Je bent man en je wilt wat – mannen en hun verzorging

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Je bent man en je wilt wat? Yes, want ook hij zorgt graag en goed voor zichzelf. Ik kan mij nog levendig de periode herinneren dat we allebei begin twintig waren. Ik gebruikte alleen maar babyzalf voor mijn gezicht. Een oogcrème? Ik wist niet eens dat het bestond. Mijn make-up verwijderen? Dat ging prima met de handcrème in de bekende blauwe pot. Huib gebruikte destijds een huismerk-crème van een bekende drogisterij. Alleen voor de nacht. En verder? Niets.

Huidverzorging on point

Totdat ik begin dertig was en op mijn werk een collega kreeg – ze was een jaar of tien ouder dan ik – die het belang van een goede huidverzorging (en dan specifiek het merk Clinique) promootte. Dankzij haar schoof ik de budget crèmes die ik sinds mijn 25ste gebruikte opzij en ging ik voor het fijne merk Clinique. Niet zomaar een dag- en nachtcrème. Nee, het complete 3-stappenplan moest er komen (reiniging, lotion en DDML), een oogcrème, lipcrème en de juiste dag- en nachtcrème voor mijn huid.

Huidverzorging voor een man

Toen viel mij de toenemende interesse van Huib voor huidverzorging al op. Ik begon mij meer te verdiepen in de wereld van huidverzorging voor mannen en voor ik het wist was ik bij Biotherm (for Men) aanbeland en was hij niet meer te stuitten. Allerlei crèmes werden aangeschaft. Het belang van producten als: ‘Active Shave Repair’, ‘Baume Apaisant’ en een ‘Facial Exfoliator’ werd besproken. Niet een, maar twee verschillende oogcrèmes sierden ineens onze planchet bij de wastafel (“Deze is wat fijner in de ochtend en wat lichter, de wat vollere oogcrème gebruik ik ’s avonds“). En voor ik het wist gebruikte mijn man zo ongeveer nog meer huidverzorgingsproducten dan ik.

Blij met Kneipp for Men

Toen ik dan ook een heel fijn pakketje van Kneipp for Men kreeg toegestuurd, was hij blij verrast. Want deze lijn van Kneipp kende hij nog niet. We ontvingen twee heerlijke douche foams. Kneipp Douche foam Cool Freshness (met de krachtige en frisse geur van cool mint in combinatie met zeemineralen en natuurlijke jojobaolie. En de Kneipp Douche foam Ready to Go (een stimulerende en activerende geur van citroengras in combinatie met guarana en dezelfde natuurlijke jojobaolie). Enthousiast als hij is, heeft hij alle producten uitgebreid en langdurig getest. Zijn ervaring deelt hij graag op mijn blog.

Je bent man en je wilt wat - mannen en hun verzorging

Kneipp Douche foam Cool Freshness en Ready to Go. Speciaal voor de man. Hoe werkt het, Huib?

Ik merk dat er – bij kort indrukken – meteen al een heleboel schuim uitkomt. Dat is enerzijds lekker makkelijk, maar anderzijds geeft het mij het gevoel dat het niet zo zuinig in gebruik is. Het schuim voelt lekker zacht en romig aan en smeert makkelijk uit over je hele lichaam. Een keer drukken is dus eigenlijk al genoeg voor je hele lijf.

Wat zijn je bevindingen?

Mijn huid voelt echt heel zacht aan en niet droog of ’trekkend’ na gebruik. Persoonlijk vind ik de geur van de Cool Freshness (cool mint met zeemineralen) lekkerder en wat nadrukkelijker aanwezig. De Douche foam Ready to Go (citroengras met guarana) vind ik wat lichter. Ik had verwacht dat deze nog wat frisser zou zijn (en wat sterker van geur) dan hoe ik deze foam heb ervaren. Persoonlijk vind ik het fijn als ik bij het afdrogen de geur nog een beetje kan ruiken (en dus het gevoel heb dat mijn huid lekker ruikt) en dat ervaar ik bij de Cool Freshness wel en bij de Ready to Go niet zo duidelijk“.

En hoe zit het met de Kneipp 2-in1 Douche Warm Woods?

Hartstikke handig en tijdbesparend volgens mij, deze stoere, wat warm houtachtig geurende shampoo en douche (2-in-1) van cederhout met eik. Ook dit product heeft hij uitgebreid gebruikt en getest. Wat vind jij ervan Huib? En hoe heb je dit product gebruikt? “Ik wilde het meteen uitproberen en natuurlijk voor zowel voor mijn lichaam als in mijn haar, om het 2-in-1 effect goed uit te proberen. Een pluspunt: hier ervaar ik wel duidelijk de sterkere geur, die mij ook aanspreekt. Ook na het douchen nog. Dit miste ik dus bij die andere 2 een beetje“.

Wat zijn hiervan je bevindingen, als man?

De gelachtige substantie voelt heel anders aan en het kost me enige moeite om het zonder op de grond te morsen (ik morste dus wel, vanmorgen) over mijn huid te verdelen. Hierbij voel ik direct de hydraterende en verzorgende werking op mijn huid – een beetje zoals ik dat ook ervaar bij het aanbrengen van bodylotion of zonnebrandcrème. Kortom: ook lekker spul dat ik met plezier gebruik. Dat was ik bij de vorige producten nog vergeten te concluderen“.

Je bent man en je wilt wat - mannen en hun verzorging

Wat zegt Kneipp zelf?

We maken gebruik van natuurlijke, plantaardige verzorgende formules. We voorkomen uitdroging van de huid en minimaliseren vochtverlies van de huid. Ook richten wij ons met Kneipp for Men op een verbeterd huidgevoel tijdens, maar ook ná het douchen. Verdraagzaamheid van de huid is bevestigd door dermatologen. Geen conserveringsmiddelen (conserveringsmiddelen conform Europese cosmeticaregelgeving), paraffine, siliconen en minerale oliën. Vanzelfsprekend zonder dierproeven“.

Kneipp, zowel voor de man als de vrouw

Zoals jullie weten ben ik dol op de producten van Kneipp. En mijn man inmiddels ook. De spray body lotions, de geurstokjes en geurkaarzen, eigenlijk alles wat Kneipp te bieden heeft is fijn. Huib wist niet eerder van het bestaan van de lijn ‘Kneipp for Men’ en is blij verrast met de producten en hun werking. Ze pronken in onze beide badkamers (ja, we hebben er twee in ons huis) en ze worden nog steeds gebruikt.

Vinden jullie het ook interessant om zo nu en dan eens wat over huidverzorgingsproducten voor de man te lezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Kneipp Douche foam Cool Freshness – 200 ml – € 7,99

Douche foam Ready to Go van Kneipp – 200 ml – € 7,99

Kneipp 2-in1 Douche Warm Woods – 200  ml – € 5,49

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]