Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

In Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Een interessante week van Fantastic Moms. De week staat in het teken van geld. Oftewel, letten op je uitgavenpatroon. Inzien dat niet alles om geld draait. Het ook zuinig aan kunnen doen. Minimaliseren misschien? “Everything is possible“, heb ik ooit geleerd van een inspirerend persoon. Ok, het was een man. En het ging om hetgeen je wilt bereiken in je leven. Maar ik vind het op veel dingen toepasbaar. Alles is mogelijk. Dus ook met weinig geld een mooie outfit scoren. 

Tips and tricks

Nou ja, een complete outfit scoren? Dat is niet eens altijd nodig om toch stylish voor de dag te komen. Wist je dat je heel veel verschillende outfits kunt samenstellen, alleen al door te werken met accessoires? Niet duur, zorgt wel voor een compleet andere uitstraling. Denk aan de kussentjes die je misschien op de bank hebt liggen. Een leuk kussenhoesje er omheen. Zelf gemaakt of goedkoop gekocht. Meteen een ander uiterlijk.

Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Faux leather jack: 15,- (H&M), hemdje: 2,99 (Action), coloured skinny pants: 5,- (Primark), leren laarsjes: 38,- (in Estland gekocht in 2010) 

Everything is possible

Je hoeft niet altijd alles van dure merken te kopen om er mooi en verzorgd of zelfs stylish uit te zien. Het is een kwestie van goed om je heen kijken, op straat, in de stad, in bladen, op de televisie en er je eigen ‘schwung’ aan geven. Voor mijzelf is het echt een kick om mij  juist niet volgens de laatste mode (so overrated) te kleden. Gewoon mijzelf zijn. Aandoen wat ik leuk vind. Waar ik mij fijn bij voel. That’s the spirit. En weet je? Als je je goed van binnen voelt, dan straal je dat ook uit naar buiten.

Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Faux leather jack: 15,- (H&M), ketting: 9,95 (BREIL via Groupon), jurkje: 7,- (Primark), panty: 1,99 (Albert Heijn), leren laarsjes: 38,- (in Estland gekocht in 2010) 

Soms zit het even niet mee

Soms zit het gewoon even niet mee. Zelf ben ik nu ruim twee jaar aan het minimaliseren. Deels door omstandigheden, ook deels een stukje zelfbewustzijn. Denken aan het milieu en dus niet altijd alles meer nieuw kopen. Shoppen in je eigen kast en combineren. Zo heb ik laatst opnieuw mijn favoriete Björn Borg-broek (de oorspronkelijke is versleten) die al lang uit de collectie is, tweedehands op Marktplaats gekocht voor een tientje. Zo goed als nieuw. Waarom niet? Voor mijn dochtertje doe ik dat ook met haar kleertjes. Veel in de uitverkoop gekocht, deels via Marktplaats aangeschaft, en ook veel van vrienden gekregen. Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Vestje: 3,- (H&M), ketting: 9,95 (BREIL via Groupon), t-shirt: 6,50 (Hema), rokje: 0,99 (Action), panty: 1,49 (Zeeman), tasje: kado (uit Marokko), leren laarzen: 119,- (Bijenkorf, gekocht in 2006) 

Recycle

Natuurlijk kan en moet je ook stilstaan bij het feit dat goedkope kleding niet altijd fairtrade gemaakt kan zijn. Maar ook van dure merken weet je dat niet zeker. Noem mij naïef. Maar ik heb het gevoel dat ik dat min of meer kan compenseren door goed mijn afval te scheiden. Plastic zakjes te hergebruiken. Kleding aan een goed doel te geven. In ieder geval bijna alles te recyclen. Ik denk dat ieder het voor zich moet weten. Voor mij werkt dit nu eenmaal goed.

Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Bolero: 4,95 (New Yorker)

Pictures please!

Daarom wilde ik jullie ook een flink aantal foto’s laten zien. Zodat je ziet dat goedkoop niet altijd duurkoop is. Als je de tijd neemt om te investeren in jezelf. Je even je best doet om het kaf van het koren te scheiden. Dan kun je met weinig geld hele leuke outfits samenstellen.

Met weinig geld een mooie outfit? Yes I can!

Satijnlook jasje: 9,- (Primark) – Rokje: 2,95 (New Yorker) – Schoenen: 4,50 (C&A Yessica)

Er voor weinig geld goed uitzien. Hoe doe jij dat?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is eerder deze week verschenen als gastblog op fantasticmoms.nl

Een PDF ontvangen met daarin mijn top 9 van boeken waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad tijdens mijn zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte?

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]