Sponge me! – Review ‘brighten’ & ‘baby’ Konjac sponge

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl6 Comments

Sponge me! Do the Konjac! Allemaal kreten die in mij opkomen terwijl ik dit stukje schrijf op mijn laptop. Al veel eerder heb ik kennisgemaakt met de Konjac Sponge Me. Dat wil zeggen. Ik heb een Konjac Sponge Me in de variant ‘Brighten‘ voor de ‘tired & sensitive skin‘ ontvangen tijdens het Proefdate Event Beauty Collection 2016 . Alleen kwam het er maar niet van om het ook te gaan gebruiken en testen.

Het toverwoord? Reinigen!

Ik reinigde mijn (gezichts)huid namelijk altijd met een gezichtsborsteltje. Op het borsteltje deed ik wat reinigingsmiddel (in mijn geval de Clinique huidzeep). Wat water erbij en flink schoonmaken die huid. Twee keer per dag dus. ’s Ochtends èn ’s avonds. Na maanden nadenken heb ik uiteindelijk toch een elektrisch borsteltje gekocht. Gewoon die van Oil of Olaz overigens. Prima ding. Reinigt uiteindelijk nog veel beter dan wanneer je het met de hand doet. Eigenlijk net als de tandenborstel versus de elektrische tandenborstel.

Konjac jij of Konjac ik?

Maar die Konjac Sponge dus. Het zat mij niet lekker dat ik die nog niet uitgeprobeerd had. Want ik had er namelijk wèl veel vertrouwen in, mede dankzij de uitgebreide uitleg tijdens het event. Ik was ook nieuwsgierig. Maar inmiddels wist ik al niet meer precies hoe je de spons nu het beste kon gebruiken. Het keerpunt? De vakantie naar Portugal. Ik las namelijk achterop de verpakking dat ‘mijn’ Konjac extreem geschikt was voor een huid die veelvuldig wordt blootgesteld aan de zon (check), extreme dehydratie (met al die hitte en zon?: check) en eczeem (dikke check). Waar ik al jaren af ben van een hardnekkige vorm van eczeem, komt het in bepaalde momenten (stress, hitte, ander klimaat) toch wel omhoog.

Sponge me! - Review 'brighten' & 'baby' Konjac sponge

Sponge me! - Review 'brighten' & 'baby' Konjac sponge

Sponge me

De Konjac Sponge Me ging mee in de koffer. Dat begrijp je. En wat een fijne ervaring! De bolle kant gebruik je meer om te scrubben, de platte kant is voor dagelijks gebruik. Eerlijk gezegd heb ik volgens mij altijd de bolle kant gebruikt – tot nu toe dan. “Ai!” denk je misschien? Ik niet hoor. Want het viel mij juist op dat de Sponge Me heel zacht en fijn zijn reinigende werk doet. Ik kan de Sponge Me zelfs op mijn ogen gebruiken! (ik sluit overigens wel de ogen, dat dan weer wel). Het voelt zacht, prettig, fijn. En na de ultieme check – een watje met tonic als stap 3 van het reinigingsproces van Clinique – blijkt dat mijn gezicht heel schoon is.

How to…

Voor het gebruik laat je de spons helemaal nat worden onder de kraan. Je knijpt het water eruit. Doet je reinigingsproduct (of je doet het zonder) erop en masseert de Sponge Me zachtjes op je gezicht. Na gebruik spoel je de spons goed uit en knijpt het water eruit (niet wringen!). Je laat hem hangend drogen et voilà. Dat is allemaal leuk en aardig Rory, maar gaat dat niet tjokvol bacteriën zitten, zo’n Sponge Me? Nee. Niet voor niets gebruik je een Sponge Me tussen de twee en drie maanden. Daarna koop je een nieuwe. Niet anders dan wat je doet met een gezichtsborsteltje dus. Tussentijds steriliseren? Doe wat kokend water over het sponsje (in een bakje). Haal het eruit. Laat het eerst afkoelen en knijp dan het water eruit. Ophangen en laten drogen.

Sponge me! - Review 'brighten' & 'baby' Konjac sponge
(Zo ziet de Sponge Me eruit vóór het eerste gebruik)

Mama, ik wil ook!

Kleine Mila van 4,5 jaar kwam thuis, zag de verpakking met daarin de Konjac Sponge Me voor baby’s – ontvangen tijdens de eerste Mama en Baby Parade (blogger event) – en bedacht dat zij dat dan best zou kunnen testen, net als mama. Schattig. Ze imiteert mij op meerdere manieren tegenwoordig. Ze heeft bijvoorbeeld een (los) toetsenbord gekregen en typt daar driftig op. Waarbij ze zo nu en dan zinnen gebruikt als: “Mama, er is geen internet” of “Nu even niet mama, ik ben aan het bloggen“. Maar ik dwaal af. Sponge Me dus. Dochterlief vindt het een grappig ding. Het harde voelt wat gek. Maar als ik laat zien hoe het zacht wordt en nog belangrijker. Hoe het aanvoelt op haar gezichtje is ze om.

Sponge me! - Review 'brighten' & 'baby' Konjac sponge

Samen spelen samen delen

Afijn, de ochtendspits is al vrij druk, maar we hebben in ieder geval ook tijd ingeruimd voor dit ochtendritueel. Samen reinigen we ons gezicht. Mama met de roze Konjac Sponge Me en Mila met de witte variant. En ’s avonds natuurlijk weer. Ik vind het fijn dat ik haar nu al kan leren hoe belangrijk het is goed je huid te reinigen. En sowieso om goed met je huid om te gaan.

Resumerend

Wat mij aanspreekt? Het is 100% natuurlijk. Makkelijk. Het voelt zacht en fijn aan op je huid. “Let’s do the Konjac. Sponge me!

Hoe en waarmee reinig jij je huid? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze producten heb ik ontvangen

 

* De Sponge Me is verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor 9,95

Sponge Me is een natuurlijke reinigingsspons voor gezicht en lichaam, gemaakt van 100% ontgiftende Konjac poeder en vindt zijn oorsprong op de JeJu eilanden van Zuid-Korea. Vrij van parabenen, sulfaten en ftalaten. In geen enkele fase van het productieproces wordt er getest op dieren.

Sponge Me is:
• 100% natuurlijk
• 100% afbreekbaar
• 100% vrij van kleurstoffen
• 100% vrij van chemische toevoegingen
• Hoge waarde aan Konjac
• Ergonomische design voor handen en gezicht

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]