Inspiratie, vanzelfsprekend of niet?

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Inspiratie?

Tja, inspiratie is niet iets wat iedere minuut van de dag om mij heen dwarrelt. Soms heb ik duizend en een dingen in mijn hoofd, de andere keer is het allemaal wat blanco. Daarom ben ik gestart met een ‘ (b)logboekje’, oftewel een klein, mooi opschrijfboekje wat ik altijd bij mij draag en waar ik zo mijn ideetjes in kwijt kan.

Trigger

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je op straat loopt, in de supermarkt bent of – pak ‘m beet – in de stad, een kroeg of een restaurant waarin je iets opvangt. Een gesprek tussen twee mensen, een verhitte discussie of gewoonweg een simpele gebeurtenis, waardoor je als het ware getriggerd wordt. Laten we wel wezen, het is niet de bedoeling om mensen af te luisteren, puur ter inspiratie. Nee, dat zou niet ethisch zijn.

Trigger online

Ik denk dat we soms wat te vaak bezig zijn met social media. Tijdens het ontbijt, lunch, pauzes, voor het slapen gaan even Facebook, Twitter en Instagram ‘checken’ bijvoorbeeld. Het kan wat teveel zijn, maar soms ontdek je ook pareltjes zoals deze superleuke site met de pakkende naam ‘hulpje.nl’. Dit wordt een “online platform dat jou straks in staat stelt om kleine opdrachten en taken uit te besteden en anderen te helpen met jouw talenten“. Heel inspirerend vind ik zelf!

Rust in je hoofd

Het gaat om een klein aspect daarvan, wat je uitdaagt tot nadenken, overdenken of misschien wel bedenken van een onderwerp om over te schrijven. Inspiratie dus. Het geeft mij rust in mijn hoofd om de dingen die ik meemaak te noteren in een opschrijfboekje. Voorheen in een mooi Moleskin-boekje, maar – in verband met bezuinigingen – nu in een low budget-boekje.

Inspiratie werkt door

Inspiratie werkt in verschillende dingen door. Nu gaat het mij even om mijn blog-ideetjes. Maar inspiratie kan je ook opdoen voor het interieur van je huis, voor de inhoud van je kledingkast, voor alles eigenlijk. Hoe vaak gebeurt het bijvoorbeeld niet dat je iets heel moois ziet in een woonblad en dat je dat dan later in een andere (goedkopere) variant kunt scoren bij – ik noem maar een budget warenhuis zoals – IKEA? Inspiratie zorgt ervoor dat je na gaat denken. Na gaat denken over wat je mooi vindt, wat bij je past en hoe je dat kunt integreren in je leven.

Levensfase

Zo ook met mijn blog-ideetjes. Het start met inspiratie en vervolgens brengt het je verder op een bepaald pad. Is dat pad afwijkend op latere leeftijd dan wanneer je wat jonger bent en nog begint? Ik denk het eigenlijk wel. Uiteindelijk maak je allemaal hetzelfde mee. Maar het hangt af van in welke levensfase je zit, wat je er mee doet.

Inspiratie

 

Inspiratie, vanzelfsprekend of niet?  

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl