Favoriete make-up items voor deze veertigplusser

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl14 Comments

Make-up items? Ik dacht dat je jezelf nagenoeg niet opmaakte Rory? Klopt. Dat wil zeggen. Op ‘any other day‘ is een basic look met producten zoals oogpotlood, mascara en een beetje lippenstift genoeg. Wanneer ik wat meer uit wil pakken dan komt daar iets meer bij kijken (denk aan foundation, poeder en highlighter). Of ik het nu altijd op de juiste manier gebruik? Dat denk ik niet. Ik kijk naar wat ik zelf mooi vind, fijn vind en wat bij mij past. Als de basis maar goed is.

Als de basis maar goed is

Wat ik nu precies versta onder basis? Natuurlijk eerst een goede reiniging van het gezicht. Daarna een uitgebreide verzorging (oogcrème, serum of DDML / DDHJ en daar overheen mijn dagverzorging. Is er veel zon die dag – altijd extra opletten, ook met de lentezon – daar overheen dan nog een SPF). En natuurlijk dan wat lichte make-up. Net genoeg aangebracht om er verzorgd uit te zien. Wellicht zelfs een ‘au naturel‘ look. Of net dat beetje meer.

Favoriete make-up items voor deze veertigplusser
Een hele fijne handcrème die ik zo nu en dan weer aanschaf. En fijn hoe een product – zoals deze Essie nagellak – dat je via Blisso bestelt als het ware ‘geseald’ is…

Less is more (voor een veertigplusser)

Als veertigplusser heb ik het gevoel dat de zin ‘less is more‘ heel erg klopt. Alles wat teveel is, is niet goed, vind ik. Teveel poeder, teveel foundation, teveel highlighter. Alles kan in huidplooitjes gaan zitten. Zelf gebruik ik dit soort attributen minimaal. Liever houd ik het alleen bij huidverzorging. Al is alleen een primer zo nu en dan – zeker deze van Filorga – ook al heel mooi. Het maakt je huid meer egaal. Alsof er een Instagram filter overheen gaat.

Je handen zijn je visitekaartje

Wat versta ik verder dan onder basic? En welke producten gebruik ik zelf? Laat ik eerst even bij mijn handen beginnen. Verzorgde handen zijn een mooi visitekaartje vind ik zelf. Ik zweer bij een mooie, lichte nagellak. Allereerst een basecoat (zoals deze ‘Help Me Grow‘ van Essie bijvoorbeeld), dan twee laagjes van een lichte kleur. Zoals roze, nude of desnoods een doorschijnend kleurtje. Als laatste een topcoat en klaar ben je voor een aantal dagen. Een bijkomend voordeel van een licht kleurtje is dat je chipped of andere lelijke plekjes niet zo snel ziet.

Favoriete make-up items voor deze veertigplusser
Basecoat (links), bijzondere nagellak (rechts) en topcoat (midden) van Essie

Ik kan aan je handen zien hoe oud je bent

Daarentegen kan ik soms ook oprecht genieten van een hele mooie donkere kleur nagellak (en dan houd ik ook gewoon de eerste laag basecoat en laatste laag topcoat aan). Daarmee is het alleen iets meer uitkijken met stoten, de afwas doen en andere werkzaamheden waarbij mooie nagellak snel sneuvelt. Zorg in ieder geval ook voor een goede (hand)verzorging. Alles valt en staat namelijk met mooie handen. Ooit mijn artikel gelezen over ‘oude’ handen? Ja, men kan je leeftijd beter schatten aan de conditie van de huid van je handen en hals, dan die van je gezicht…

Zacht voor je ogen

De huid van en om je ogen is natuurlijk ook heel teer en delicaat, dus een goede oogverzorging is key. Net als een reiniging (milde reiniging, niet te hard wrijven!). Mijn favoriete (fijne en zachte) oogpotloden zijn de Contour Clubbing Waterproof van Bourjois. Ik gebruik ze alweer jaren en ik ben er erg blij mee. Doordat ze zo zacht zijn brengen ze heel fijn aan. Vervagen ze ook heel mooi (met een wattenstaafje gaat het heel makkelijk) en staat het ook goed. Een soort van ‘smokey eyes‘-effect. Ik ervaar een heel mooi effect als ik de bruine kleur meng met een beetje grijs bij de ooghoeken. Succes gegarandeerd.

Favoriete make-up items voor deze veertigplusser
Hele fijne oogpotloden (de onderste twee gebruik ik al jaren en blijf ik steeds maar opnieuw aanschaffen) van Bourjois

Hoe lang is jouw make-up houdbaar?

Een tijd terug had ik zoveel last van dermatitis perioralis (soort van eczeem rond mijn mond) dat ik nagenoeg geen lippenstift meer kon gebruiken. Dat gold ook voor mijn favoriete lipstick van dat moment: l’Oréal Collection Exclusive Lipstick – J Lo’s Delicate Rose. Ik had die prachtige roze kleur gekregen tijdens een event en het was liefde op het eerste gezicht. Helaas kon ik de lippenstift zo lang niet meer gebruiken dat die zelfs ietwat beschimmeld leek (brrr) toen ik de huls weer opende. Veel mensen weten het niet, maar je moet altijd op de houdbaarheid van een make-up product letten.

Make-up shoppen bij … Blisso

Gelukkig mocht ik onlangs een aantal make up items uitzoeken bij Blisso en wat vond ik daar? Naast mijn favoriete oogpotloden vond ik na kort zoeken exact dezelfde lippenstift als toen. Juist! J Lo’s Delicate Rose. Als een kind zo blij ben ik inmiddels iedere dag aan het wisselen met kleuren lippenstift. Van deze mooie kleur roze naar nude lippen of zelfs een matte ‘raspberry wine’. Zo blij dat het inmiddels weer kan!

Favoriete make-up items voor deze veertigplusser
Dé roze lippenstift!

Heb jij ook een wishlist?

Wist je dat het heel handig is om een lijstje voor jezelf te maken met favoriete make-up producten en dat bij te houden? Ik vertelde al dat de Contour Clubbing Waterproof oogpotloden van Bourjois bij mij favoriet zijn (ik wil geen andere meer). Doordat ik de J Lo’s Delicate Rose lipstick ook had genoteerd op mijn lijstje kon ik het zo opzoeken op de site. Zowel de ‘Help Me Grow’ basecoat als de ‘Good To Go’ topcoat (van Essie) zijn items die ik kan blijven bestellen. De kleur (en eigenlijk glitters) 327 ‘Pinking About You’ komt op hetzelfde lijstje te staan. Zo grappig! Alsof ik heb geschilderd en er vlekjes op mijn nagels zijn gekomen. Wel mooie, glinsterende vlekjes dan (zie de foto hieronder, rechtsbovenaan voor de nagellak ‘Pinking About You’).

Favoriete make-up items voor deze veertigplusser

Wat zijn jouw favoriete make-up items en waar shop jij het liefste (online of offline)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De producten op de foto’s heb ik mogen uitzoeken bij Blisso

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]