Goodbye stress, hello gezellige Rory

Goodbye stress, hello gezellige Rory

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Goodbye stress? Een tikje de aard van het beestje, maar sinds de burn-out van toch alweer flink wat jaren geleden en daaropvolgend het meest bepalende moment in mijn leven, de geboorte van mijn dochtertje. Is die stress langzaam maar zeker gedecimeerd. Zoals mijn bestie het zo goed heeft verwoord: “Mijn elastiekje is uitgerekt en krimpt langzaam maar zeker. Maar terug naar de oorspronkelijke vorm komt het nooit meer“. Dat is goed om te weten, zeker omdat ik altijd alert zal moeten blijven op de symptomen van stress.

Goodbye met die stress!

Ken je dat? Je hart gaat sneller kloppen. Je raakt als vanzelf snel geprikkeld. Gaat snauwen. Slaapt slecht. Hoofdpijn komt zo nu en dan opzetten. Ineens heb je meer zin in alcohol, ook op doordeweekse dagen. Je bent sneller moe. Hebt een kort lontje? I do! Bij tijd en wijle komen deze momenten weer opzetten. Alleen nu herken ik ze sneller. En weet ik dat ik even alles uit mijn handen moet laten vallen. Letterlijk een stapje terug moet doen. In de chill- en relax modus moet gaan.

Goodbye stress, hello gezellige Rory

Eerlijk zijn over stress

En ik ben nu even heel eerlijk. Het is ook wel iets van mijzelf. Ik ben druk, maar máák mijzelf ook druk. Ik heb een never ending to do-lijst. Is het niet op papier, dan wel in mijn hoofd. Gisteren had ik het er nog over met mijn vriendin. Het is zo belangrijk om in jezelf terug te keren. Die rust te (her)vinden. Te focussen op het positieve. Zoals bijvoorbeeld nu met de komende zomervakantie. Die vieren we gewoon thuis. Niet alleen de tuin hebben we opgeleukt. Ineens voel ik de behoefte om de kamers gezellig(er) te maken. Nieuwe zachtgroene dekbedovertrekken. Een prachtig douchegordijn met een mooie afbeelding van bladeren en bloemen in de badkamer. En meer…

Extra ballast geeft ook stress

Want wat ik ineens ook heel sterk voel, is dat ik af wil van de extra ballast in mijn leven. Hoe kan ik het naar mijn zin hebben. Mij comfortabel voelen als het huis maar volgroeit? Als er iets inkomt, dan moet er ook iets uit. Dat dochtertje een enorme bewaar- en verzameldrang (die ik herken van mijzelf) heeft werkt ook niet mee. It runs in the family? Ik heb nooit geleerd om goed op te ruimen? Je kan de oorzaak buiten jezelf zoeken, maar belangrijker is om te kijken wat je er nú mee kunt doen. Want ik ben – als moeder – ook een voorbeeld voor mijn dochtertje.

Goodbye stress, hello gezellige Rory

Herinneringen zitten in je hart…

Toch zorgt het voor stressgevoelens. Want omdat ik nooit heb geleerd om op te ruimen, uit te zoeken en weg te geven of weg doen. Is dit voor mij extra moeilijk. En dat ziet ons dochtertje. Toch vind ik het belangrijk om haar de betekenis van opruimen mee te geven. Niet weg kunnen doen heeft namelijk een andere, diepere, achterliggende betekenis. Dat gaat niet over spullen, maar over geschiedenis, over relaties, maar ook over omgaan met verlies, afscheid kunnen nemen. En over het zien van dat wat echt belangrijk is. Herinneringen zitten namelijk niet in spullen (ook al voelt dat soms wel zo), maar in je hart.

Doorleven van stress

Wat ik doe met gevoelens van stress? Niet tegenwerken in ieder geval. Dat is verdringen, wegdrukken. En dat is nooit een goed idee. Beter is het te accepteren, respecteren (zien waar het vandaan komt) en het doorleven. Kijk er liefdevol naar en ga gewoon door. Voor mij persoonlijk werkt het heel goed om dan letterlijk alles uit mijn handen te laten vallen en terug te keren naar iets dat mij rust geeft. Iets wat ik met mijn handen kan doen, zoals bijvoorbeeld de was ophangen of opvouwen (raar maar waar, daar word ik rustig van) of – tegenwoordig – uitgebreid koken. Zo grappig, vroeger was het bijna vervelend en een noodzakelijk kwaad. Sinds corona ben ik het oprecht leuk gaan vinden en ga ik steeds verder met ingewikkelde(r) recepten, al dan niet van sterren-chefs.

Goodbye stress, hello gezellige Rory

Hoe vul ik zelf ‘me-time‘ in?

Maar ik vind het ook belangrijk om me-time te nemen. Lezen in de nieuwste Flow, of juist een mooi boek lezen op mijn e-reader. Een (haar)masker nemen. Uitgebreid douchen met een fijne douchegel. Je huid goed hydrateren met lekker ruikende body lotion. En langzaam maak ik het bruggetje naar de heerlijke lijn van Kneipp – een van mijn favoriete merken – met als thema ‘Goodbye Stress’ (naar de gelijknamige lijn producten). Denk aan fijne badolie voor het ultieme relaxmoment, douchegel en / of douche foam voor als je wat minder tijd hebt, maar toch de heerlijke geuren van deze lijn wilt ervaren. Wist je dat Kneipp ook een heerlijk geurende (geur)kaars heeft in deze collectie en wat dacht je van lekkere theezakjes voor een ontspannen moment?

Wat zegt Kneipp zelf?

Stress is een natuurlijke fysiologische reactie op een spannende gebeurtenis. Natuurlijk is het handig als je een goede prestatie wilt leveren. Maar tegenwoordig vragen wij zoveel van onszelf, dat stress een beklemmend gevoel kan geven en een negatief effect op de gezondheid heeft. De nieuwe Kneipp Goodbye Stress producten helpen bij het leegmaken van je hoofd. Met de verfrissende geuren van natuurlijke etherische rozemarijnolie en watermuntextract zet je stress om in positieve energie“.

Goodbye stress, hello gezellige Rory

Maar er is meer! De spa-ervaring at home

Los van die specifieke collectie geniet ik ook oprecht van andere producten zoals de heerlijke sheetmasks (op de uitgelichte foto geniet ik van een rustmoment op mijn nieuwe bamboe relaxchair) en het bijzonder ontspannende voetenbadje wat ik nam met het ene deel van de Kneipp Mini-Foot-Spa Duo. Echt heel ontspannend trouwens, dat zou ik wel veel vaker mogen doen. De geur? denk aan hibiscus- met vijgenextract. Heerlijk. Mijn voetjes zijn nog niet eerder zo zacht geweest toen ik aansluitend ook deel twee aanbracht: een verzorgende voetcrème met sheaboter en vijgenextract. Heerlijk! Zorg wel dat je ruim de tijd neemt om het in te laten trekken en daarna niet over een (gladde) vloer hoeft te lopen.

Sheetmask to the max

Welke sheetmaskers Kneipp heeft ontwikkeld vraag je? De variant ‘Hydro Kick’ bevat watermunt-, agave- en cactuswaterextract. Heerlijke 24-uurs hydratatie. De geur is heerlijk zacht. Echt een boost voor je huid (maar zeker ook voor je mind). De ‘Detox Care’ (de kleur van het sheetmask is zwart!) daarentegen bevat algen-, moringa- en bamboe extract – past mooi bij mijn stoel – voor een anti-pollution effect. Ook dit sheetmask bevat etherische oliën en een heerlijke, revitaliserende geur. Om energie van te krijgen! Last but not least het ‘Chill Out’ mask met een hennepzaad-, patchouli extract voor een kalmerend en ontspannen effect op de huid. De geur van dit sheetmask is net wat kruidiger (maar nog steeds zacht).

Goodbye stress, hello gezellige Rory

Pluspunt?

Wat ik fijn vind aan deze sheetmasks? Ze bevatten geen conserveringsmiddelen of microplastics en bestaan uit 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare viscose. Ze zijn vegan en wat ik een grote plus vind: de maskers zijn ontwikkeld voor Europese gezichtsvormen. Waardoor ze beter passen en ook beter blijven zitten. Enne … altijd Kneipp? Natuurlijke werkstoffen| zonder conserveringsmiddelen,
siliconen en paraffine | zonder minerale oliën | succesvol dermatologisch getest | vanzelfsprekend niet getest op dieren |

Goodbye stress, hello gezellige Rory
En dit was dus aan het begin van de dag (me-time op de veranda), ziet er best chill en ontspannen uit toch?

Heb jij weleens last van stress? En wat is jouw remedie? Tips zijn altijd welkom!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Wat kost dat?

Badolie Goodbye Stress (100 ml) – € 9,99

Douche Goodbye Stress (voorheen Clear mind, 250 ml) – € 6,99

Douche foam Goodbye Stress (200 ml) – € 8,49

Geurkaars Goodbye Stress (145 gr) – € 7,99 (niet in mijn bezit dus check de site)

Thee Goodbye Stress (15 zakjes) – € 4,99 (geen foto want allang op ;))

Body Lotion Goodbye Stress (200 ml) – € 9,49

Handcrème Goodbye Stress (75 ml) – € 6,49

Mini Foot Spa Duo – € 2,99 (per stuk)

Sheet Mask Hydro Kick – € 3,99 (per stuk)

Chill Out Sheet Mask – € 3,99 (per stuk)

Sheet Mask Detox Care – € 3,99 (per stuk)