Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl19 Comments

Iets met rokjes en minirokjes. Een heikel topic als ik zo alles om mij heen mag geloven. Vanaf ‘a certain age‘ mag het niet meer. Je bovenarmen laten zien (want ‘kipfiletjes’ die heen en weer deinen bij het bewegen), cropped tops dragen (nee, ook niet bij yoga, want tijdens de houdingen zie je allerlei ‘ribbels’ en dat is onsmakelijk voor anderen), bikini’s dragen (boven de veertig moet je schijnbaar aan het badpak) en rokjes dragen (laat staan een mini rok). Weet je, het zal allemaal wel.

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
Mooi rood is niet lelijk

Veertigplus en (mini)rokjes? Everything is possible

Ik vind: “Everything is possible“. Ik vertelde het al in een eerder artikel waarin ik korte jurkjes en een rokje van het ontzettend leuke merk My Jewellery liet zien. Mama heeft mij altijd gezegd: “Zolang het nog kan, moet je rokjes blijven dragen“. Dat zij dat zelf al járen niet meer deed (en eigenlijk voor zover ik weet nooit heeft gedaan, behalve ‘in her twenties’) vond ik erg jammer. Ze had zulke mooie benen, maar besefte dat zelf niet. Of wilde het niet zien. Ze vond van zichzelf in ieder geval al vrij snel dat het niet meer kon. Zonde.

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
Zo draag je dit superleuke rokje met luipaard print met wat koudere dagen

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser

Maar ook als het lekker warm weer is, kun je het super combineren (ja, ook mixen van animal prints is toegestaan)

Ik ben éven een dansje doen

Zó fijn dat ze met een heel andere blik naar mij keek. Ik weet nog goed dat ik weer eens met Mila door de woonkamer huppelde en we een dansje deden dat ze zei: “Jij bent echt zó niet veertig (en toen was ik zelfs al 45). Blijf alsjeblieft altijd zo. Het siert je“. Iets van die strekking in ieder geval. Ze kon er oprecht van genieten om mij gekke dingen te zien doen. Mij te zien genieten. Foto’s van mij te maken. Altijd weer moest ze mij tot de orde roepen: “En nu even niet zo gek doen Rory. Kan je ook een beetje serieus kijken?“. Waardoor ik juist de neiging kreeg om te gaan springen of nog meer gekke bekken te trekken.

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser

En wat dacht je van deze leukerd in combinatie met pumps en een wat wijdere top?

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
Of ga voor een beachlook met sandaaltjes en een hemdje

Een zwaar hart…

Toevallig had ik het net met mijn nichtje Robin erover, wie nu eigenlijk altijd de foto’s van mij maakt. Met een zwaar hart denk ik dan terug aan mijn lieve moeder. Zij kon echt het allermooiste in mij naar boven brengen, op de gevoelige plaat. De meest bijzondere en oprecht allermooiste foto’s? Heeft zij gemaakt. Ik weet niet wat het is. Als ik naar haar keek kwam blijkbaar de oprechte vrolijkheid en ondeugendheid bij mij naar boven en die wist zij vast te leggen.

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
Met laarzen en een colbertje

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
Of luchtiger met slingbacks en een bewerkte top…

Die ondeugendheid zit er bij ons alledrie in

Grappig (maar ook verdrietig) genoeg zag ik pas nadat mama was overleden bepaalde foto’s terug en was overduidelijk te zien dat die ondeugendheid? Absoluut ook in mama zat. Ik was mij daar vroeger helemaal niet zo van bewust. Omdat ik haar op de een of andere manier toch een stuk serieuzer zag dan wat óók in haar zat. Speelsheid, zelfs een ‘losheid’ die je niet altijd goed kon zien. Dat wil ik eren. Door dat zo lang mogelijk – en eigenlijk altijd – vast te houden. Dat maakt je namelijk tot de unieke persoonlijkheid die je bent.

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
Lekker opvallen met dit felrode rokje met bloemenprint

Your inner child

Ieder mens heeft het ‘kleine kind’ wat hij of zij ooit is geweest nog altijd in zich. Alleen geeft lang niet iedereen daar de ruimte aan. Hoe fijn is het om je te beseffen dat je ouder wordt. Misschien zelfs wel wijzer. En dat in diezelfde persoon nog altijd het kind zit wat je ooit bent geweest. Serieus kan je lang genoeg zijn. Die speelsheid – die volgens mij in ons allemaal zit – maakt ons tot ons authentieke zelf.

Waarom minirokjes zó geschikt zijn voor een veertigplusser
En check dit prachtige kettinkje! Ik ben er helemaal weg van

Verkrampt je buik inhouden

Goed, van innerlijk ga ik weer naar uiterlijk. Ik geniet oprecht van het dragen van kleding waarin ik mij goed voel. Een cropped top? Zou misschien best wel kunnen, maar daar voel ik mijzelf niet ‘senang’ bij. Dan krijg je zo’n verkrampte toestand van buik inhouden enzo. Heb ik helemaal geen zin in. Maar korte rokjes? Yes Ma’am. Ik draag ze graag en blijf ze ook dragen. Grappig genoeg zei ik onlangs tegen een vriendin dat ik het jammer vond dat ik zo weinig (mini)rokjes in mijn kast had liggen.

Geweldige minirokjes van My Jewellery!

Et voilá. Het universum doet zijn werk. Ik mocht van My Jewellery een aantal minirokjes uitzoeken. En ik zal je zeggen. Dat vond ik helemaal niet vervelend! Wat heerlijk dat het nu ook nog zulk lekker weer is en ik ze nog uitgebreid met een luchtig topje kan dragen. Maar wist je dat ze met wat kouder weer ook superleuk te combineren zijn? Dat laat ik je in deze blogpost ook nog even zien met veel foto’s. Je ziet. Veertigplus is het nieuwe … Ja wat eigenlijk? Laat ik het anders zeggen. Blijf altijd je authentieke zelf.

Veertigplus en (mini)rokjes, wat vind jij daarvan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze (te gekke!) minirokjes en het leuke kettinkje heb ik gekregen

De prijs van de rokjes is € 34,95. Toevallig is mijn favoriet (A-lijn rok luipaard & ruffles) nu in de aanbieding voor € 24,47

Het werkelijk prachtige kettinkje (druppeltjes en bolletjes) kost € 19,95

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]