Release your feminine radiance … met deze mala

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl17 Comments

Feminine radiance‘ en ‘Mala’. Termen, woorden, die je wellicht niet meteen wat zeggen. Ik word er zelf heel erg blij van. Een mala staat voor een ketting. En niet zomaar een ketting. Ik heb het over een sieraad met een ziel. Handgemaakt èn handgeknoopt, door Tati zelf. Wist je dat er 108 natuurlijke edelstenen (en kristallen, afhankelijk van het type Mala dat je wilt) worden gebruikt? Een prachtig sieraad, dat je niet moet willen bewaren voor speciale gelegenheden, maar gewoon moet dragen.

Het kleine meisje diep in mij

De laatste jaren – of eigenlijk sinds een jaartje of dertien – ben ik mijzelf aan het herontdekken. Aan het herijken. En ben ik erachter gekomen dat ik mijzelf in de loop der jaren ben verloren. Het kleine meisje dat ik ooit was, zat (te) diep weg gestopt. Gelukkig laat ik haar er steeds meer en meer uitkomen. Heb ik oprechte aandacht voor haar. Omdat zij mijn wezenlijke zelf is. En er mag zijn. Er juist moet zijn. Want dat is wie ik ben.

Release your feminine radiance ... met deze mala

Show yourself

Niet Rory, de partner, vrouw, ideale werkneemster, de altijd ‘ja’-zegger, de voegster. Maar gewoon, mijzelf. Met al mijn flaws, nukken en ongeduld maar tegelijkertijd humor, positiviteit en sensualiteit. Extravert. Dat kan ik eigenlijk wel zeggen. Waar ik vroeger behoorlijk in mijzelf gekeerd was. En van huis uit heb meegekregen om maar niet al te veel op te vallen. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg“. “Laat niet teveel van jezelf en je kwetsbaarheden zien, dat kan alleen maar tegen je gebruikt worden“. Heb ik dat allemaal los gelaten. Want wat is nu het ergste dat er kan gebeuren?

Release your feminine radiance ... met deze mala

Ik kies voor mijzelf

En dus laat ik mijzelf zien. Durf ik te zijn wie ik ben. Zal het wellicht niet altijd even goed uitpakken. Maar man, wat is het fijn om je leven te leven zoals je dat zelf wilt. Te kiezen voor jezelf (denk aan de opmerking in het vliegtuig: “Doe eerst het masker bij jezelf op en dan pas bij een ander“), want dan pas kan je er echt zijn voor een ander. Neemt niet weg dat het spannend is allemaal. Risico’s nemen. Grote sprongen wagen. Durven te kiezen voor jezelf.

Release your feminine radiance ... met deze mala

Zielskracht van edelstenen

Ik geloof in de zielskracht van dit soort mooie sieraden. Het is niet voor niets dat ik eerder al een mooie zilveren ketting met rozenkwarts mocht uitzoeken, welke ik ook heel frequent draag. De werking en kracht van edelstenen? Ik voel het en geloof erin. Op een kast in onze slaapkamer, vlak voor de plek waar ik slaap staan ook standaard drie edelstenen. Ik drink iedere dag een flinke hoeveelheid water uit mijn Manipura Malas crystal infusion gem water bottle. Welke edelsteen hierin verwerkt is? De amethist.

Release your feminine radiance ... met deze mala
Wat zeggen Tati en Asaf zelf over de ‘Feminine Radiance‘ Mala?
Romantic yet Seductive, elegant yet wild, this beauty is a celebration of the feminine glow. The goddess at play. Deep warm earthy colors are balanced beautifully with light ones, pointing to the eternal effervescence of youth“. Welke edelstenen en kristallen zijn verwerkt in deze Mala? Rode granaat, rookkwarts, rozenkwarts, rhodonite. Ze passen niet alleen goed bij elkaar maar stralen ook een natuurlijke warmte uit. Denk aan mooie kralen van 6 of 8 mm grootte. Elke kraal is uniek wat het tot een prachtig, handgemaakt sieraad maakt dat je voor altijd koestert. De Mala eindigt in het midden met een rode granaat-kraal. En eronder het kwastje wat een speelsheid toevoegt aan dit prachtige sieraad.
Release your feminine radiance ... met deze mala
Mala èn zilveren ketting van Manipura Malas
Ik draag de ketting graag en regelmatig. De ene keer bij een luchtige, zomerse maxi dress en dan juist weer bij een wat strakkere bodycon jurk. Of juist bij een van mijn chique LaDress jurken. Hoe dan ook. Ik voel en zie letterlijk de vrouwelijkheid in mij naar boven komen wanneer ik deze sieraden draag. Niet alleen bij de Mala, ook bij de zilveren ketting met rozenkwarts komt er iets in mij omhoog, wat ik voor mijn gevoel ook uitstraal.
Wat zegt Manipura Malas over de zilveren ketting?
Tiny elegant faceted Rose Quartz beads Tie Silver Necklace set in 925 sterling silver. 
Rose Quartz is the stone of Love. Not just any love but the unconditional kind. This gemstone opens up the heart chakra allowing its healing love energy to diffuse throughout our entire body.
This energy is especially healing for unsolved emotional contractions and hurts that have closed us off such as anger, stress, fear, or resentment. It helps to release the body from such tensions and freeing up space for that which is fresh, healing and inspires the heart“.
Vertrouwen in jezelf

Je leest. Dit zijn sieraden waar ik erg blij van word. Het geeft mij (zelf)vertrouwen. In dat wat er is. Oude verhalen? Doen er niet meer toe. Wèg met het geloof in het oude zeer. Dat was toen, dit is nu. Alles wat ik nu doe, kan ik aan. Natuurlijk zeg ik hiermee niet dat je alleen hiermee alles om kunt draaien. Het is geen magisch iets wat een situatie uit zichzelf omkeert. Wèl geloof ik in de kracht en werking van edelstenen. In dat die je daadwerkelijk vertrouwen kunnen geven. In jezelf. Waardoor je het toch uiteindelijk helemaal zelf oppakt en omkeert. Omdat je dat kan. Ik. En jij ook.

Geloof jij in de helende kracht van edelstenen? En voor welke Mala zou jij zelf kiezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze prachtige ‘feminine radiance’ gemstone Mala heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]