Sexy mama in da house! – review Wrapajanas

In Beeld, Lifestyle, Shape by Roryblokzijl1 Comment

Sexy mama? Met het risico dat ik met deze woordkeuze bij allerlei foute zoektermen beland vond ik dit wel een ultraleuke titel voor deze zonnige Portugese vakantie-blogpost. Ja, je leest het goed. Omdat het zomerweer deze vakantie ver te zoeken was. Mila nog vier jaar is. En dit dus het uitgelezen moment was om nog één keertje buiten de kindervakanties op reis te gaan. Hadden we al vrij snel besloten om nog een weekje naar Portugal te gaan. Net als vorig jaar overigens. Dat was onze eerste buitenland-vakantie sinds de geboorte van dochterlief in 2012. Eindelijk weer eens ‘echte’ zon. Heerlijk voor deze Indische mama!

Echte zon!

Wat ik daarmee bedoel? Met ‘echte zon’? Iedere dag zonder uitzondering zon. Iedere dag zonder uitzondering naar het strand. In een zeer luchtige outfit. Gewoon weer een hele dag een bikini aan. Bandajanas mee (supermooie zélf samengestelde slippers). Niet alleen leuk voor overdag, maar ook voor ’s avonds. Onder een kek jurkje bijvoorbeeld. Want ook de avonden in Portugal zijn gezellig, gevuld met heerlijk eten en prachtige muziek. Niet alleen een echte zon, maar ook een echt zomers gevoel. Oh, wat was het weer heerlijk om die zonnestralen op je lijf te voelen. Luchtige kleding te dragen. Je tenen lekker vrij in slippers. Heerlijk voor niet alleen een mama, maar voor ieder meisje of iedere vrouw.

Sexy mama in da house!

Een ribbel(tje) bij het zitten

Een dingetje waar ik altijd wat last van heb. Tussen 12 en 15 uur wil ik – met name voor dochterlief, maar ook voor mijzelf – echt uit de zon. Bijna elke dag gingen we even naar het vakantiehuis om daar in de schaduw een broodje of salade te eten. Even chillen met een tijdschrift of boek. Even afkoelen. Maar soms gingen we even bij het strandtentje lunchen. In hun restaurant. Dan wil je jezelf toch even netjes aankleden. Als mama. Als vrouw. Niet alleen in een bikini aan tafel.

Want los van het feit dat ik mij prettig voel in een wat losser, maar toch elegant en sexy ogend jurkje (ik schreef eerder over bikinibody’s na je veertigste) signaleer ik toch ook een lastig dingetje. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als ik in bikini in een stoel ga zitten komt daar toch ineens een ribbel(tje) naar boven. Ok, dat kan je simpel ondervangen door een hemdje en broekje of rokje aan te doen.

Sexy mama in da house!

Wrapajanas, de oplossing voor iedere (sexy) mama!

Maar herken je dit? Met 30 graden. Plakkerig van de zonnebrandolie. Gezandstraald door de combinatie zuchtje wind en zand (want spelende kleuter houdt veel van rennen door het zand). Probeer je soepel je shirtje en broekje aan te trekken. Nou, bij mij blijft het halverwege steken hoor.

De oplossing? Geweldig! Een Wrapajanas. “Een wrapawat?”. Superhandig. Een sarong-achtige jurk. Een zomers ‘wrap’-jurkje dat je nu niet eens ingewikkeld hoeft te knopen. Want er zitten twee suéde lussen aan vast. Die je op verschillende manieren kan dragen en combineren. De suède lussen passen om je armen, maar ook om je nek. Waardoor je meteen je mooie bruine rug kunt showen in je Wrapajanas. Check het filmpje dat ik heb gemaakt tijdens onze vakantie!

Wel zonder tekst, want beeld zegt – in dit geval – meer dan woorden of muziek

Sexy mama in da house!

In je onderbroek in de directievleugel

Wat ook fijn is van een Wrapajanas? Geen stress! Over de manier waarop je jouw sarong hebt geknoopt. Want ik heb het weleens gehad (true story) dat mijn – op de originele Indische manier geknoopte – sarong openviel. En niet gewoon op het strand. Nee, midden in de gang van de directievleugel (tijdens mijn vorige baan). Stond ik daar in mijn colbertje en … onderbroek. Had ik ook al verteld dat er camerabewaking is in de directievleugel? I rest my case.

Want ook al huppel je met je sarong wel ‘gewoon’ op het strand rond. Hoe irritant is het dan als de knoop nét losschiet tijdens je toiletbezoek in een strandtent. Je weet wel, waar de vloer altijd zo lekker nat is en je niet zeker weet of dat nu zeewater is of wat anders…

Mama in beeld

Genoeg over mijn gênante momenten. Tijd voor wat meer beeldmateriaal van mijn zomerse strandoutfit. Want wist je dat Bandajanas behalve slippers en wrapajanas ook héle leuke armbandjes maakt?

Sexy mama in da house!
De door mijzelf samengestelde Bandajanas slippers

Sexy mama in da house!
En zo mooi zien ze eruit ‘in real life’ tijdens een zwembadbezoek in Olhos d’Agua

Sexy mama in da house!
Handig! Je ontvangt je Wrapajanas in een mooi tasje van hetzelfde materiaal (en als kadootje krijg je er ook nog een setje banden van dit mooie stofje bij voor je bandajanas) met een ‘how to wrap’

Sexy mama in da house!
En zo heb ik zelf de Wrapajanas gedragen. Met de suède bandjes om je nek krijg je een hele mooie lage rug te zien. Zie je hoe mooi het matching tasje is?

Sexy mama in da house!
‘Hope, Faith, Love and Wine’, I couldn’t agree more

Sexy mama in da house!
‘Be Bandalicious’ (tekst aan de andere kant) vind ik ook een hele leuke!

Sexy mama in da house!
Waar je dan je zonnebril/lippenstift/smartphone laat? Nou, in het tasje natuurlijk

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn ‘Wrapajanas’ vinden (en natuurlijk van mijn zelf samengestelde Bandajanas slippers en het matching armbandje)! 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Wrapajanas Malediva – 24,95
Witte Bandajanas-slippers – 19,95
Be with your Kini-banden – 14,95
Armbandje – 7,50

Photo- (and video)credits: mijn lieve (schoon)moeder