Het meisje dat aan de oever verscheen. Wat het verhaal mij bracht

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl10 Comments

Dit prachtige verhaal van Geert Kimpen past op de een of andere manier helemaal bij de fase van mijn leven waar ik mij nu in bevind. Na een extreem verdrietig jaar ben ik mijn weg aan het vinden. Aan het accepteren dat het gat in mijn hart er – als het ware – in is geschoten. Dat hetzelfde gat blijft bestaan, maar dat ik leer er – min of meer – mee om te gaan. Tegelijkertijd ervaar ik dat het leven doorgaat, voor anderen en voor mij. Waar ik dat eerst niet kon accepteren merk ik dat het gezond is en moet. Is het niet voor mij, dan wel voor mijn kind.

Het verhaal van het meisje dat aan de oever verscheen

Het boek raakt iets aan in mij. Het verhaal dat Geert vertelt. Van Kama en zijn zoektocht. Is meer dan dat. De prachtige zinnen en de mooie verhaallijn, doorspekt met mooie en minder mooie gebeurtenissen. Liefdevolle en liefdeloze daden. Erotiek. Geloof. En opwindende beloftes. Daar ergens tussenin. Of misschien beter gezegd. Tussen de regels door. Komt de boodschap in volle vaart bij mij binnen.

Blijf je? Of durf je de sprong te wagen? En weg te gaan?

Het leven is wat je ervan maakt. Wat je er zèlf van maakt dus. Verwachtingspatronen van anderen, van ouders. De normen en waarden die je door de mensen om je heen worden opgelegd. Volg je dat op. En blijf je? Of leer je voelen en ervaren wat er eigenlijk diep in jou verborgen zit? Durf je verder te kijken dan de gebaande paden. Durf je jezelf echt te leren kennen? En neem je de sprong. Om weg te gaan en je eigen pad te volgen?

Het verhaal vertellen en toch weer niet

Het doel van deze boekrecensie is niet om jullie teveel te verklappen over de inhoud, maar in plaats daarvan vooral te vertellen wat het met mij doet. Daarentegen kan ik natuurlijk ook nog steeds prima zeggen dat het boek zó aansprekend is geschreven. In mooie woorden en zinnen, zodat het eerste wat je wilt doen is – nadat je het boek hebt opengeslagen – verder lezen. Ik had in eerste instantie wat weinig tijd, maar toen ik het boek voor de eerste keer opensloeg en begon te lezen was ik meteen al 14 bladzijdes verder.

Iets met wijsheden en verwachtingspatronen

Er staan zulke mooie wijsheden in. Over het loslaten van de eerder genoemde verwachtingspatronen. Maar ook over het voor jezelf durven kiezen. Als kind ten opzichte van je ouders. Iets waar ik vermoedelijk- als ik naar mijn eigen kind kijk – veel moeite mee zal hebben. De wijsheid die ik in dit geval bedoel? “Haar geluk is niet dat je jouw geluk opoffert. Juist door weg te blijven, geef je haar de kans haar bestaan een nieuwe invulling te geven“. Het is een andere manier van denken waar ik voorheen nog niet aan toe was.

Het verhaal van het levenspad van Kama

Het levenspad wat hoofdrolspeler Kama heeft gekozen. Zijn strubbelingen daarin. De ontmoeting met Shakti – het meisje aan de kant van de oever – die beweert zijn zielsverwante te zijn. De onzekerheden die hij ervaart als hij kiest voor een weg die niet per definitie de makkelijkste is. De onthutsende gebeurtenissen die hem vormen. Het is een prachtig verhaal dat de flow van het leven laat zien. De werking van het universum. De verbintenissen die hij vormt met de andere personen die hij op zijn reis tegenkomt zijn prachtig om te lezen. Het is een ervaring op zich, die bij mij in elk geval iets heeft geraakt.

Heb jij ‘De kaballist’ al gelezen?

Weet je dat ik zijn beroemde debuutroman ‘De kabbalist’ nog niet eens heb gelezen? En dat terwijl er meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht en uitgegeven. In meer dan vijftien landen. Na het lezen van dit prachtige boek ga ik dat boek zeker aanschaffen. Misschien zelfs wel voor de komende vakantie. Meer over het verhaal van ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ wil ik niet verklappen. Er moet wat te raden overblijven, vind je niet?

Ken jij Geert Kimpen al en welk boek van hem heb jij al gelezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit boek heb ik ontvangen

Ook kopen? Het is onder andere hier verkrijgbaar

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]