Africa Organics voor zowel huid als haar

Africa Organics voor zowel huid als haar

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Africa Organics, een merk waar je misschien al eens van hebt gehoord. Zij bieden hele fijne huid- en haarverzorging. Maar wist jij dat Esse (het bekende salonmerk op basis van probiotica) het zusterbedrijf is van Africa Organics? Dan begrijp je waarschijnlijk wel dat ik het heb over producten van hoge kwaliteit. I was so lucky dat ik zowel de huid- als de haarverzorging mocht uitproberen gedurende de afgelopen maanden. En tijd om uit te proberen was er zeker wel, met alle maatregelen en toestanden rondom het coronavirus, de pandemie die de hele wereld nog steeds in zijn greep houdt.

Jongens, wat loop ik achter!

Dat betekent alleen wel dat – met name doordat de scholen een flinke tijd dicht zijn geweest – ik een behoorlijk aantal extra taken op mijn bordje had gekregen en ik daardoor wat meer achterloop met reviews en artikelen over fijne producten zoals die van Africa Organics. Aan de andere kant hebben jullie meer aan een uitgebreide testperiode (zoals ik dat altijd doe) en een zorgvuldig geschreven, heldere en duidelijke review met mijn eigen oprechte ervaringen, dan wanneer ik zoiets even ‘hap snap’ tussendoor doe.

Wat meer over Africa Organics

Afijn, eerst maar eens wat meer over het merk zelf. Africa Organics is een ethisch verantwoorde verzorgingslijn voor zowel lichaam als haar en vindt zijn oorsprong in Zuid Afrika. De producten bevatten krachtige ingrediënten van wilde inheemse planten en bomen zoals Baobab, Marula, Mongongo en Kalahari melon. Wist je dat Africa Organics vier natuurlijke lijnen heeft voor verschillende huid- en haartypen? Een van de bijzondere kenmerken van het merk is dat de ingrediënten gecontroleerd in het wild worden geoogst. Daardoor bevatten ze een hogere concentratie aan werkbare stoffen.

Africa Organics voor zowel huid als haar

Drie ‘hair care‘-lijnen?!?

Tevens biedt het Zuid Afrikaanse merk Africa Organics drie ‘hair care’-lijnen die hun kracht ontlenen aan inheemse gewassen als Baobab, Marula en Mongongo. Goed om te weten! De formules zijn 100% natuurlijk en uiterst mild voor haar en hoofdhuid (voor mij heel belangrijk omdat ik een gevoelige en kwetsbare hoofdhuid heb met zo nu en dan eczeem). Ook fijn om te weten is dat de producten geen conserveringsmiddelen bevatten. Een aandachtspuntje om van te voren te weten is – doordat de shampoos en conditioners geen siliconen en synthetische polymeren bevatten – de producten minder schuimen dan we gewend zijn. Het uitspoelen duurt ook iets langer, maar dat ervaar ik niet als vervelend. Ik vind de kwaliteit van mijn haar en de gezondheid van mijn hoofdhuid veel belangrijker.

Kalahari Melon Body Wash van Africa Organics

Wat mocht ik dan testen, vraag je jezelf wellicht af? Als eerste… de Kalahari Melon Body Wash, een fijne douchegel die geschikt is voor de gevoelige huid. Wat zit er precies in? Denk aan milde, milieu-afbreekbare reinigende ingrediënten en anti-oxidanten van rooibos en honeybush. Maar ook omega-6 (dat voedt de huid èn herstelt de vochtbalans). Ook goed om te weten. Er worden maar twee (natuurlijke) parfumextracten gebruikt, om zo allergieën te voorkomen: sinaasappel en wierook.

Africa Organics voor zowel huid als haar

Een matching body lotion?

En de bijpassende Kalahara Melon Body Lotion. Een prettige, lichte, niet-vette substantie. Een lotion die zorgt voor hydratatie van je huid. Wat erin zit?  Een pre-biotisch ingrediënt genaamd Inuline ter ondersteuning van de natuurlijke functie van de huid (Inuline optimaliseert de micro-flora). Het ingrediënt Kigelia zorgt er voor dat de huid meer gaat stralen, terwijl het omega-rijke Kalahari Melon de huid voedt en de vochtbalans herstelt. Ook dit product is geschikt voor de gevoelige huid. Ideaal voor mij dus.

Prettig voor mijn jeukende en beschadigde hoofdhuid

Maar dat is niet alles. Een tijdje later kreeg ik ook een fijn duo van shampoo en conditioner toegestuurd van de Baobab-lijn van Africa Organics. De shampoo is geschikt voor droog en beschadigd haar. Maar let op. Heb jij ‘normaal haar’? Dan kan je deze eventueel gebruiken als 2-in-1 shampoo en conditioner. Bij mij werkt dat wat minder (ik vind mijn haar dan te stug aanvoelen). Ik geloof heilig in de kracht van een conditioner na het haren wassen. Wat zit erin? Baobab fruit poeder en Inuline (werken als natuurlijke conditioners) en Marula-olie (om het haar te sealen en vocht vast te houden). En een van de eigenschappen waar ik lyrisch over ben? De geur! I just love de heerlijke geur van sinaasappel die zich in onze badkamer verspreidt.

Een conditioner? Gebruik ik na het haren wassen altijd

Zoals hiervoor gezegd. Ik móet een conditioner gebruiken. Ik masseer het in, kam het door met een grove kam tot in de puntjes en laat het echt een paar minuten intrekken voordat ik het voorzichtig uitspoel. Deze conditioner is volgens Africa Organics ideaal bij droog en (sterk) krullend haar. Ik heb zelf alleen slag in mijn haar, maar ook bij mij werkt het heel fijn omdat mijn haar zeker een neiging heeft om te pluizen. Door deze conditioner krijgt mijn haar weer glans (en het valt soepel, een eigenschap die ik zelf ook heel fijn vind omdat ik verder weinig aan haarstyling doe). Deze conditioner laat zich dan misschien niet zo gemakkelijk door het haar verdelen als standaard conditioners met allerlei kunstmatige toevoegingen, maar het resultaat vind ik heel fijn!

Africa Organics voor zowel huid als haar

Wat vindt Rory?

Kortom, een merk met verschillende lijnen. Voor iedere huid- en haarsoort is hier wel iets tussen te vinden. Ik vind het prettig om te weten dat het natuurlijke producten zijn en het effect op mijn (gevoelige) lichaamshuid en hoofdhuid is gewoon heel prettig. Ik voel geen irritatie en de geuren zijn echt heerlijk. Alsof ik een mini-spa in de badkamer heb. Een aanrader en ook nog eens prima prijzen voor producten waar je lang mee kunt doen.

Heb jij al eens van Africa Organics gehoord en voor welke lijn zou jij gaan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen, check de site van Africa Organics voor de andere lijnen voor huid en haar

Kalahari Melon body wash – 210 ml – € 12,-

Kalahari Melon body lotion – 200 ml – € 12,-

Baobab shampoo – 210 ml – € 13,-

Baobab conditioner – 200 ml – € 13,-

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]