Wat doen de vegan gummies van Eclat voor je huid, haar en nagels?

Wat doen de vegan gummies van Eclat voor je huid, haar en nagels?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Vegan gummies van Eclat! Ik ga je er meer over vertellen. Hier zit namelijk – as we speak – een blij en dankbaar mens. Waarom? Door de langdurige samenwerking met het merk Eclat heb ik een daadwerkelijke verbetering geconstateerd in mijn huid, haar en nagels. Waar ik voorheen enkele malen per jaar last kreeg van eczeem rondom mijn ogen en mond is dat nu al een hele tijd uitgebleven. Zó fijn en letterlijk een opluchting. Eerder schreef ik al over het (verschil tussen) marine collageen en het vegan collageen-poeder van dit merk. En mocht ik trouwens ook van beide soorten collageen een verpakking van een maand weggeven, super om te mogen doen! 

Hair, skin and Nails – vegan beauty gummies

Maar het bleef daar niet bij. Ook het derde (succesvolle) product van Eclat – de vegan gummies – mocht ik gedurende 180 dagen (drie maanden) uitgebreid testen. Hair gummies? Die zijn er toch van zoveel merken? Helemaal waar en eerlijk is eerlijk, ik heb er gedurende de afgelopen jaren meerdere getest. Maar nog nooit zo lang en uitgebreid als deze gummies van Eclat. Het merk waarvan ik ook de andere producten langdurig heb gebruikt.

Wat doen de vegan gummies van Eclat voor je huid, haar en nagels?

Say what?

Ik begin maar bij het begin. Handig om te weten: deze gummies smaken naar frambozen, (en de smaak is oprecht fruitig en verveelt niet. Dat liet nog weleens te wensen over bij gummies van andere merken), zijn 100% vegan, halal en koosjer. In elk potje vind je 90 gummies (omdat je ze twee keer per dag inneemt heb je genoeg voor anderhalve maand gebruik). Het werkt het beste als je ze inneemt na een maaltijd. Ik nam er standaard eentje na het ontbijt en – al naar gelang mijn agenda – na de lunch of juist na het avondeten. Easy does it.

Wat doen deze gummies dan precies?

Dan natuurlijk de hamvraag: “Wat doen ze precies voor je?“. Denk aan je huid, haar en nagels. Allemaal facetten waar deze gummies op inwerken. Let wel, je ziet resultaat na langdurig gebruik (tussen de een en drie maanden). En natuurlijk zou het nog beter zijn als je ze nóg langer gebruikt. Een periode van zes maanden is ideaal. Wat je kunt verwachten? Glanzend, gezond en vol haar. Nagels die er gezonder uitzien en sterker zijn (minder snel afbreken en / of splijten. Van dat laatste had ik altijd veel last). Ik weet niet of het door de combinatie van vier maanden collageen én de gummies komt, maar het lijkt ook wel alsof de ‘halve maantjes’ van mijn nagels terug zijn gekomen. En mijn huid natuurlijk! Er is naar mijn mening toch echt wel een bepaalde glow zichtbaar.

Wat doen de vegan gummies van Eclat voor je huid, haar en nagels?

That’s tricky

En dat is meteen een tricky uitspraak. Want als (beauty)blogger gebruik ik ook hele mooie (en verschillende) huidverzorgingsproducten. Van booster tot serum, van huidolie tot dag- en nachtcrèmes. Dat draagt óók bij aan een mooie huid. Net als mijn best gezonde voedingspatroon én het dagelijks nuttigen van grote hoeveelheden water. Daarentegen ben ik ook bourgondisch ingesteld en geniet ik zo nu en dan van een goed glas wijn, een heerlijk speciaalbiertje en snack ik ook weleens. Toch geloof ik erin dat een combinatie van voeding, beweging, goede huidverzorging (van buitenaf) en supplementen (van binnenuit) bijdraagt aan een gezonde, stralende en mooie huid.

Wat zit er dan precies in die gummies?

Maar over deze gummies. Wat erin zit? Een mix van zorgvuldig geselecteerde en hoogwaardige vitamines die elkaar ook echt aanvullen: Vitamines A, B12, C, D3, E, bamboe extract, biotine, choline, koper, foliumzuur, inositol, iodine, ijzer, selenium en zink.

2-in-1 solution – Multivitamin + Beauty Boost Gummies

NIEUW: Eclat heeft tegenwoordig (juli 2023) nieuwe vegan hair, skin & nails-beauty gummies in hun assortiment (sinaasappelsmaak) welke 100% veganistisch en dus 100% halal en kosjer zijn. Deze kunnen volgens Eclat veilig gebruikt worden samen met het collageen poeder. Deze gummies heb ik zelf overigens nog niet getest / gebruikt. Daarom hieronder de uitleg van Eclat:

De beauty gummies hebben 14 vitamines & mineralen. Acht van de ingrediënten zijn uniek en zitten niet in het collageen, te weten:

  • Astaxanthine
  • Bamboo extract
  • Choline
  • Vitamine A (retinol)
  • Vitamine D3
  • Vitamine E
  • Vitamine K2
  • Q10

Twee mineralen:

  • Zink & Copper – Samen in beide formules komt het rond 100%. In ieder geval vergelijkbaar als in andere vitamines – zelfs samen.

Drie ingrediënten zijn minder goed opneembaar & water oplosbaar:

  • Biotine & B12 zijn hoog, maar dat heeft 2 redenen: 1) B-vitamines neemt je lichaam moeilijk op en het is altijd beter om een hoge hoeveelheid te nemen, vanwege lage opneembaarheid en 2) vanwege het feit dat je lichaam het makkelijk weg werkt als je overschotten hebt, is dit heel normaal bij Vitamine B complex.

Een ingrediënt is wateroplosbaar:

  • 40mg – 50% dagelijks aanbevolen hoeveelheid in gummies. Enige overschot wordt altijd uitgeplast.

Wat doen de vegan gummies van Eclat voor je huid, haar en nagels?

Eclat. by Eclatant Beauty, iets meer over de achtergrond en founders

Iets dat ik nog niet eerder heb gedeeld. Maar hoe leuk is het om ook meer over de achtergrond en het ontstaan van het merk Eclat te lezen. Moeder Filiz (57) en dochter Gamze (31) hebben hun krachten gebundeld om de perfecte Collageen Beauty Booster te creëren. Filiz heeft jarenlang een eigen drogisterij gehad waarbij ze altijd oog had voor sterke formules in supplementen en huidverzorgingsproducten. Haar dochter Gamze heeft – geen toeval – in de beauty branche gewerkt naast haar studie en begreep als geen ander de behoefte naar een mooie en stralende huid. ‘Aging gracefully‘ is iets waar ze beiden voor staan. En – kort gezegd – zo ontstond Eclat. by Eclatant Beauty aan de keukentafel!

En de naam ‘Eclat’?

In het Frans betekent ‘Eclat’ stralen en dat is nu precies waar het merk voor staat: stralen van binnenuit. Ik zou het niet beter kunnen omschrijven. Self-care to the max. En dat bereik je door goed voor jezelf te zorgen. Zowel van binnenuit als van buitenaf. Niet alleen zorgvuldig zorgen voor je fysieke lichaam maar ook je geestelijke mindset. En dat is dan ook meteen de kracht van deze beauty supplementen. Ze vormen een ondersteuning, passend bij een levensstijl die zich richt op je gezonde zelf. 

Gebruik jij weleens (beauty)supplementen? En had jij al gehoord van het vis- en vegan collageen én deze gummies van Eclat?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Een potje met 90 gummies (voorraad voor anderhalve maand. Je neemt er twee op een dag in) kost € 29,95. 

Let op! Volg mij op Instagram want binnenkort komt er een fijne winactie online waarbij je een potje gummies kunt winnen!

Wil je niet wachten? Met code ‘Rory5’ krijg je 5 euro korting bij aanschaf op de site van Eclat

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

De producten heb ik ontvangen, dit verandert niets aan mijn oprechte mening

disclaimer