Nostalgie…weet je nog de verzamelserie ‘piepklein’?

In Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Nostalgie. Dat gevoel kwam spontaan bij mij op. Ik las het persbericht over de nieuwste landelijke spaaractie van Albert Heijn waarbij kinderen van alles en nog wat kunnen leren over dinosaurussen. Ik kan er niets aan doen, maar al lezende gingen mijn gedachten terug naar de jaren tachtig. Een van de eerste spaar- en verzamelacties waar ik (hyper)actief aan meedeed.

“32 kleine boekjes waar je groot plezier van hebt”

Weet je dat ik het bijna nog voel? De sensatie die ik ervoer als ik wéér een boekje erbij kreeg. Voor de verzameling. Het grote boek met daarin alle piepkleine boekjes. Nostalgie mensen. Wat kan het mooi zijn. “Twee en dertig kleine boekjes waar je groot plezier van hebt!“. Ik heb het nog ergens liggen. Of ligt het nog bij mijn ouders thuis? ‘Mode’, ‘Haaien’, ‘Nederlandse Molens’ zijn maar enkele van de 32 leuke miniboekjes.

Nostalgie, zoeken naar schatten van het verleden

Ineens krijg ik dan ook de neiging om direct. Nu! Op dit moment te gaan zoeken. Maar ja, onze zolderkamer leent zich nu even niet om te zoeken naar dingen uit een ver verleden. Toch komt het gevoel van nostalgie omhoog. Als ik denk aan de andere mooie herinneringen en ‘schatten’ zoals mijn verzameling piepkleine boekjes die ongetwijfeld nog ergens in een doos liggen.

Jurassic Park, anyone?

Maar genoeg over vroeger. En terug naar de nieuwste spaaractie waar ik ook dat gevoel van vroeger bij ervaar. Ook al heeft het niets met nostalgie te maken. Maar misschien wel met de film ‘Jurassic Park’ die ik vroeger heb gezien. De dino’s waar mijn broertje mee speelde. En ook met dat ik mijn dochtertje bij wil brengen hoe het is om te sparen, voor een leuke verzameling waar je ook nog wat van leert.

Nostalgie...weet je nog de verzamelserie 'piepklein'?

Spaaracties? Daar zijn er toch heel veel van?

Waarin deze spaaractie voor mij onderscheidend is? Omdat het een combinatie is van een oldskool fysiek verzamelboek met plaatjes en augmented en virtual reality. Je werkt met een (gratis) AH dino-app en 160 (dino)plaatjes met allerlei feiten en weetjes (volop leermomenten dus). In combinatie met de VR-bril kan je spelenderwijs heel veel leren over de tijd van de dinosaurussen. Over met de tijd meegaan gesproken.

Nostalgie...weet je nog de verzamelserie 'piepklein'?

De T.rex, een magisch dier

En ik las ook dat je in september iedereen naar het heuse skelet van een T.rex kan kijken! Naturalis laat het skelet naar Nederland komen. Het is zeker iets waar ik zelf naartoe zou willen gaan. Ik ben heel erg benieuwd wat Mila (en alle andere kinderen) hiervan zullen vinden. De dino-expert bij Naturalis zegt niet voor niets dat er zoveel valt te vertellen en leren over deze magische dieren. Want wat weten we eigenlijk zèlf over dinosaurussen?

Nostalgie...weet je nog de verzamelserie 'piepklein'?

Wanneer, hoeveel en hoe?

Vanaf komende maandag 6 juni is alles (het verzamelalbum, de Virtual Reality-brillen en de spaarplaatjes) verkrijgbaar in de AH-winkels. Bij besteding van 10 euro of meer krijg je een setje met 4 dino plaatjes. Er zijn 160 (!) plaatjes te verzamelen. De VR-brillen zijn in twee varianten te koop (karton kost 2,49 en de plastic variant – iets luxer – kost 6,99 euro). Ook het verzamelalbum moet je zelf aanschaffen (voor 0,49 euro). De eerste week is het trouwens gratis bij de bonusaanbieding op de voorkant van de folder. De AH dino-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Nostalgie...weet je nog de verzamelserie 'piepklein'?

De piepkleine boekjes, Smurfen, wuppies, moestuintjes en nu de dino-plaatjes. Heb jij weleens aan een spaar- (en verzamel)actie meegedaan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit is geen gesponsorde post

Photocredits (behalve de bovenste foto): Albert Heijn

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]