Kijken vrouwen anders naar een droomauto dan mannen?

Kijken vrouwen anders naar een droomauto dan mannen?

In Lifestyle by Roryblokzijl7 Comments

Droomauto? Een lastige hè? Ik weet nog goed dat ik rond mijn twintigste met name bezig was met auto’s omdat mijn liefde – inmiddels officieel echtgenoot – daar veel van wist. Ik dus niet trouwens. Het weinige wat ik kon vertellen was:”Schat, ik heb zó’n mooie auto gezien!“. H:”Wat voor een dan?“. Ik:”Nou, een rode!“. Kuch. Goed, dat was toen en inmiddels zijn we een jaartje of 25 (hoeveel?!?) verder. Qua kennis is daar behoorlijk wat bijgekomen.

Porsche versus praktisch

Inmiddels heb ik ook een goed idee gekregen van wat ik nu een mooie auto vind en waarom. Waar we ooit samen zijn begonnen in een Opel Corsa met grijs kenteken. Onze smaken wat uit elkaar lagen (hij de Porsche 911 als droomauto en ik die toch meer naar wat praktische auto’s keek). De term droomauto? Ik was er niet zo mee bezig. Hoe anders is dat nu.

Een auto plus een auto maakt twee auto’s

In de laatste periode dat ik nog een vaste baan in loondienst had, hadden we elk een eigen auto. H. een supermooie BMW 5-serie. Ik was nog steeds meer met de praktische kant bezig (toevallig gingen we altijd met mijn auto naar Ikea bijvoorbeeld), maar lonkte stiekem eigenlijk al meer naar de SUV-kant van een aantal mooie merken.

Better safe than sorry

Maar laten we nog even bij de praktische zaken blijven. Ik merk dat ik – nog vóór de aankoop van een bolide – extreem bezig ben met vooronderzoek. De toekomstige autoverzekering berekenen bijvoorbeeld, check van het daadwerkelijk aantal gereden kilometers, wat doet de auto qua wegenbelasting? Kortom, ik kijk eerst naar de kosten en feiten voordat ik over de aankoop beslis. Manlief? Die schat dat zo ongeveer in. Roept dat het vast goedkomt en beslist vrij makkelijk of hij het wel of niet wil doen.

Me, myself and my droomauto

Maar goed. Ik – als vrouw? als moeder? of gewoon door de aard van het beestje? – doe het dus op mijn manier. Ik kan mij pas (bijna) blindelings in mijn enthousiasme voor een auto storten als ik van te voren een idee heb van de toekomstige kosten. Ik moet het op de een of andere manier voor mijzelf verantwoord hebben. Maar dan? Dan durf ik los te laten en ga ik qua opgetogenheid ook zeker los.

Kijken vrouwen anders naar een droomauto dan mannen?

“Dreamgirls cars will help you to survive!”

Wat dan precies mijn droomauto is? Diegenen die vaker mijn blog lezen hebben waarschijnlijk wel een idee. De naam van de auto begint met ‘M’ en eindigt op ‘okka’. In de loop der tijd is mijn interesse in de M-klasse van Mercedes via de 1-serie van BMW en de mooie Q5 van Audi nu dan toch echt gekomen bij de kleine SUV van Opel, de Mokka. Natuurlijk heb ik dan ook bijna twee weken mogen genieten van het rijgemak, de fantastische extra’s en de looks van de laatstgenoemde.

Afijn, manlief en ik hebben de fase bereikt dat we nu eindelijk samen op (redelijk) dezelfde manier naar auto’s kijken. Ik heb iets meer van zijn beslistheid en hij heeft iets meer van mijn voorzichtigheid. Samen redden we het wel.

Kijken vrouwen anders naar een droomauto dan mannen?

Hoe kijk jij naar auto’s? En hoe beslis jij of je een auto wel of niet koopt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

disclaimer

 • Ik ken die auto helemaal niet, zal eens op onderzoek uitgaan. 😉 ik heb nu een kleine renault twingo en een tijd geleden werd deze geramd door een niet op de handrem geparkeerd taxibusje. Toen mijn trouwe autootje bij het schadeherstelbedrijven stond kreeg ik een gloednieuwe renault clio als leenauto. Man wat reed die fijn! Dus sindsdien droom ik van deze auto (5 deurs zou ook wel makkelijk zijn met een kind) maar ik vind het eigenlijk teveel geld. Mijn man heeft een renault megane, die rijden we ‘op’ en dan zal eerst zijn auto vervangen worden omdat hij dagelijks 130 km moet rijden. Kapitaalputjes zijn t… Maar sommigen wel erg mooi! Zucht zwijmel.

  • Oei wat naar van de Twingo. Ik kan mij helemaal voorstellen hoe anders het rijdt, zo’n nieuwe Clio (heb ik ook eens in gereden als leenauto. Ik had prompt een snelheidsbekeuring. Maar dat is weer een ander verhaal ;). Zo is het eigenlijk ook met de Mokka. Toen ik na die bijna twee weken weer in mijn eigen auto ging rijden (die ook echt superfijn is) dacht ik serieus even dat er wat mis was. Zo zwaar en anders reed de auto ineens. Na een aantal keer rijden is dat ook weer over. Maar toch.

   • Haha, briljant van die bekeuring. Kan het me helemaal voorstellen!

 • momfever

  Ik kijk eerlijk gezegd vooral naar de kleur. En daarna naar de prijs.

  Huisvlijt

  • Dank voor je reactie! Mag ik aannemen dat je wel eerst naar het model kijkt? Of echt eerst naar de kleur? And if so, hecht jij erg aan metallic lak? En natuurlijk ben ik benieuwd naar welke kleur jou aanspreekt.

 • Nesrin

  Ik vind Audi een heel gaaf merk, een merk met klasse. Ik vind autorijden heel leuk en kan genieten van wat pit en snelheid. Ik vind de kleur belangrijk maar niet zo belangrijk als de binnenkant van de auto. Op dit moment rij ik in een Mercedes A klasse, zwart AMG en full options van binnen. Wat auto’s betreft ben ik toch meer een man denk ik 😉

  • Oh ja, onze buurvrouw rijdt een Q5. Prachtige auto. Met klasse inderdaad. Ook ik vind autorijden heel leuk (ook al komt het er niet meer zo heel frequent van. Het is anders dan destijds iedere dag op en neer naar Amsterdam). Ik moest lachen om je opmerking over pit en snelheid. H. zegt namelijk altijd dat ik “rij als een man”. Ik zie dat maar als een compliment, maar het zegt natuurlijk wel weer wat over de algemene gedachtengang van hoe een man kán denken over vrouwen en autorijden. Afijn, daar gaat het hier niet om. Wow, wat een mooie auto waar je in rijdt! De derde generatie A-klasse inmiddels toch? Wat is die veranderd in vergelijking met het allereerste model. Prachtig!