Schat, ik moet er éven uit

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl1 Comment

Schat, ik moet er éven uit.

Wie kent het niet? Het gevoel dat je af en toe bekruipt dat je even alleen wilt zijn. Of er even alleen uit wilt. Nou, ik wel! Hoe ontzettend blij ik ook ben met mijn lieve dochtertje en mijn man; soms wil ik gewoon weer even ‘Rory’ zijn. Eigenlijk kom je voor jezelf op. En dat is alleen maar heel goed. Het ‘er even uitgaan’ geeft mij persoonlijk een enorme boost. Waarna ik eigenlijk nog veel meer terug verlang naar thuis. Een win-win situatie dus.

Behoefte aan ‘me’-time

Ik ben ervan overtuigd dat dit voor iedereen opgaat. Niet alleen voor mij en in mijn situatie. Kortom, of je nu een ondernemer bent, of in loondienst werkt of niet. Of je nu een kind hebt of niet. Of je nu een druk leven hebt of niet. De behoefte aan ‘me’-time is te belangrijk en essentieel om aan voorbij te gaan. En begrijp mij niet verkeerd. De kreet: “schat, ik moet er éven uit” betekent niet per definitie dat je letterlijk de deur uit moet.

Ontspanning

‘Me’-time kan op veel manieren worden ingevuld. De een wordt gelukkig van een weekendje weg met vriendin(nen); de ander vindt een uurtje alleen winkelen al genoeg. Soms kan in rust in een andere kamer de krant lezen of een dvd-tje kijken al heerlijk zijn, maar even een sportles in de sportschool is voor de ander de vorm van ultieme ontspanning. Want daar draait het om. Tijd voor jezelf betekent een vorm van ontspanning. En in dit volle leven waarin je altijd bereikbaar bent is ontspanning echt nodig!

Energie en inspiratie

“Schat, ik moet er éven uit” is inmiddels een begrip geworden in de communicatie tussen mijn man en mij. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat voor mij het afspreken met mijn beste vriendin de ultieme vorm van ontspanning is. Of we nu alleen maar afspreken voor koffie verkeerd in een gezellig café of dat we met zijn tweetjes een dansje gaan wagen in een leuke club. Het resultaat is extreem veel energie en inspiratie. Heerlijk!

Levensfase

Het gekke is dat ik merk dat ik vroeger (met een ultradrukke baan en weinig vrije dagen) veel minder voor mijzelf heb gekozen dan dat ik nu doe. Age matters? Voor mij wel. In ieder geval hierin. Het lijkt wel doordat je in een andere levensfase zit en al veel hebt gezien en meegemaakt, je bewustere keuzes maakt en dus eerder voor jezelf kiest en voor jezelf opkomt.

Schat, ik moet er éven uit

Schat, ik moet er éven uit

Herken je het gevoel van er éven uit moeten? Wat is jouw ultieme vorm van ontspanning?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl