Very Inspiring Blogger Award, kettingblog of kadootje?

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Very Inspiring Blogger Award, kettingblog of kadootje?

Very Inspiring Blogger Award, kettingblog of kadootje?

Wow, genomineerd voor een award! Groot was mijn verbazing, nieuwsgierigheid en ok ok, vreugde toen ik een comment las van Petra waarin zij mij heeft genomineerd voor de ‘Very Inspiring Blogger Award’. Dankjewel! Wat wel overheerst – naast het “joepie”-gevoel –  is mijn nieuwsgierigheid. Wat is dit voor een award? Wat heeft het te betekenen?  En wat is de toegevoegde waarde? Is het niet stiekem een soort van verkapte ‘kettingblog’?

very inspiring blogger award

(let’s face it, het staat natuurlijk wel erg stoer. Een nominatie voor een award is stiekem wel heel leuk, toch?)

Regels, regels, regels, heb ik eigenlijk de pest aan

Als eerste heb ik gezien dat aan deze award een paar regels zijn verbonden. En van regels word ik altijd een tikje kriebelig. Dat geeft mij dus dat ‘kettingblog’-gevoel. Voor de volledigheid vermeld ik deze 7 vereisten maar wel even.

1. Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft, en linkt ook even terug naar diegene. Yep, logisch! 
2. Kopieer de regel en Show off that award! Ok, ok, ik ben best een beetje trots
3. Deel 7 dingen of leuke feitjes over jezelf. Hmmmm (denkt na)
4. Nomineer 15 andere blogs waarvan je vindt dat zij het verdienen, en deel je blogpost met ze. 15!?!
5. Laat de award duidelijk op je website zien en volg degenen die je genomineerd hebt op Bloglovin’. Okidoki

Seven things to share

Zeven persoonlijke dingen delen? Ik stel mij in mijn blog al zo open en kwetsbaar op, dat ik mij afvraag of dit nu echt interessant is voor anderen om te lezen. Laat ik het eens anders doen. Wèg met de regels. De zeven dingen waar ik nu mee in mijn hoofd zit (feedback? Graag! Zeer welkom):

  1. Ik ben bezig met het schrijven van een handboek “40 en voor het eerst moeder; van zwangerschap tot kleuter“. Zou jij dit interessant vinden om te lezen? En waarom?
  2. Zou deze VIB-award mij (en jou) helpen aan meer e-mail inschrijvingen, FB-, Twitter-, of Bloglovin’-likes?
  3. Samen met een vriendin ben ik bezig om een lijn van kinderboekjes op te zetten. Zelf teksten schrijven en illusteren. Erg spannend en leuk om te doen.
  4. Creativiteit is een van mijn kwaliteiten die ik jarenlang noodgedwongen heb moeten onderdrukken. Ik had altijd gedacht dat ik als eerste zou gaan tekenen in plaats van schrijven. Zo verras je jezelf weer.
  5. Een onderwerp waar ik nog over wil schrijven gaat over de voors en tegens van een osteopaat bij baby’s. Wow of taboe?
  6. Ik ben heel erg geïnteresseerd in allerlei noviteiten en apps waarmee je je blog kwalitatief kan verbeteren. Maar als het te ingewikkeld wordt heb ik de neiging om af te haken.
  7. De combinatie van werk (of dat nu een baan, een blog, startend zelfstandig ondernemer, of thuismoeder zijn) en privé vind ik best een ingewikkelde.
Blogs nomineren, ga er maar aanstaan

Blogs nomineren. Ook best lastig. Zonder iemand te willen verplichten om dit over te nemen. Maar wel als een leuke shout-out naar andere blogs toe… nomineer ik … (tromgeroffel):

Centsation (Léonie), omdat ik de combi besparen en DIY goed gevonden vind. En ik Léonie enorm waardeer om haar positiviteit. daar kan ik nog wat van leren.

Droombaan (Linda), omdat ik dit een gouden idee vind. Het getuigt van doorzettingsvermogen. Plus het is super interessant om deze interviews te lezen en te leren wat Linda overal van opsteekt.

Hartenondernemen (Nathan), ondernemen vanuit je hart. Geweldig goed gevonden. Denkt met je mee. Heeft het hart op de goede plaats. En is ondernemend. Need I say more?

Lijstjes (Jelle). Omdat delen het nieuwe hebben is. En Jelle vanuit een goed hart je verder probeert te helpen en te enthousiasmeren. Omdat hij mij het laatste ‘duwtje in de rug’ heeft gegeven.

Dosirakbento, omdat mijn vriendin dit ‘from scratch’ heeft opgezet. Eigenlijk puur en alleen voor haarzelf om haar bentobox-creaties (geïnspireerd op Koreaanse en Japanse lunchboxen) bij te houden. Maar wát een mooie (en lekkere) dingen maakt ze. En dat vinden er meer!

Genomineerd voor een award…en dan?

Vanzelfsprekend begrijp ik het als jullie de award waarvoor ik jullie genomineerd heb niet op jullie sites willen plaatsen. Het is geen verplichting. En het is helemaal ok wat jullie ermee doen. Negeren? Prima. Deleten? Mag ook. Er wel wat mee doen? Be my guest. Voel je vrij. Dat is helemaal goed. Het gaat mij er niet om, alleen hierover te schrijven zodat ik heb voldaan aan de voorwaarden. Nee, ik zie dit als een goede opportunity om super interessante blogs onder de aandacht te brengen van anderen.

Ik ben super benieuwd wat jullie van de blogs vinden die ik hierboven heb genoemd! Let me know and make our day!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ontvang mijn lijst top 9 boeken, waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad tijdens mijn zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte![ vul je e-mail in en klik op ok! ]