Stokke en Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?

In Babytalk, Lifestyle, Opvoeding by Roryblokzijl7 Comments

Ik was ontzettend blij toen ik de uitnodiging voor de lancering van de Athleisure-collectie van Stokke kreeg. Nu is Stokke sowieso ‘mijn merk’ en baal ik er stiekem van dat de ge-wel-di-ge kinderkamer Stokke Home in principe bestemd is voor kinderen tot ongeveer 5 jaar. Let wel. De ladekast en het bureau blijven we natuurlijk gebruiken. Maar ons meisje is met haar 5 jaar al best groot aan het worden en dus zullen we in de nabije toekomst afscheid moeten nemen van haar bed. Dochterlief en ik bespreken allerlei scenario’s waar we het bed nog voor kunnen gebruiken: speelbed, logeerbed op zolder, hut om in te spelen.

Xplory, Tripp Trapp, Stokke has it all

Toch blijf ik altijd nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen. Want ik breng mijn enthousiasme graag over aan andere moeders en ‘moeders-to-be’. Waar onze eerste aankopen tijdens mijn zwangerschap bestonden uit een nieuwe Xplory (van schoonmoeder gekregen) en een walnootbruine Tripp Trapp. Groeide mijn waardering voor het merk Stokke steeds meer. Zeker toen we hadden ervaren hoe fijn de FlexiBath, de Dresser en natuurlijk het waanzinnige Stokke Home concept bleken te zijn. Van de laatstgenoemde items (net als onze Tripp Trapps trouwens) kunnen we dan ook maar moeilijk afscheid nemen.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Is het een plaatje of niet? Ja, ik doel (natuurlijk naast Mila) op het Stokke Home-concept

Actieve jonge ouders gaan voor athleisure

Maar Rory, je begon te vertellen over de lancering van de ‘athleisure’-collectie van Stokke. Wat betekent dat precies? En wat is de filosofie erachter? Het idee achter ‘athleisure’ is dat sportieve ouders die een actief leven leiden dat ook willen laten doorlopen in het leven met een baby. Herkenbaar? Die prille babytijd. Ik weet nog dat ik – ondanks de (spoed)keizersnede – alweer veel te vroeg stond te trappelen om naar buiten te mogen met Mila. Lekker wandelen met de kinderwagen. Het is dat ik destijds helemaal niet bezig was met draagzakken (waarom eigenlijk niet?!?) want toen ik vorig jaar bij de Negenmaandenbeurs een instructie kreeg van de Stokke draagzak ‘MyCarrier’. En ik hem zelfs even om mocht doen (inclusief babypop) moest ik toch even wat wegslikken. Zo fijn, om je baby dicht bij je te dragen.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?

Stokke + athleisure = #stokkeathleisure

Maar die activiteit in het prille begin dus. Je leven is gefocust op je baby. Maar je wil jezelf niet vergeten. We weten natuurlijk allemaal wel dat beweging en frisse lucht goed is. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby. Afijn, die drie keer in de week sportschool kan je in het begin – zeker na een keizersnede – even vergeten. Maar na een aantal weken kan je wél al beginnen met lichte oefeningen. Denk hierbij aan (snel)wandelen achter de wandelwagen. Baby in en uit de reiswieg tillen. Op en neer de trap lopen omdat je de luiertas bent vergeten te vullen. Continu bukken om speelgoed op te pakken die de box uit wordt gesmeten. Dat alles is de inspiratie geweest voor de collectie die bij dit actieve leven past.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Ewout van Stokke legt uit wat er precies allemaal kan met de mooie Xplory

Wat is er nu precies veranderd aan de Xplory en de MyCarrier in de athleisure-collectie?

Feitelijk blijft de Xplory (de kinderwagen waarmee wij heel blij zijn geweest) hetzelfde. De materialen van de athleisure-collectie daarentegen zijn nog zorgvuldiger uitgekozen. Denk hierbij aan eigenschappen als vocht afdrijvend en sneldrogend. Ventilatie, iets wat ik altijd héél belangrijk heb gevonden bij baby’s en kleine kinderen is heel duidelijk aanwezig in de vorm van perforatie en mesh. De zonnekap (uittrekbaar) is een feature die ik zelf ook erg heb gewaardeerd. Kleine baby’s wil (en moet) je uit de zon houden. Zelf hadden wij overigens nog gekozen voor een extra (bijpassende) parasol. O ja, de boodschappentas blijft net zo fijn (en ruim!) voor de boodschapjes van de dag. Wat ook nieuw is bij Athleisure is de bijpassende ‘newborn support’, met een voetensteun en verstelbare hoofdsteun. Ideaal!

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Een hele mooie lange tafel met … Tripp Trapps in alle kleuren

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Ja sorry hoor. Maar het blijft leuk om je naam zo te zien #dankbaar #blij

Iets met mode

En ja, je haalt het meisje uit de mode, maar nooit de mode uit het meisje (uh, nou ja, vrouw inmiddels). Want check die leuke fashionable kleurtjes van de atheisure-collectie eens? De details in de kleuren Coral en Marina die terugkomen in zowel reiswieg, kinderwagen als boodschappentas. En natuurlijk ook in de Athleisure-MyCarrier. Wist je dat deze ergonomische en verstelbare draagzak ook gemaakt is van sneldrogend en ventilerend materiaal (katoen en mesh)? Wat ik ook interessant vond om te horen? Dat je meerdere draagposities hebt. Want het ‘harnas’ blijft altijd hetzelfde. Dat hoef je niet om te draaien. Zowel de front carrier (vanaf 0 tot circa 12 maanden) als de back carrier bevestig je aan datzelfde harnas.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
We zien Mark niet goed? Ik vond dit juist een hele mooie foto, zo tegen het licht in

Mark en Vivian vertellen

Het actieve leven wat wij leiden als ouders. Hoe houd je dat in stand, welke dingen zouden je ’tegen’ kunnen houden en wat kan je daaraan doen? Mark Tuitert (voormalig langebaan schaatser en olympisch kampioen) en Vivian Reijs (gezondheidsexpert, orthomoleculaire voedingscoach en hormoontherapeut) stonden klaar om ons te informeren. Mark deed dat niet alleen door zijn levensverhaal te vertellen. Door in alle oprechtheid en kwetsbaarheid te spreken over de positieve en negatieve momenten in zijn leven. Maar nog belangrijker. Wat hij daarmee heeft gedaan. Wat hij ervan heeft geleerd. Natuurlijk moest er ook gewerkt worden deze ochtend. En vonden we onszelf ineens terug op een trainingsmatje om een aantal oefeningen te doen die Mark deskundig voordeed. Denk aan termen als ‘squatten’ en ‘planken’ en je begrijpt waarom wij in een licht sportieve outfit werden verwacht.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Check die prachtige ‘Nike Lunarepic lowfly’ knit 2 eens? (En ze zitten heerlijk!)

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Tijdens het ‘planken’ een scherpe foto maken? Not a good idea

Voeding … van linzen tot chocoladetaart

Dat we erna beloond werden met een werkelijk heerlijke lunch was natuurlijk erg prettig. Gezonde gerechten (linzen, makreel, veel vers fruit, lekkere sapjes) en ander lekkers (gerookte zalm, garnalen, croissants, heerlijk knapperig brood, versgemaakte jams en onder andere een heerlijke chocoladetaart) stonden verspreid over de feestelijk gedekte tafel. Aan allerlei kleuren Tripp Trapps konden we genieten van al het lekkers.

Mini-seminar van Vivian Reijs

Vivian gaf ons een mini-seminar over voeding, een gezonde leefstijl en gewicht. De consequenties van het gebruik van suiker en bijvoorbeeld sojamelk werd besproken. Maar ook geweldige ideeën voor de lunchboxen van de kinderen passeerden de revue. Inspirerend. Ik kan niet anders zeggen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het boek wat binnenkort zal uitkomen. Een tikje gênant dat ik uiteindelijk als laatste persoon nog aan de eettafel zat, genietend van … juist ja, dat stukje chocoladetaart. Maar dan wel met aardbeien, frambozen en besjes ernaast. Voor het evenwicht. Voor de balans zal ik maar zeggen.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Vivian gaf inspirerende tips over hoe je een healthy lifestyle kan combineren met het moederschap

Ik ben geïnspireerd!

Goed, je begrijpt. Dit was een ontzettend inspirerende ochtend. Ik let al best goed op mijn voedingspatroon en ik probeer genoeg te bewegen. Drie keer in de week sporten lukt mij momenteel niet meer. Gek genoeg is bij drukte het eerste wat ik skip mijn sportles. Dat kan anders. Maar gelukkig krijg ik beweging genoeg door het naar- en van school lopen (vier keer per dag) en traplopen. Desalniettemin kan het beter. Ook qua voeding heb ik best weer wat geleerd. Prettig om te horen dat de volle variant van yoghurt juist beter is dan de magere. Met name omdat in dat laatste ingrediënten verwerkt zijn die niet bedoeld zijn voor ons lichaam. Volle yoghurt is veel natuurlijker en beter voor je lijf. Althans, dat is wat ik ervan heb meegenomen. Ja, dat kan ook wishful thinking zijn. Want sinds onze eerste vakantie in Griekenland (2009 geloof ik) zijn wij verslingerd aan Griekse yoghurt. Ja, die met 10% vet.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
Even samen op de foto met mooie Vivian

In alles wat ik doe, haal ik eruit wat voor mij van belang is. Tijdens dit event is het belang van sportief zijn en blijven én bezig zijn met een gezond voedingspatroon op een fijne, open en inspirerende manier benadrukt. Goed om te zien dat een merk als Stokke zich ook hiermee bezighoudt en hier zelfs op inspeelt.

Athleisure, hoe sportief en actief sta jij in het leven?
En natuurlijk ook met Mark

Hoe actief sta jij in het leven? Doe jij aan sport? Wat doe je om stress te vermijden en niet geheel onbelangrijk, let jij op je voedingspatroon (en dat van je kind)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dank voor de uitnodiging van deze bijzonder geslaagde lancering van #stokkeathleisure!

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]