Veertig…what to wear?

In Lifestyle, Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Veertig…what to wear?

Veertig…what to wear? Everything is possible! Is dan het antwoord wat spontaan in mij opkomt. Ik vind het heel vervelend om regels te stellen en om mensen in hokjes te plaatsen. Hoezo ‘mag’ je op je veertigste geen mouwloze truitjes of korte rokjes meer aan. Hoezo ‘mag’ je als man na je dertigste geen hoodies meer dragen. Kom op nou, waarom zijn we met zijn allen zo bezig met dit soort ‘extreem-op-elkaar-letten-en-elkaar-beïnvloeden’ methodes? 

Hotter than my daughter

Laten we het positief houden en ervan uitgaan dat iedereen (niet alleen een veertiger) met gezond verstand zelf wel ziet wat kan en wat niet kan met betrekking tot kleding. Of iets wel of niet bij je figuur en persoonlijkheid past. Natuurlijk zouden programma’s als hotter than my daughter niet uitgezonden worden als er geen uitzonderingen op de regel bestaan. Er zullen altijd mensen bestaan die té graag jong willen blijven en zich – tegen beter weten in – hijsen in kleding die echt niet bij ze past. En daar gaat het naar mijn mening om. Niet om “of iets wel of niet meer kan op je veertigste” maar “of iets wel of niet bij je figuur en persoonlijkheid past”.

Verwassen string

Maar wat doe je dan wanneer aan, vraag je jezelf nu misschien af. Tja, dat hangt natuurlijk ook helemaal van de situatie af. Waar het mij eigenlijk om gaat is om het gevoel wat je er zelf bij hebt, gecombineerd met het beetje gezonde verstand waar ik het zojuist al over had. Een voorbeeld. Ik heb in de wachtkamer van het ziekenhuis wel eens een moeder met haar kindje zien spelen (geen veertiger overigens) op de grond bij een speeltafeltje. Moeder bukte naar voren, in haar heupbroek, met daaronder een groezelige, verwassen string. Niet zo handig.

In je blootje voor de spiegel

Kortom. Als je je best doet om eens een middagje – desnoods in je blootje – voor de spiegel te staan en eens goed te kijken naar je eigen figuur. Je kledingkast uit te mesten en eerlijke stapeltjes te maken: draag ik vaak, twijfel en draag ik nooit. En uit die stapels pure keuzes te durven maken. Dan ben je goed bezig. Ingewikkeld? Vraag een vriendin om hulp (of mij. Ik schijn hier een goed gevoel voor te hebben).

Veertig...what to wear?
Wat vinden jullie écht niet meer kunnen op je veertigste? Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl