen, zoveel meningen. Over het algemeen – moet ik toegeven – zijn de meningen van buitenstaanders over Almere niet mis. Saai, leeg, verkeerd publiek, nepstad. De leukste opmerking in al die tijd dat ik in Almere woon is wel die van een DJ: “ Wow, woon jij in Almere? Ik liet bijna mijn blikje cola uit mijn handen vallen“. Uhhhhm, juist ja. Het is wel meteen duidelijk dan. Ik moest er hartelijk om lachen trouwens. 

Tegens en voors

Het ‘slechte’ nieuws eerst? Ja, Almere is een redelijk ‘nieuwe’ stad, in die zin dat we niet echt een oude dorpskern hebben als – ik noem maar een dwarsstraat – Utrecht. Maar heb je je wel eens verdiept in Almere? Ik bedoel, echt even verdiept? Kijk eens rond in Almere-Haven. Het is als een dorp. Gezellige straatjes, leuke winkeltjes en een variatie aan restaurants langs de havenkom. In Almere-Stad heb je heus niet alleen de publiekstrekker voor velen ‘Primark’. Nee, er is veel meer. Heb je meer behoefte aan groen? Dat is er ook genoeg.
Het kan in Almere! Waar of niet waar?

Doe eens gek! Bezoek Almere

Dat is natuurlijk het leukste om ‘fysiek’ te doen. Maar vooraf inspiratie opdoen kan heel goed via de handige site van ‘Het kan in Almere’. Toegegeven. Ik ben Almere in de loop der jaren steeds meer gaan waarderen. Onze woonplaats met heel andere ogen gaan bekijken. Je kijkt meer naar de mogelijkheden die er zijn, in plaats van je te focussen op hetgeen je mist. Er is meer dan je denkt, als je je maar openstelt voor wat er al is: de Pasar Malam op landgoed De Kemphaan, heerlijk Indonesisch eten bij het sfeervolle restaurant Kediri, de boerenmarkt, de leuke activiteiten die regelmatig in het centrum worden georganiseerd.

Het kan in Almere! Waar of niet waar?

Rory en Almere, waarom?

Dat is mij nu zó vaak gevraagd? Waarom? Ja, waarom eigenlijk? Je leven loopt op een bepaalde manier en via allerlei afslagen en kronkels beland je op een plek. En die plek is voor ons Almere. Natuurlijk hebben wij wel eens gedacht aan Amsterdam (destijds te duur) of Utrecht (niet de favoriete plek van Huib) of Naarden-Vesting. Maar op dit moment voelen wij ons echt op onze plek hier. Zeker nu we een kindje hebben gekregen. Een kindvriendelijk hofje, alleen bestemmingsverkeer. Een mooi huis. Alles op loopafstand of makkelijk te doen met bus of auto. En wil je er op uit…Amsterdam en Utrecht zijn snel en makkelijk te bereiken.
Het kan in Almere! Waar of niet waar?

Promotie of waarheid

Allebei! Ik heb niet voor niets meegedaan aan de campagne ‘Het kan in Almere’. Kijk hier voor mijn pagina met tips en verhalen. Ik sta natuurlijk ook achter het concept, anders zouden jullie zo er doorheen prikken. Rory, denk je dat Almere je meer aanspreekt omdat je inmiddels wat ouder bent en een kindje hebt gekregen? Zou kunnen. Ik ben in Almere gaan wonen toen ik twintig was. Voor ons was het een prima start en financieel gezien meer haalbaar dan andere steden. Wel zijn we op een gegeven moment om ons heen gaan kijken. Zeker omdat we altijd in Amsterdam hebben gewerkt. Maar inmiddels zijn de files ook wat verminderd. En wat ik al zei, we voelen ons op dit moment echt thuis.

Almere, ben jij er wel eens geweest? Huiveringwekkend of heerlijke stad?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Een PDF ontvangen met daarin mijn top 9 van boeken, waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad tijdens mijn zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte?

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]