We worden alsmaar jonger

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl4 Comments

Alsmaar jonger zeg je? Interessant gesprek met vriendin. Op de avond van mijn jaarlijkse überfeestje, nog in casual outfit, zei ze: “Je ziet er ècht heel goed uit!” Hoe dat zo komt? Je van binnen goed voelen is dat van buiten uitstralen? Geloof mij. Een simpele sweater (ok, met de sublieme tekst ‘champagne & dj’s’), skinny jeans en laarzen. Burberry-shawl en leren jas. Kan denk ik niet die invloed hebben.

Sparkles

Of toch wel? Want ik voelde mij kiplekker, blij en … jonger. Zin in het feest der herkenning. Met vrienden en kennissen uit de jaren 90. Een herkansing? Dat niet. Wel een sublieme kans op het herleven. Herleven van de sparkles van toen.

Rimpels, grijze haren? Weg ermee!

Alsmaar jonger worden? Dat klinkt wel heel vaag en onrealistisch. Is dat zo? Het is maar net waar je in gelooft. Waar je aandacht aan geeft. We zijn zó geconditioneerd om in de gebaande paden te treden. Geloof er gewoon in. Het is niet nodig om rimpels te krijgen, of grijze haren. Voel hierin. Ga hierin mee. What harm can it do?

Jonger worden

Hoe ik dit heb toegepast (en blijf toepassen)? Ik ben erin gaan geloven. Ik ben die avond begonnen met dansen en … was niet van de dansvloer af te slaan. Foto’s teruggezien. Het lijkt wel alsof de smile ingebrand is. Zoveel lol had ik, zoveel energie, zoveel blijheid. Zoveel jonger voelde ik mij.

Everything is possible

Jongens, wat is het leven toch mooi. Je kan hier sceptisch tegenover staan. Dat mag. Want alleen als je hierin gelooft, dan werkt het.

Crushes & cameraploeg

In ieder geval voor mij. Het deed mij zó goed om vroegere crushes weer te zien. Te kletsen en dansen met vrienden, vriendinnen, kennissen van vroeger. Ik had kort geslapen, maar energie voor tien! Dat kwam goed uit voor de afspraak van afgelopen woensdag, toen de cameraploeg langskwam. Weer een leuk project. Sssssst. Later meer daarover.

We worden alsmaar jonger“. Wat vind jij van deze gedachte? Ga jij het ook toepassen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]