Iedereen kan genieten!

Iedereen kan genieten! Ga jij ook weg met Pasen?

In Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Genieten. Iets dat steeds meer naar boven komt. Of ‘family first‘ zoals een dierbare vriendin onlangs zei. We hebben het allemaal zo druk en ik betrapte mijzelf er laatst weer op dat – toen mijn dochtertje mij op zondagochtend vroeg of ik met haar wilde tekenen – ik eigenlijk (weer) wilde antwoorden dat ik het zo druk had met mijn werk en dat ik allerlei deadlines had.

Mama moet werken, lieverd

Op dat moment besefte ik mij – toen ik dat sippe koppie zag en haar timide: “Ok, mama” hoorde – dat dit dus niet ok was. Toegegeven, ik ben er in principe altijd. Als ze uit school komt. Bij het wegbrengen, ophalen én met leuke dingen doen (windowshoppen, lunchen in de stad, wandelen in Naarden-Vesting, een cafeetje induiken samen). Alleen… doe ik dat daadwerkelijk nog wel zo vaak?

Want wanneer was de laatste keer écht genieten?

Genieten? Hoeft echt niet perse iets groots te zijn. Samen gezellig tekenen. Of een kopje thee drinken uit school. De dag doornemen ’s avonds. Een potje pesten (het kaartspel bedoel ik) voor het slapen gaan. Of juist het ’s ochtends ‘klieren’ in bed op zondagochtend. Dat zijn allemaal kleine en fijne genietmomentjes. Maar hoe leuk is het om ook eens tussendoor – of dat nu met zijn tweetjes is of als gezin – te genieten van een paar daagjes weg?

Als je kind blij is, genieten de ouders ook

Als je kind blij is, genieten de ouders ook? Helemaal mee eens. Een zin die staat als een huis. Want een lang weekend een city trip naar het buitenland boeken (naar New York, Rome of Frankfurt), is leuk voor de ouders. Maar is dat ook interessant voor een kind? En hoe tof is het om ook eens in eigen land op stap te gaan? In een heel andere regio te genieten van dat wat Nederland te bieden heeft? Goed, zo gezegd zo gedaan. Ik ging op zoek naar een fijne locatie voor het lange paasweekend.

Iedereen kan genieten!

Vakantiepark Pasen

Vakantiepark Pasen? Ja, want ik zocht én vond een heel fijn en kindvriendelijk (in de leeftijd 4 – 12 jaar) vakantiepark in het zuiden van het land, in Limburg: Recreatiepark de Leistert. Met voor ieder wat wils. Ik geef toe, ik ben een luxebeestje. Mijn voorkeur gaat uit naar een (vakantie)bungalow, waar je het comfort hebt zoals thuis: een eigen keuken, badkamer en comfortabele bedden. Bij dit park vind je bijvoorbeeld zowel moderne als in authentieke Limburgse boerderijstijl gebouwde bungalows. Een soort van glamping Nederland to the max dus.

Zullen we kamperen?

Man is wat minder moeilijk (ik steek de hand in eigen boezem) en zou ook gelukkig zijn in een tent op een kampeerplaats. En dit park bevat tevens – naast de vakantiebungalows – een kindvriendelijke 5 sterren-camping. Maar laten we die tent nu niet in huis hebben. Ik weet het, een andere optie is om een Glamping Tent te huren. Dat is wellicht iets voor later, of voor een vader-dochter weekendje. Maar voor de komende Pasen ben ik ‘in charge‘ voor het vinden van een accommodatie waar we alledrie van genieten.

Iedereen kan genieten!

Genieten van de indoor speeljungle

Kind keek dan ook juist naar de zogenaamde ‘kidsproof‘ accommodaties. Heel tof dat je daar net wat extra’s hebt, daadwerkelijk gericht op kinderen. Al maakt het haar – qua verblijf – eerlijk gezegd niet zo heel veel uit. Wat ze wel heel belangrijk vindt? Dat er kinderen aanwezig zijn (liefst om en nabij haar eigen leeftijd. Mila is 10 jaar) én dat er genoeg te doen is op het park. Nou, dat komt goed! Wat dacht je van de indoor speeljungle (ook wel La Selva Playground genoemd)? Maar… dat is niet alles.

Iedereen kan genieten!

Activiteiten ten top!

Zin om te bowlen? Met het hele gezin? Dat kan! Liever op de fiets de buurt verkennen? Dan huur je toch een fiets. Kind is dol op zwemmen. Dat is geen probleem met het verwarmde buitengolfslagbad en / of het subtropisch zwembad. Ik zei het al eerder, voor ieder wat wils! Want wist je dat er ook een activiteitenprogramma voor kinderen is? Niet voor niets zeggen ze bij Recreatiepark de Leistert: “Een vakantie op het terrein van Pluck & Pien is nooit saai!

Iedereen kan genieten!

Je voelt ‘m wel. Dit recreatiepark staat hoog bovenaan onze wishlist. Heb jij al plannen voor het lange paasweekend?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer

 

 

Photocredits foto’s (behalve uitgelichte foto): De Leistert