“Mama, mag ik ook een kussen op mijn stoel?” Als je kleuter nu al styling-trekjes vertoont

In Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

Een kussen op je stoel? Maar natuurlijk mag dat lieverd. Maar…een los kussen blijft niet zo goed zitten op je (kinder)stoel. Een gesprek zoals we dat weleens hebben gevoerd. Want wij zitten inmiddels op leren stoelen met een zachte zitting. En laten we eerlijk zijn. De Tripp Trapp zit prima, ook zonder kussen (ik zit er ook regelmatig op). Maar ik begrijp haar wel.

Mam, mag ik dat ook?

Het is echt niet een vorm van hebberigheid. Van ‘ik wil heel graag wat jij nu hebt’. Absoluut niet.  Ik weet niet precies wat het is, maar het lijkt wel een milde vorm van kopieer-gedrag. Als ik een jurk aan heb … Mila wil ook een jurk aan. Eet ik een broodje met pindakaas? Mila wil dat ook heel graag. En nu we sinds alweer een half jaar een andere eettafel en stoelen hebben…wil dochterlief ook erg graag zacht zitten.

"Mama, mag ik ook een kussen op mijn stoel?" Als je kleuter nu al styling-trekjes vertoont

Tripp Trapp Junior Kussen

Het nieuws over een van de nieuwste Stokke-producten, het Tripp Trapp Junior Kussen had dan ook niet op een beter moment kunnen komen. Wat een goed idee! Hoe ideaal is het dat het veilige, stijlvolle maar tegelijkertijd stoere Junior Kussen van een mooie twill kwaliteit is gemaakt. Met een anti-slip onderkant, zodat het kussen goed op zijn plaats blijft. Afneembaar met een vochtig doekje, maar – gelukkig – ook wasbaar in de wasmachine.

Mam, het groene kussen past zo mooi bij het schilderij

Mijn kleine fashionista keek over mijn schouder mee toen ik de kussens uit de verpakking haalde (ik heb beide kleuren toegezonden gekregen: Jade Twill en Slate Twill) en wist mij direct te vertellen welk kussen op welke Tripp Trapp zou worden vastgemaakt. “Mam, de groene (lees: Jade Twill) wil ik graag op de lichte (lees: whitewash) Tripp Trapp in de keuken. De kleur groen past namelijk heel mooi bij de lichte stoel èn bij het schilderij boven de tafel“. Ja, ik stond wel even met mijn oren te klapperen, want het kind heeft gewoon gelijk! Goed gezien.

"Mama, mag ik ook een kussen op mijn stoel?" Als je kleuter nu al styling-trekjes vertoont

Het Slate Twill Junior Kussen

En inderdaad. De andere kleur Slate Twill van het Junior Kussen combineert perfect met de Tripp Trapp in de kleur Hazy Grey en bij het witte bureau, de witte ladekast van Stokke Home èn het nieuwe Stokki Sleepi-bed in haar slaapkamer. Toevallig hebben de gordijnen een grijsbruine kleur waardoor het wel een kant en klare kinderkamer uit een boekje lijkt. Niets is minder waar. Mila heeft het niet van een vreemde (al zeg ik het zelf). Ik geloof heilig in combineren. De Nijntje-lamp stamt nog uit haar babykamer. De ijsberen-hoofden zelfs nog uit de tijd dat haar kamer nog een logeerkamer was.

"Mama, mag ik ook een kussen op mijn stoel?" Als je kleuter nu al styling-trekjes vertoont

Alles is liefde

Als het vanuit je hart komt, zal het altijd gezellig zijn. Zomaar een zin die in mij opkomt. Het is ook zoals ik eigenlijk min of meer ons huis heb ingericht. Neem onze woonkamer. Het hoektafeltje is antiek en van Huib’s Oma geweest. Het tv-meubel is van Ikea en gemaakt van twee kleine tv-meubels, waarvan we de poten hebben weggelaten. De ene bank is een echte ‘key piece‘ van Fendi (overigens al sinds 1994 in ons bezit), de andere juist weer van Ikea met een zachte vering, zodat Mila lekker op de bank kan springen en ravotten. Want laten we eerlijk zijn. Een huis is om in te leven, toch?

"Mama, mag ik ook een kussen op mijn stoel?" Als je kleuter nu al styling-trekjes vertoont

De kracht van combineren

Combineer dat met vintage kastjes, gekocht op een veiling. Indonesische beelden en lampen, schilderijen uit Kuala Lumpur, alles meegenomen van onze vakanties naar Azië en je hebt – al zeg ik het zelf – een heel gezellig huis met een ‘samengesteld’ interieur. Daarom ben ik ook zo blij dat ons dochtertje hetzelfde gevoel lijkt te hebben. En een oog voor mooie combinaties. Ik was verrast door haar opmerking over welk kussen waar het beste paste, maar eigenlijk ook weer niet. Ik schreef al eerder over haar zelfbedachte combinaties qua kleding en accessoires. Nu lijkt dat toch ook door te trekken in huis. Op kleine schaal in ieder geval.

Stijlvol en stoer

Natuurlijk heb ik zelf ook op het Junior Kussen gezeten. Nieuwsgierig als ik ben. En het heeft zeker toegevoegde waarde. Het is stijlvol. Het oogt ‘af’. Je zit zacht. Comfortabel. Maar door de stofsoort (twill) oogt het tegelijkertijd stoer. Eigentijds. Ja, het is een aanwinst. Ik kan niet anders zeggen. Een prachtig nieuw Stokke-product waar we heel blij mee zijn.

"Mama, mag ik ook een kussen op mijn stoel?" Als je kleuter nu al styling-trekjes vertoont

Wie van jullie heeft ook de iconische Tripp Trapp-kinderstoel? En wat vinden jullie van dit fijne kussen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Tripp Trapp® Junior Kussens heb ik ontvangen 

 

Mini Baby Cushion (6 – 18 maanden) – € 44,-

Classic Baby Cushion (18 maanden – 6 jaar) – € 29,-

Junior Cushion (6+ jaar): Jade Twill & Slate Twill – € 44,-