Autokeuze op je veertigste…

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Autokeuze op je veertigste

Autokeuze op je veertigste, is dat zo anders dan wanneer je jonger bent? Nou, heb je even? Waar ik vroeger droomde van een BMW 1-serie, of een fijne M-klasse, hoe anders is je (auto)keuze als je rond de veertig bent en moeder van een klein kindje. Toegegeven, je moet ook aan de realiteit – én het milieu – denken en een Z4 zonder achterbank is met een kleintje gewoon niet zo heel erg handig. En waar laat je het autostoeltje en de wandelwagen, hmmm. 

Sexy auto?

Jaja, samen met de komst van een baby beland je in een heel ander (auto)tijdperk. Toevallig reed ik de laatste jaren in een Renault Mégane Scénic, ook al niet een enorm sexy auto. Maar hé, het gaat ook om de persoon die ín die bewuste auto rijdt, ofzo… Hoe anders werd het verhaal toen – ik was inmiddels moeder van een prachtig dochtertje – mijn oude Scénic het begaf. Halsoverkop moest ik beslissen of ik het maar helemaal zonder auto zou proberen te doen.

Een nieuwe ’tweedehands’  auto

Maar in Almere wonen met een klein kindje betekent voor mij toch echt dat ik graag een auto wil hebben. Zo kan ik er in ieder geval makkelijk en snel op uit. Ik wil namelijk niet aan huis gebonden zijn. Natuurlijk is dat een grote luxe. Maar ook dat is het voordeel van wat ouder zijn. Meestal heb je wel wat gespaard voor ‘als dan’. En zo moest er een nieuwe ’tweedehands’ auto uitgezocht worden. Autokeuze dus. Binnen twee weken had ik al online vooronderzoek gedaan, twee proefritten en al bijna de autokeuze gemaakt.

Oprecht en puur, het kan nog

En dan ben je ineens klant bij een dealer. Want na de pech-auto die ik had gehad wilde ik nu gaan voor een jonge, tikje degelijke maar toch weer tikje hippe tweedehands gezinsauto. Ik weet niet hoe jullie tegenover autoverkopers staan, maar ik was wat sceptisch. Omdat ik net mijn baan was kwijtgeraakt had ik ook minder te besteden en wilde ik minder risico nemen. Ook wilde ik zeker weten dat ik een ‘goede’ auto kocht. Hoe anders en puur was gelukkig dan ook de verkoper die wij tegen het lijf liepen. Een echt oprecht mensen-mens, meedenkend, oprecht en empathisch, zo is Menno Lambrechts van Citroën Dijkstra in Almere.

De koop van een auto…

Zonder dwang en verborgen agenda heeft Menno mij rustig begeleid naar de aankoop van mijn mooie Citroën C3 Picasso. Een hele fijne auto die er ook nog eens heel leuk uitziet. Een aankoop waar ik ook nog een goed gevoel aan heb overgehouden, mede door de manier waarop ik geholpen ben. Natuurlijk heeft hij een auto verkocht, maar het gaat voor mij ook om de manier waarop. Ik geloof oprecht in “wie goed doet, goed ontmoet” en dat is bij deze weer eens bewezen.

Autokeuze op je veertigste...

Waar letten jullie op als jullie een nieuwe (tweedehands) auto kopen? Ik ben benieuwd naar reacties van zowel mannen als vrouwen!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl