Een kijkje in de kast van mijn (veertigplus) man!

In Lifestyle by Roryblokzijl25 Comments

Een kijkje in de kast? Van mijn man. Die veertigplusser. Is dat leuk? En wat hebben jullie daaraan? Heel veel! Want het is niet alleen een kijkje in de kast. Ik laat je ook zien dat ik voor een ander véél beter kan opruimen dan wanneer het kleding en spullen van mijzelf betreft. Ai, dat zegt wel wat hè? Ja, over mij. Dat klopt. Ik kan heel slecht afstand doen van dingen. Zelfs aan kleding kleven dierbare herinneringen. Juist eigenlijk bij mij.

Begin nu toch eens met die kleding!

En dat terwijl goeroe Marie Kondo zegt dat je juist met die items moet beginnen. Eerst kleding, dan boeken – ik rakel dit even op vanuit mijn hoofd. Ik zou alle boeken erbij moeten pakken om te checken of het klopt – en pas op het allerlaatst de emotionele zaken zoals foto’s en brieven. Eerlijk? Tegen die tijd kun je mij wegdragen. Want fase 1 vind ik al behoorlijk ingewikkeld. Niet alleen voor mijzelf, maar gek genoeg ook bij de garderobe van kleuterdochtertje.

Een kijkje in de kast van mijn (veertigplus) man!

Bandplooibroeken? Serieus?

Maar bij De Man? Of H. zoals ik hem ook weleens noem in mijn blogposts? Gek genoeg kan ik bij een kijkje in de kast van H. onmiddellijk zien wat er (allang) uit kan. Ik zal je een geheimpje verklappen. Hij heeft serieus de band-plooi-broe-ken uit een tijdperk van toch wat jaartjes terug nog steeds in de kast hangen. Waarom?!? Bandplooibroeken zijn toch bij niemand een goed idee? Toegegeven. Wat je koopt moet wel bij je passen. De skinny jeans van G-Star die ik vol enthousiasme had aangeprezen (en die hij ook braaf heeft gekocht) ligt al jaren ’te rusten’ op de plank.

Iets met (te)veel trainen

H. sport namelijk veel en consequent. Met een klein team van vaste enthousiaste medesporters werkt hij zo’n drie keer per week een pittig schema af. En dat onder begeleiding van een personal trainer. Wat er natuurlijk wel toe leidt dat je spieren groter en sterker worden. En als je bovenbeenspieren flink getraind worden. Tja, dan zit zo’n strakke skinny gewoon helemaal niet lekker om de bovenbenen. Mijn #fail. Die gaat er dus uit.

Een kijkje in de kast van mijn (veertigplus) man!

90’s Now revisited

Bij het kijkje in de kast vielen mij ook de grote, wijde truien op. Een tikje ‘90’s now‘ moet ik je eerlijk bekennen. Ik denk dat hij daar echt niet blij van wordt. Wat ik bij hem zie (en ook bij mijzelf) is dat je een kast vol hebt, maar toch steeds dezelfde items pakt. Iedere keer weer. Waarom daar niet wat verandering in aanbrengen? Je garderobe wat verfrissen? Minder gedateerd, meer gericht op kwaliteit en het heden. Dat voelt toch veel beter?

Een kijkje in de kast?

Heel fijn dat ik van Hemd voor Hem een pakket toegestuurd kreeg met twee mooie producten, helemaal toegespitst op de maat en voorkeur van H. Wat vind je van deze prachtige polo van Lacoste? Slim fit. Iets wat heel mooi bij hem past. Een merk waar hij overigens vroeger juist heel veel polo’s van had (maar dan in dat oversized model van toen). Je kan het zo gek niet bedenken – qua kleur – of hij had het. Geel, mintgroen, lichtblauw? Check. Maar ook wit, iets donkerder blauw of vooruit, roze? Check. Die polo’s waren van een fantastische kwaliteit. Maar van begin jaren negentig tot nu toe is toch wat te lang. Ze hebben het niet gehaald.

Een kijkje in de kast van mijn (veertigplus) man!
Hele mooie polo. Wist je dat het logo nu van rubberachtig materiaal is gemaakt? Heel hip

Veertigplus en looking sharp!

Hoe fijn is het dat hij nu een herkansing krijgt met deze polo? Ik vind ‘m prachtig (en mijn vent natuurlijk ook). En daar stopt het niet. Eerder schreef ik al dat H. een behoorlijke fan is van overhemden. Dat komt natuurlijk ook omdat hij in een zakelijke omgeving werkt, veel vergaderingen heeft, banken bezoekt. En ook omdat hij van zakelijke outfits houdt. H. is net als ik heel precies en zuinig op zijn spulletjes. Dus pakken en overhemden bestrijken de helft van onze kledingkasten. Let wel. Het hanggedeelte.

Een kijkje in de kast van een veertigplusser

Manlief en ik hebben een inloopkast (van de slaapkamer naar de badkamer) die bestaat uit vier delen hang- en drie delen legplanken. Daar bovenop hebben we nog vier delen hang- en leg in een grote kast op zolder. Plus nog een smalle schoenenkast voor mij en eentje voor H. Ja, best veel. Ik geef het toe. Opruimen is iets wat dan ook steeds prangender wordt. Zeker nu met een kleintje erbij die van de ene naar de andere maat groeit. Als je dan de kleertjes niet uitzoekt en weg geeft, dan heb je een ander groeiend probleem. Van je huis dat dichtgroeit. Not a good idea.

Een kijkje in de kast van mijn (veertigplus) man!

128 overhemden?

Maar dat kijkje in de kast dus. Check het deel met de overhemden. De laatste keer schreef ik dat het om 128 stuks ging. Nu ik het zo opschrijf valt het eigenlijk best wel mee. Toch? Afijn, het wordt dus tijd daar ook daar in geschift gaat worden. No worries. Bij een kijkje in de kast van een ander gaat het mij veel makkelijker af. Ook daar zijn wat oversized overhemden te vinden. Daar kan je een ander misschien heel gelukkig mee maken. Ik vind het erg mooi als overhemden bij H. wat meer ‘tight fit‘ zijn, oftewel. Wat strakker om zijn getrainde lijf heen zitten. Een mooi gesneden pak over het mooie hemd heen en klaar is H.

Strak in het pak

Zoals dit strak gesneden overhemd van Mikkaelis. Ondanks dat H. een ‘die hard‘ fan is van Gentiluomo (en Genti, de jongere, hippe lijn van Gentiluomo) – een nèt even wat luxer merk, maar daar is de prijs dan ook naar – kreeg ik hem zeker warm voor dit prachtige overhemd van nu eens een ander merk. Altijd maar het zelfde is niet per definitie het beste voor je. Ik vind het fijn om zo nu en dan mijn looks eens onder de loep te nemen en opnieuw te voelen wat andere merken voor je kunnen doen.

Een kijkje in de kast van mijn (veertigplus) man!
Prachtige details. Zien jullie de binnenkant van het boordje? En hoe de knopen met contrasterend draad zijn afgewerkt?

Wat vinden jullie van dit kijkje in de kast van mijn veertigjarige (en een beetje) hubbie?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Het poloshirt en het overhemd heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]