Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

In Lifestyle by Roryblokzijl19 Comments

Beter op jezelf letten? Ik steek tien vingers tegelijk omhoog. Aard van het beestje (geef ik grif toe) maar ook de omstandigheden werken niet altijd mee. Na ruim anderhalf jaar weinig tot geen contact te hebben gehad met collegabloggers en leuke merken en mensen. Greep en grijp ik bijna elke kans aan om naar een leuk event te gaan. Want een ‘mensen-mens’? Dat ben ik zeker. En jongens, wat heb ik dit gemist. Ik hoef echt niet perse met iedereen te knuffelen, maar ik heb wel in de afgelopen periode geleerd dat het intermenselijk contact voor mij heel belangrijk is.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?We hebben erg genoten van onze mooie villa (type Villa V4A Luxe)

Beter op jezelf letten is zo makkelijk nog niet

Zo gezegd zo gedaan. En dus merk ik – nu ik terugkijk in mijn agenda – dat ik wel heel veel verschillende dingen heb gedaan in relatief weinig tijd. Dat geldt ook voor Huib trouwens. Want ik merk dat we regelmatig zoeken naar opties om ons meisje na school ergens onder te brengen (wat wel voor ons spreekt is dat in de weekenden veel van deze vriendjes en vriendinnetjes bij ons en met ons bivakkeren). De afgelopen tijd was ik dan ook overal te vinden, van Amsterdam en Wageningen tot Kijkduin en Emmeloord. Ik pak toch wat vaker de auto (wil ik eigenlijk ook niet te vaak doen). Ook zie ik steeds regelmatiger mensen, maar lopen tegelijkertijd de online meetings ook nog door.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Kleine impressie. We hadden in onze villa zelfs twee badkamers, waarvan eentje met een sauna

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Zelf koken is dus ook geen probleem

Bloedarmoede door ijzertekort

Het is wat veel. En dat resulteert in een algeheel gevoel van ‘moe’ zijn. Nu wil het toeval ook dat mijn menstruatie wat onregelmatiger aan het worden is (ongeacht wat daar de oorzaak van is. Meer bloedverlies leidt tot een ijzertekort). En dat ik eigenlijk sinds de lockdowns enorm veel vegetarisch en vegan ben gaan eten. Eén plus een is twee. Te druk, te veel willen doen, lichamelijk wat wankel en moe zijn. Bloedarmoede door ijzergebrek. En je raadt het al … daar moet iets veranderen. Het leven draait niet om alles willen meemaken. Naarmate ik ouder word leer ik steeds beter te ‘voelen’ wat er speelt en daar dan ook naar te handelen.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Prachtig uitzicht bij de eerste ochtend wakker worden in Nieuwvliet Bad

Alles uit je handen laten vallen

Bij mij resulteert dat in ‘alles uit mijn handen laten vallen’. Wat ik daarmee bedoel? Afspraken afzeggen. Heel selectief te zijn in dat wat ik wel doe. Beter letten op mijn eetpatroon. Meer rust, regelmaat en kwaliteit van leven. Door te kiezen voor mijzelf. Want je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Hoe fijn is het dan dat het universum dat – zo zie ik dat dan wel weer – aanvoelt en daar ineens een een heel fijn weekend naar Zeeland, naar beachresort Nieuwvliet Bad van vakantiepark Roompot voor mij klaarstond.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Roompot Ranger Mila

Genieten bij Roompot, Beachresort Nieuwvliet Bad

Niet alleen voor mij, maar ook voor ons als gezin is het nodig. Verplicht uitrusten, genieten, frisse lucht, leuke dingen doen. Natuurlijk, mijn werk gaat gewoon en altijd door. Dat is nu eenmaal zo. Maar de manier waarop je het doet? De pauzes die je inlast. De activiteiten die je onderneemt? Dat zijn de krenten in de ‘lekker een lang weekend naar Zeeland weg’-pap. Vandaag (zaterdag) was dan ook de eerste keer dat ik best vroeg – om half acht – naast mijn bed stond. Eigenlijk niet zo goed geslapen had. En mij toch uitgerust voelde. En blij, want we zijn ergens anders dan thuis waar je toch maar blijft ‘doorgaan’ in het normale stramien. Nu verblijven we in een mooie strandvilla. En doen we gewoon allerlei leuke dingen.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Heel fijn dat we deze 3008 HYbrid mee mochten nemen op onze mini roadtrip naar Nieuwvliet Bad in Zeeland

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Ook heerlijk om even uit te waaien aan het strand

Cruisen met de Peugeot 3008 HYbrid

Ik mocht een prachtige auto van Peugeot meenemen – de 3008 HYbrid – waar voldoende bagage in paste. Fijn, want het is een heel comfortabele manier van reizen tijdens een best lange autorit. Ik nam overigens zelfs mijn yogamat mee, maar neem het advies van mijn beste vriendin ter harte. Doe alleen de dingen die goed voelen, niet omdat je het gevoel hebt dat het moet. Aldus… zijn man en kind nu aan het zwemmen in het grote en ruime zwembad van Roompot. En ben ik juist nu wat werk aan het doen aan de eettafel, maar wel onder het genot van een tweede kop koffie en flink wat koekjes. En geniet ik ondertussen van mooie muziek. Het is wat het is. En dat is ook goed voor jezelf zorgen.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

Van Culiperslunch – via Kroatische wijn en kaasjes uit Amsterdam – naar Nieuwvliet Bad

Nadat ik bij de Culiperslunch van afgelopen maandag een hele lekkere proeverij met Kroatische wijnen van Croatian Grapes en heerlijke kaasjes had bijgewoond, besloot ik spontaan om een soortgelijk pakketje te bestellen bij Fromagerie l’Amuse en dat mee te nemen op ons weekendje weg. En dus beleefden we gisteren online de kaasproeverij met vijf verschillende kaasjes en een fles PZ Svirce Plavac (rode wijn) en luidden we daarmee al het weekend in. Tijd voor jezelf nemen kan op meerdere manieren. Dus ook de wandeling op het terrein in de frisse lucht was al een traktatie (geen regen terwijl het hele weekend fikse neerslag was voorspeld). Even alle zorgen van mij afschudden en een frisse neus halen, heerlijk.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Deze Beach Lodges zijn ook echt te gek!

Van mijn kind leer ik wel om goed voor mijzelf te zorgen

Kind wil dolgraag de indoor speeltuin uitproberen, maar het midget golfen buiten lonkt ook enorm. Dat ze dit weekend twee keer kan zwemmen is echt een feestje voor haar (misschien ga ik morgen ook een duik nemen in het zwembad) dus voor jezelf zorgen? Dat hoef je haar geen twee keer te vertellen. Ze zeggen weleens dat een kind een spiegel van jezelf is. Nou, dat begrijp ik wel. Als ik naar haar kijk, zie ik hoe ik mijn leven beter in kan richten. De eerste stappen zijn al gezet.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Een indoor speeltuin, optreden van Koos Konijn en zat leuks om zelf te spelen

Jezelf die luxe gunnen

Want alhoewel we gisteren en vandaag zelf koken, kan ik mij nu al verheugen om morgen uit eten te gaan in het restaurant van het park. Leuk voor Mila, want de indoor speeltuin is dan binnen bereik. En fijn voor ons, want een keertje niet koken is een luxe die je jezelf best weleens mag gunnen. Wat ik verder doe? Terwijl ik om mij heen kijk móet ik dit weekend natuurlijk de infrarood sauna in onze tweede (jaja, luxe hoor) badkamer eens uitproberen, of zou dat niet handig zijn met bloedarmoede? Nou ja, Huib zal in ieder geval wel van de sauna gebruik maken. Ik geniet ondertussen van al het andere waar onze luxe strandvilla wel in voorziet.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
En uit eten gaan op het park is ook echt een aanrader. Hele fijne sfeer en heerlijke gerechten (ik at een overheerlijke hamburger – bevat ook ijzer!)

Wat er allemaal kan zie je pas als je er de ruimte voor neemt

De slaapkamer van Mila is ook zo gezellig. In een inham is met planken en een poef een leuk nisje gemaakt waar ze niet alleen haar spulletjes kan opbergen, maar ook leuk kan chillen. En wij? Genieten van een comfortabele slaapkamer met eigen aangrenzende badkamer. Kunnen boven televisie kijken (maar doen dat stiekem liever beneden, want met een smart TV kunnen we weer onze Netflix-series doorkijken. Ook dat is voor jezelf zorgen. Er zijn zoveel tegenstanders van beeldschermen, maar ik zie het als de nodige en ultieme ontspanning. Even blik op oneindig en genieten van de soms onwaarschijnlijke plots (we kijken inmiddels het zesde seizoen van Lucifer).

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?
Wij gingen nog even wandelen door Sluis en bleven hangen bij een gezellig café

Waar gaan we allemaal naartoe?

Maar dat is natuurlijk niet alles, want er is hier in de buurt ook zoveel te zien en te doen. Graag had ik willen eten bij Pure C in Cadzand Bad, maar – je zal het niet geloven – ze zijn toevallig net deze twee weken gesloten. De vorige keer (in 2019), toen we logeerden in een prachtig penthouse van Roompot waren ze volgeboekt. Net als Air Republic van Sergio Herman. Maar niet getreurd, want we kunnen een uitstapje maken naar Sluis (zo gezellig daar) en voor een wat langere rit naar Zierikzee gaan. Wat dichterbij kun je in Cadzand-Bad shortgolf beoefenen, of het historische Groede bezoeken. Of het frietmuseum in Brugge! Als je met de auto bent is er genoeg te doen.

Wat nu als je echt wat beter op jezelf moet letten?

Dankjulliewel Roompot! We hebben genoten van ons weekendje Zeeland!

Alles draait om genieten

Toch merk ik dat wij kiezen voor het gemak en de eenvoud van een rustig weekendje weg. Als we nu wishlists gaan najagen dan zijn we nog niet helemaal goed bezig. Toen ik Mila vertelde over het uitgebreide en leuke activiteitenprogramma van Roompot had ze ook zoiets van: “Mama, ik wil heel graag twee keer zwemmen en natuurlijk naar de speeltuin. Misschien midget golfen, maar als we voor de rest in ons huisje gaan knutselen en tekenen ben ik ook heel blij“. Dat er regenachtig weer werd voorspeld vond ze dan ook helemaal geen probleem. Als we maar samen zijn, tijd voor elkaar hebben en het goed hebben. Daar gaat het om. En dus lezen we lekker extra voor op de bank en in bed. En doen we lekker waar we zin in hebben. Dat is vakantie. Dat is (goed) voor jezelf zorgen. Dat is genieten.

Hoe merk jij dat je beter op jezelf moet letten? En wat is dan jouw remedie?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ik ben door Roompot uitgenodigd. Mijn mening over dit weekend is oprecht (de foto’s spreken voor zichzelf)

Natuurlijk kom je overal wat ontwikkelpunten tegen. Hoe fijn was het dat we die direct kwijt konden bij de – zeer vriendelijke en adequate – receptie en dat er meteen actie werd ondernomen. Zo werden we geholpen om de smart TV aan te passen met Google … en werden er meteen missende keuken utensils gebracht