Hoe ‘glamping’ net weer anders aanvoelt dan ouderwets kamperen

In Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

Kamperen? Jij?!? Ja ja, ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Ondergetekende heeft al jarenlang een ontzettende aversie tegen kamperen na een wat ’traumatische’ ervaring toen Rory nog een puber in wording was. Denk aan zo’n oldskool klein tentje. Een vriendinnetje dat graag heel laat naar bed ging en nog later opstond (een uurtje of 1 ’s middags). Ik daarentegen wilde graag vroeg opstaan om wat aan mijn dag te hebben en niet te hoeven liggen in een tentje waarin het erg heet werd tegen de tijd dat de zon erop scheen.

’s Nachts moeten plassen

Allebei moesten we vrij vaak (’s nachts) naar het toilet èn we waren in het geheel niet dol op insecten. ’s Nachts opstaan (lastig in zo’n klein punt tentje), zaklantaarn aandoen (hoppakee, daar komen de insecten lekker op af), wc-rol zoeken en op je slippers naar het sanitairgebouw waar de dikke spinnen lekker in een hoekje naar je zaten te gluren. Afschuwelijk vond ik het. Kamperen, niets voor mij.

Hoe 'glamping' net weer anders aanvoelt dan ouderwets kamperen

Kamperen is geweldig voor kinderen

Als je een kind hebt, dan moet je eigenlijk wel gaan kamperen. Want dat is leuk voor ze.” Hoe vaak ik dat nu al niet heb gehoord. Het zal wel. Daar had ik dus helemaal geen zin in. Ik vermeed het onderwerp schielijk. Totdat ineens een site in mijn blikveld kwam. Van (kinder)camping De Zandstuve. Waar ze ook ‘glamping’ aanbieden. Waanzinnig leuk. Ik weet nog goed dat ik het mailde aan H. met de begeleidende tekst: “Maar dit vind ik écht leuk!“. Zo gezegd zo gedaan. Ik zocht uit welke glamping mogelijkheden er waren (diverse soorten lodges, chalets en combinaties van tenten met een vaste basis). Een soort van kamperen versie 2.0

Glamping met Thule

Afijn, ik hoefde maar heel even na te denken. Daarna had ik snel geboekt en konden we ons gaan verheugen! Een midweek erop uit in de herfstvakantie. Ik vond het een goed idee. Mini me nam haar kleine trolley gevuld met boeken, knutselspulletjes en knuffels mee. H. mocht mijn nieuwe Thule Subterra Carry-On trolley (55 cm) lenen omdat het inpaksysteem wel heel ingenieus is – je kunt kleding als het ware ‘vacuüm’ inpakken  – en hij toch altijd een mooi overhemd wil meenemen voor als we een keertje uit eten gaan. En ik? Moest dan toch maar de grootste ‘ouderwetse’ trolley gebruiken voor de ontelbare outfits van ons meisje en de paar spulletjes die ik zelf mee wilde nemen.

Hoe 'glamping' net weer anders aanvoelt dan ouderwets kamperen
Rechts het compressiepaneel voor maximale pakruimte en zo min mogelijk kreuken!

Wat vind je van mijn lodge?

Kamperen, glamping, luxe kindercamping. Ik weet niet wat ik van te voren had gedacht, maar dat het zó leuk zou zijn had ik niet verwacht. Een ontzettend gezellige lodge. 50 vierkante meter voor ons drietjes (het is oorspronkelijk een zespersoons lodge en hoewel het dan – volgens mij – wat krap is, is het prima te doen). Luxe en leuk. Een musical (ieder jaar professioneel en zelf geproduceerd. Met een cast bestaande uit acteurs – al dan niet in wording – en zangers) die echt ontzettend leuk en professioneel was. Een speelkasteel, een binnen- en buitenzwembad. Een animatieprogramma waar je ‘U’ tegen zegt. Een echte aanrader.

Wanneer pak je wat in?

Herken je dat? Waar ik vroeger weken van te voren (echt waar) begon met spulletjes klaar te leggen voor een vakantie, is dat – met een kind erbij – heel anders. Een dag van te voren maak ik mijn lijstje klaar (kwestie van lijsten opslaan op de harde schijf). Ik heb er drie, eentje voor de zomervakantie, eentje voor een korte vakantie binnen Nederland en eentje voor een weekend weg. In dit geval gingen we een midweek weg – en ook nog eens naar een camping -, wat neem je dan eigenlijk mee? Ik kan je vertellen: niet teveel. En al helemaal niet in de herfstvakantie. Een dikke trui aan, vest mee. Extra broeken voor als het regent. Badpak of bikini voor het zwembad. Voor Mila en mij een aantal jurkjes… en klaar!

Hoe 'glamping' net weer anders aanvoelt dan ouderwets kamperen
Gemaakt van duurzame, waterbestendige materialen (heel handig, want je wilt dat de inhoud droog blijft)

Luxe kamperen (of glamperen) in een Vechtdallodge

Onze lodge was van alle gemakken voorzien. Luxe zelfs. Centrale verwarming met thermostaat. Een badkamer met design radiator. Een volledig uitgeruste keuken. Boxsprings met dekbedden. Het was zelfs mogelijk om het van te voren al te laten opmaken. Dat hebben we (schaam schaam) inderdaad laten doen. De boodschappen hebben we daarentegen op de dag zelf gecombineerd met wat sightseeing in een van de dichtstbijzijnde plaatsen. Er was een camping supermarkt, al was daar het assortiment nu wat kleiner (plus we waren er aan het einde van de middag waardoor veel verse producten al op waren).

Inpakken en weer uitpakken

Het eerste wat ik altijd doe als we op ons vakantieadres aankomen is uitpakken. Dat was nu extra makkelijk moet ik je zeggen. Voor Mila en mijzelf rol ik kwetsbare kledingstukken als jurkjes op. Scheelt ruimte èn kreuken. Voor H. is dat toch anders met overhemden. Nu – met mijn nieuwe trolley van Thule die toch geconfisqueerd lijkt door H. – was het juist eenvoudig. Strak opgevouwen kon het zó de kast in. Wanneer ik ooit weer eens een nachtje of weekend weg ga zie ik visioenen van ongekreukte mantelpakjes en blouses voor mij.

Hoe 'glamping' net weer anders aanvoelt dan ouderwets kamperen
Je ziet het hier nèt. Check de supergrote wielen en de stevige handgrepen (telescopische V-Tubing)

Carry on met de ‘Carry-On’

Sowieso ben ik heel blij met alle vakjes, ritsjes en de handige indeling van de trolley. Waar ik vroeger van mijn moeder heb geleerd om veel in aparte zakjes in te pakken (áltijd schoenen in een schoenenzak en dan alsnog in een pedaalemmerzak voor de hygiëne). Zeker je ondergoed apart in een plastic zakje te doen. Is dat bij de Subterra Carry-On eigenlijk niet nodig door de indeling. Zo kun je ook vuil van schoon scheiden (al doe ik vuile was ook altijd – netjes opgevouwen – in een pedaalemmerzak).

Wat vind jij van deze superhandige trolley? En wat neem jij mee als je een midweek weg gaat?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze trolley – die overigens voldoet aan de vereisten voor handbagage voor de meeste luchtvaartmaatschappijen – heb ik toegezonden gekregen

Verkrijgbaar online bij Thule en andere aanbieders voor € 259,95

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]