Kom maar op met die regen. Ik kan er tegen!

In Lifestyle by Roryblokzijl7 Comments

Kom maar op met die regen? Hoe bedoel je dat? Ik doel op het feestelijk ingepakte pakketje wat ik onlangs mocht ontvangen van AGU. “Prachtig!!!” Is mijn oprechte reactie wanneer ik mijn geweldige AGU SEQ Urban Coat in de waanzinnig mooie kleur ‘olive‘ uit de verpakking haal. Ik weet niet precies wat ik had verwacht, maar dit overtreft mijn verwachtingen. De jas is niet alleen mooi en elegant, maar het is ook nog eens een briljant ontwerp. Niet een standaard regenjas (want dat is het ook niet). Ik vind dat de naam ‘urban coat‘ de lading goed dekt.

Van urban coat naar poncho

Want wist je dat deze ingenieuze urban coat twee ritsen (verwerkt) in de zijkant van de jas heeft? En als je die openritst dat jouw jas dan verandert in een stijlvolle poncho? Ideaal wanneer je fietst en het begint te regenen, want dat houdt je benen zelfs droog. In mijn geval – ik fiets niet – heb ik ook andere momenten bedacht wanneer je deze mooie jas van AGU kunt dragen. Wanneer de poncho-functie ook enorm goed van pas komt. Zeker met regen. Maar niet per definitie op de fiets.

Kom maar op met die regen. Ik kan er tegen!
Prachtig verwerkt in de zijkant. De ritsen waarmee je van je urban coat een poncho maakt

Houd de regen uit je boodschappentassen

Wat dacht je van de volgende situatie? Ik heb het meerdere malen ervaren. Je doet lopend boodschappen – want hé, goed voor het milieu èn je gezondheid – en het begint te regenen. Je gaat sneller lopen, want voor je het weet stroomt de regen in je boodschappentassen (vaak zijn die open aan de bovenkant). Wanneer je uiteindelijk thuis bent blijkt dat de kartonnen verpakking van bepaalde artikelen nat en dus ‘klef’ is geworden. Hartstikke vervelend wanneer het een doosje pasta betreft. Of een pak met meel.

Kom maar op met die regen. Ik kan er tegen!

De urban coat-hack

Met deze jas is dat verleden tijd. Je ritst de ritsen, verwerkt in de zijkant open et voilà. De urban coat is getransformeerd in een poncho. Je drapeert de poncho over de boodschappentassen heen! Is dat een goede hack of niet? Een ander idee. Er komt weer regen aan. Kleuter heeft wel een jas aan, maar geen capuchon. En we zijn natuurlijk nét de paraplu vergeten. Balen, want je eigen capuchon kan je niet delen. Geen nood. We maken weer een poncho van de urban coat en kleuter kan gewoon onder / in jouw jas meelopen. Het vergt enige oefening, maar ze vond het hartstikke leuk om te doen.

Kom maar op met die regen. Ik kan er tegen!
Zie je de handvatten onderaan de jas? Die voorkomen opwaaien van de jas als je fietst

Voor over mijn little blue dress

En even los van de functionaliteit van deze prachtige urban coat. Heb je gezien hoe mooi de kwaliteit van de stof is? Soepelvallend, zacht en dun 4-way stretch materiaal. Waterdicht, winddicht en toch ademend door de Poray 5000 coating. En hoe mooi is het design van de jas? Getailleerd. Vrouwelijk. Stijlvol. Prachtig. Door de lengte ideaal om over mijn ‘little blue dress‘ te dragen. Of over elke kleur little dress die je maar hebt. De jas oogt namelijk ook chique. Dankzij de mooie en toegankelijke olijfkleur is de urban coat ook makkelijk te combineren met iedere andere outfit. Een – voor mij – groot pluspunt: twee afsluitbare zakken, heel subtiel verwerkt in de jas zodat je ze niet ziet. En natuurlijk de (verstelbare!) capuchon die mooi om je hoofd valt.

Kom maar op met die regen. Ik kan er tegen!

Casual, stijlvol, chique, trendy, everything is possible

Wat dacht je van naar school lopen in je skinny jeans en sneakers? Of wanneer je met het openbaar vervoer naar een fashionable event gaat in een mooi jurkje en stiletto heels? Naar een netwerk-event in een hippe outfit? Casual boodschappen doen? Alles is mogelijk met deze stijlvolle jas. Wacht maar af totdat ik – eindelijk – een fiets heb, al dan niet tweedehands. Wist je dat je dan je handen in de lussen kunt doen en zo de poncho over je stuur heen kan doen? Zodat je benen niet nat worden? Je extra bescherming hebt op de fiets? En de poncho niet opwaait?

About mijn kleutertijd

Last but not least doet deze regenjas die zoveel meer is dan een regenjas – hence de naam ‘urban coat’ – mij terugdenken aan vroeger. Aan mijn jeugd. Toen ik nog een klein kleutertje was en het zó spannend vond dat ik mijn eerste echte regenjas kreeg. Ik weet nog goed dat de jas werd gekocht bij C&A in Overvecht (Utrecht). Mijn ouders hadden niet een heel ruim inkomen, dus deze – letterlijk – plastic doorzichtige regenjas paste prima in het budget. Ik vond hem geweldig, maar kwalitatief? Not so good. Je bent een kind en je speelt. Dus toen ik bleef hangen aan een tak was het heel snel gebeurd. Ontroostbaar was ik.

Dansen in de regen

Gek genoeg was het gevoel toen ik deze jas toegezonden kreeg. Mocht testen. Reviewen. Bijna weer net zo spannend als vroeger. Blijkbaar is het iets wat toch is blijven hangen. Want los van een lelijk regenpak met een puntcapuchon wat ik rond mijn pubertijd kreeg – toen ik naar school moest fietsen – heb ik nooit meer een regenjas gekregen of gekocht. Onlangs nog, toen Mila van haar oom een witte regenjas kreeg voor haar vijfde verjaardag. Keek ik naar het mooie jasje en voelde ik weer even het verlangen. Naar een regenjas. Een urban coat. En je ziet. Het universum zorgde ervoor dat mijn wens werd vervuld. Dankjewel AGU voor deze mooie jas! Jullie hebben mijn wens vervuld. Er bestaat geen toeval.

Kom maar op met die regen. Ik kan er tegen!

Draag jij weleens een urban coat of regenjas?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze urban coat heb ik toegezonden gekregen. Het artikel bevat mijn oprechte mening

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]