Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?

Hoe zie je er in de ‘ochtendspits’ toch beeldig uit op het schoolplein?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl12 Comments

Er toch ‘beeldig’ uitzien op het schoolplein? In die ochtendspits van opstaan, ontbijt maken, kind naar school brengen? Oh, krijg je bij voorbaat al jeuk van het woord ‘beeldig’? Ik eigenlijk niet, want eerlijk gezegd vind ik het wel een (leuke) uitdaging om er als (veertigplus) moeder goed uit te zien op het schoolplein. In alle vroegte opstaan zeg je? Ja, mijn wekker gaat om kwart over zes. Dan sta ik nog niet op trouwens. Nee, de buzzer-knop op mijn telefoon draait overuren. Op het nippertje sta ik uiteindelijk op en haast ik mij naar de douche.

Met kleding er beeldig uitzien op het schoolplein

Ik wil perse een outfit aan die mij vrolijk maakt en mij goed doet voelen. Die leg ik dan soms de avond van te voren al klaar, maar vaker beslis ik het de ochtend zelf. Want in een joggingpak of – erger nog – in een pyjama met een lange jas eroverheen, zul je mij nooit de deur uit zien gaan. Ik schreef hier al eerder over (oud artikel en eerlijk gezegd verschrikkelijke foto’s. Negeer die maar). Ik wil er gewoon oprecht representatief uitzien. Zodat je ziet dat ik nog moeite doe voor mijzelf. Want daar gaat het toch ook om? Niet om die ander (partner, vriend, vriendin, scharrel of anders) waar je het voor zou doen. Ook niet om jezelf te vergelijken met de andere schoolplein ouders. Nee, het gaat erom dat je je senang voelt met jezelf. Dat je bent, uitstraalt, hoe je jezelf voelt.

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?
Op mijn eigen manier een mooie make-up aanbrengen? Ik ben er blij mee

Beeldig met make-up

En ja, daar hoort voor mij ook make-up bij. Een full make-up aanbrengen (dus een rondje concealer, foundation, poeder, make-up en meer)? Dat bedoel ik eigenlijk niet. Let’s face it. Die tijd hebben we – als moeders – gewoon niet in die vroege ochtend. Of je nu veertigplus bent of ergens in de twintig, je moet gewoon prioriteiten stellen. En in mijn geval houdt dat in dat ik er (zeer) verzorgd wil uitzien. Qua kleding, maar ook qua make-up. Maar het moet wel snel en binnen de perken blijven. Ik kan gewoon niet een half uur met make-up bezig zijn. En dat hoeft trouwens ook niet met al het moois dat tot onze beschikking staat tegenwoordig.

Ik noem… SHAB

Make-up Artist (MUA) en Hair Stylist Shabnam Ashkar timmert al vele jaren succesvol aan de weg. Vanuit haar salon in Lelystad en online. Shabnam startte haar eigen merk ‘SHAB‘ in 2020. Denk aan (high end) make-up, gemaakt van ingrediënten van hoge kwaliteit. Palettes als CHEEKY (dit palette gebruik je zowel voor de highlights als blushes) en NUDY (het palette bevat een waanzinnige verzameling oog make-up – met en zonder shimmers), een 4D mascara, eyeliner, diverse lijnen (matte) lipsticks en lipglosses. Alles vegan and cruelty free, en als je via haar site bestelt met gratis verzending. Ook verkrijgbaar bij Beautytasting en binnenkort tevens bij Douglas. Wat wil je nog meer? Verwen jezelf voor de feestdagen met prachtige make-up. De pigmentatie, de kleuren, het wow-effect. Ik ben enthousiast!

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?

SHAB: belief in yourself and chase your dreams!

Maar wie is de persoon achter SHAB? Een beetje uitleg. SHAB staat voor Shabnam, de naam van de oprichtster van dit mooie merk. Shabnam is geboren in Afghanistan en vluchtte op haar vierde levensjaar naar India met haar familie. Op haar twaalfde verhuisde ze naar Nederland. Ze ontwikkelde zich razendsnel en was al geruime tijd een succesvolle MUA en hair stylist toen het begon te kriebelen. Waarom zou ze niet een eigen make-up lijn ontwikkelen? Met al haar ervaring kon ze zich heel goed richten op de ontwikkeling van high end kwaliteitsproducten.

Beeldig eruit zien? Shabnam zegt het al: “Creating beauty in times of chaos”

In moeilijke tijden zichzelf herpakken, dat is Shabnam ten voeten uit. Of – zoals ze het zelf zegt – “Creating beauty in times of chaos”. Want juist tijdens de chaos van de pandemie herpakte ze zichzelf en creëerde SHAB. Je droom realiseren en geïnspireerde acties, dat is waar Shabnam voor staat. Hard werken, geloven in jezelf en dat alles met ondersteuning van je dierbaren, je gezin en je familie. Hoe gaaf is dat! Je ziet dat dan ook in alles terug. In de producten, het enthousiasme en de kwaliteit van alle mooie producten die het levenslicht hebben gezien.

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?

Uitstraling = beeldig

En dat heb ik zelf ervaren. Want die uitstraling? Dat totaalplaatje? Dat bereik je met de bovenste twee punten zeker. Want je zelfverzekerde uitstraling? Die komt van binnenuit. Maar als je jezelf goed voelt – met een beetje hulp van kleding en make-up – dan komt het vanzelf, zowel van buitenaf en van binnenuit. En dat is hoe het werkt voor mij.

Wat gebruik ik zelf heel veel?

De producten die ik zelf veelvuldig gebruik? De SHAB 4D Mascara is favoriet. En echt, waar voorheen de Lancôme Hypnôse Dráma favoriet was en bleef, heeft de 4D mascara van SHAB deze van zijn plaats verdrongen. Waarom? Twee fijne borsteltjes met elk hun eigen functie in een mascara. Denk aan volume, verlenging, bijna een lift van je (gekrulde) wimpers. Met recht een 4D-effect. Hij klontert niet, is echt mooi diep zwart en het irriteert mijn ogen niet.

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?
Wow, wow en wow. Zie je het verschil zonder en met deze prachtige mascara?

Soms moet je iets even uitvinden

De SHAB Les Yeux Eyeliner? Daar moet ik eerlijk in zijn, die handigheid ontbreekt mij nog. Misschien moet ik Shabnam maar eens vragen of ze mij dat voor kan doen. Of ik kijk een van haar tutorials op YouTube! Deze eyeliner krijg je in een hele mooie intens zwarte kleur die echt blijft zitten. Waterproof en handig in gebruik (een mooi en precies zwart lijntje). Naar zeggen van Shabnam is het gemakkelijk aan te brengen. Ik ga het binnenkort echt proberen. Beloofd!

Palettes, palettes, palettes

Het NUDY palette met prachtige kleuren oogschaduw is adembenemend. Denk aan namen (briljant!) als: Posh, Fashionista, Mistress en Bossy. Een beetje humor is Shabnam ook niet vreemd. Waar haar man misschien nog wat vraagtekens kon zetten bij de namen van de kleuren worden wij – ik in ieder geval – enthousiast ervan. Ooooh en de CHEEKY Highlight & Blush is ook ‘here to stay‘! Met deze zacht, hoog gepigmenteerde combinatie-palette CHEEKY Highlight & Blush creëer je in no-time easy peasy een mooie look. Ja, ook als je met een subtiele (doch beeldig) make-up op het schoolplein wilt staan.

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?

Hoe zie je er in de 'ochtendspits' toch beeldig uit op het schoolplein?
Waan-zin-ni-ge kleur en lipstick: SHAB Lèvres Matte Lipstick Sexy Lips in de kleur Sensual

It’s all about Sexy Lips

En hoe kan ik het bijna vergeten. De lipstick die binnenkort verkrijgbaar is en echt ook zó mooi en beeldig is! Ik heb het over de SHAB Lèvres Matte Lipstick Sexy Lips in de kleur Sensual. De kleur! Hoe lang deze blijft zitten op je lippen. Ik heb het uitgeprobeerd (en ook al gedeeld in een van mijn IG stories) en hoe gaaf is het dat deze zo’n 5 uur na het opbrengen (en na het drinken van twee latte macchiato’s en het eten van een zuurdesem tosti) nog steeds op mijn lippen zat? Ok, ik moest het een beetje bijwerken, maar normaal gesproken is de lippenstift helemaal weg. Mijn lippen hebben van zichzelf geen kleur dus een lipstick die echt goed blijft zitten heeft mijn voorkeur.

Je leest. Ik ben – oprecht – enthousiast. Dit zijn prachtige producten die ik een héle tijd (en naar volle tevredenheid) zal blijven gebruiken. Over welk SHAB-product zou jij meer willen weten?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik gekregen, dit doet niets af aan mijn oprechte mening

 

SHAB is verkrijgbaar bij Beautytasting en in de toekomst ook bij Douglas

NUDY eyeshadow palette – € 59,95

CHEEKY Highlight & Blush palette – € 59,95

SHAB 4D Mascara – € 29,95

SHAB Les Yeux Eyeliner – € 29,95

Sexy Lips SHAB Lèvres – € 30,95

 

Wist je dat je met mijn kortingscode Rory20 maar liefst 20% korting op elk product uit het uitgebreide assortiment van Beautytasting ontvangt?