Beachclub Xiringuito, een plek voor een lach en een traan + winactie ontbijtje voor twee

In Lifestyle by Roryblokzijl21 Comments

Een lach en een traan. Dat is een zinsnede die toch wel het best beschrijft hoe ik mij momenteel voel. De afgelopen weken kampte ik met vage lichamelijke klachten. Blesseerde ik mijn onderrug op zo’n manier dat ik al twee weken niet kan sporten. Had ik erg vervelende buikpijn en liep alles gewoon niet zo lekker. Totdat onlangs Mariska – tijdens een ontzettend gezellige lunch voor 13 bloggers bij beachclub Xiringuito – mij vertelde dat die buikpijn helemaal niet zo raar is, in deze voor mij zo moeilijke periode.

De eerste Moederdag

Yep, een moeilijke en wederom extra intens verdrietige periode. Op 10 mei is het namelijk een jaar geleden dat mijn moeder geheel onverwacht en in een hele korte tijd is overleden. En dat het dan ook nog eens twee dagen later Moederdag is… Natuurlijk wens ik iedereen die zijn moeder nog heeft een hele fijne Moederdag. En ook diegenen die geen moeder meer hebben en zelf moeder zijn. Net zoals ik eigenlijk. Maar dit eerste jaar? Vind ik het gewoon heel erg kut (sorry mama dat ik dit zo zeg).

Beachclub Xiringuito, een plek voor een lach en een traan + winactie ontbijtje voor twee

Het is zoals het is

Daar. Ik heb het gezegd. Het is namelijk zoals het is. Gelukkig kon dat afgelopen woensdag ook. Mocht ik mijzelf zijn. Voelde ik mijzelf best sterk en kon ik – dacht ik – best praten over mama. Over dat ik een hele lange periode vlak na haar overlijden zelf veelvuldig heb gepraat met een haptonoom. Niet om het verlies te ‘verwerken’, want dat vind ik zo’n rotwoord. Dit is niet iets wat je ‘verwerkt’. Het verlies is niet op een gegeven moment ‘over’. Het is iets wat je meeneemt. Wat bij je blijft. Maar waar je mee leert omgaan.

Beachclub Xiringuito, een plek voor een lach en een traan + winactie ontbijtje voor twee

Bloggerslunch bij beachclub Xiringuito

Maar dat praten dus over mijn moeder. Ineens – ik weet niet eens meer waardoor of waar het vandaan kwam – overviel het mij. Het grote gemis. Het verlies. En kwam het verdriet in volle vaart boven. Ik heb gehuild. En ik werd getroost. Een arm om mij heen. Een knuffel. Een kus. Dat heb ik als heel waardevol en dierbaar ervaren. Het is toch prachtig dat dat allemaal mogelijk is? Ook tijdens een heel gezellige maar toch ook ‘zakelijke’ setting? Dat men je die ruimte geeft. Om te voelen, te ervaren en te uiten. Dat vind ik heel waardevol.

Beachclub Xiringuito, een plek voor een lach en een traan + winactie ontbijtje voor twee

A lunch to share

En daarom voel ik ook de ruimte om meer te vertellen over de bewuste lunch, de setting en natuurlijk over de heerlijke mediterrane ‘shared lunch‘, zoals je dat noemt. Mariska van Marvelousz.com heeft het allemaal tot in de puntjes geregeld, samen met Tjebbe van beachclub Xiringuito. Wist je trouwens dat dit voorheen beachclub Doen was? En dat de eigenaren na meer dan tien jaar besloten hadden een nieuwe weg in te slaan? Ze gaan voor een mediterrane beleving, en dat in een gezellige huiskamer-achtige setting. Je ziet het ‘cosy‘ gevoel terug in het interieur en ook in de menukaart. Heerlijk dat je veel gerechten kunt delen (overigens vind ik het zelf wel fijn als je dat niet met je eigen bestek hoeft te doen).

Beachclub Xiringuito, een plek voor een lach en een traan + winactie ontbijtje voor twee

Mediterrane gerechten en sfeer bij Xiringuito

Dat laatste is eigenlijk het enige punt van aandacht, want wát hebben we genoten van de verschillende gerechten die de revue hebben gepasseerd. Het is duidelijk te merken dat er heel veel aandacht wordt besteed aan niet alleen de opmaak, maar ook het gerecht op zich. Hoogwaardig, dagvers, zijn zo een aantal steekwoorden die er bij mij opkomen. Je proeft invloeden uit Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk. Een diversiteit aan gerechten! Ik noem er een aantal: ceviche, albondigas, pata negra, maar ook garnalenkroketjes en o ja, de goddelijke avocadosalade met gegrilde mais, geroosterde paprika, basilicum en zoete citroendressing en nog veel meer.

Beachclub Xiringuito, een plek voor een lach en een traan + winactie ontbijtje voor twee

Winactie

Zo leuk! Ik mag een ontbijtje voor twee weggeven bij dé beachclub van Schevingen, Xiringuito. Heb je net als ik de wens om later ooit eens een huisje aan het strand te bezitten, je (openslaande) deuren open te gooien en te genieten van de zeelucht, het geluid van de branding, het zonnetje en plaats te nemen aan een tafeltje waar een lekker ontbijt voor je klaar staat? Dat van dat eigen huisje kan ik niet voor je regelen. Wel de huiskamersfeer waarin je van jouw ontbijt kunt genieten.

Hoe doe je mee?

Volg Xiringuito hier op Instagram (en het liefst mij ook natuurlijk) en tag – op Instagram – diegene waarmee je het ontbijtje wilt delen. Deze winactie loopt een week.

Ken jij deze leuke beachclub al en met wie wil jij een ontbijtje delen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor deze gezellige en heerlijke lunch ben ik uitgenodigd

Wist je dat – door de vrije ligging – beachclub Xiringuito de ideale locatie is voor feestjes, vergaderingen, events, trouwpartijen, uitjes en borrels?

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]