Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

In Lifestyle by Roryblokzijl45 Comments

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop! Whoop Whoop!

Nationale MamaBloggersDag! Do the bloghop!

Do the bloghop? Yes! Bloghop it is. Want vandaag is het Nationale Mamablogger Dag!  Een superleuk initiatief van Yvonne Ufkes van Kidzblogger. Een groot aantal mamabloggers ging deze leuke uitdaging aan. Samen hebben we besloten deze dag uit te roepen tot Nationale Mamabloggers Dag. Waarom dat leuk is vraag je? Op deze laagdrempelige manier – Do the bloghop – kun je kennismaken met de vele mamabloggers die Nederland en België rijk is. Om het nóg feestelijker te maken? Heeft iedere deelnemende mamablogger een leuke winactie opgesteld! Whut?!? Ja, je leest het goed.

Kidzblogger

Op Kidzblogger lees je veel artikelen over uitjes voor kinderen (pretpark, dierentuin of dagjes weg), mode voor zowel jongens en meisjes, maar ook leuke weetjes en tips. Wist je dat ik onlangs namens Yvonne naar de persvoorstelling ‘Ants on a shrimp’ mocht gaan? Een vaste rubriek op Kidzblogger is ‘Mama is in gesprek’. Heel leuk om meer te lezen over andere mama’s en wat ze doen.

Do the bloghop!

Euh…bloghop? Hoe werkt dat precies? Appeltje eitje. In de lijst van mamabloggers die meedoen vind je mij op plekje nummer 50.

Van  Good Girls Company

Bloghop dus. Als het goed is word je op de veelzijdige site van Josan van Good Girls Company verwezen naar mij. Wat ik zo leuk vind aan Josan en haar blog? Ik heb het gevoel dat ze de grenzen opzoekt. Geen blad voor de mond neemt. Direct en duidelijk verwoordt wat ze denkt. Een voorbeeld? Het artikel ‘Waarom je van kinderen niet gelukkiger wordt’. Geweldige blogpost. En zo zijn er veel meer. Je hoeft het er niet altijd mee eens te zijn, maar het zet je zeker aan het denken.

Via mij – voorstelrondje

En nu kom je via de bloghop bij mij terecht. Wie ik ben?

Ik ben Rory. Een zogenaamde ‘moeder op latere leeftijd’. Ik was dolgelukkig toen ik op mijn veertigste geheel onverwacht, maar zó ontzettend gewenst zwanger werd van ons dochtertje Mila. Inmiddels ben ik bijna 46 jaartjes jong en is mijn lieve baby getransformeerd in een lieve kleuter!

Waar ik over schrijf? Veel persoonlijke artikelen over mijn eigen ervaringen en strubbelingen. Mijn ervaringen op het gebied van op latere leeftijd zwanger worden en zijn, bevallen, het opvoeden van je kind. Hoe anders sta je in het leven dan wanneer je jonger zou zijn geweest? Waar loop je tegenaan? Waar heb je juist veel profijt van? Maar ook: hoe blijf je – naast moeder en partner – jezelf? Wat zijn dan de leuke dingen om te doen? Hoe hou je jezelf jong (van lichaam èn van geest). Dat en nog veel meer vind je op mijn site.

Naar Only By Me

Ikzelf verwijs je graag door (hence…bloghop) naar de site van Barbara van Only By Me. Als ondertitel: “Books, Lifestyle, Mama Blogging“. Barbara blogt vanuit een persoonlijke benadering. Of het nu een persoonlijk verhaal of een samenwerking betreft. Het persoonlijke maakt het tot iets unieks. I can relate to that! Een artikel wat mij heeft geraakt is het artikel over Vaderdag. Mooi, persoonlijk en iets om bij stil te staan.

#nationalemamabloggerdag (#nmbd)

Geweldige hashtag. Ga ik veelvuldig gebruiken. Wat ontzettend gaaf dat om en nabij de 60(!) bloggers meedoen aan de Nationale Mamablogger Dag! En dat ik daaraan mee kan doen. Een hele leuke en laagdrempelige manier om nog véél meer bloggers te leren kennen. Niet alleen voor de lezers, maar ook voor mij. Want hoe groot mijn tijdgebrek ook is. Ik vind het belangrijk èn leuk om te lezen wat mijn collega-bloggers doen, reviewen en beleven.

Winactie?

Say whut?!? Ja, ook op mijn blog kun je een hele leuke prijs winnen! Want ben je zwanger? Of wil je zwanger worden? Dan is het altijd leuk om een humoristisch, realistisch en relativerend boek te lezen van een ervaringsdeskundige. Ik noem het boek van Charlotte Beumer: “Zwanger, the true story“. Wat zij zelf over haar boek zegt? “Een feestje van herkenning. Verhalen die je laten zien dat je niet alleen bent in je vreugde, je fratsen, je ongemak, je angsten en je twijfels“. Direct en zoals het is. Daar hou ik van! En vooruit. Omdat we niet alleen moeder zijn maar ook nog vrouw, doe ik er een hele kleine ieniemienie verrassing bij. Beauty-gerelateerd.

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

Winnen?

Wil jij dit ontzettend leuke boek (en kleine verrassing) winnen? Ik zou het echt heel fijn vinden als je een like geeft aan mijn Facebook-pagina! Je kunt reageren dat je meedoet aan mijn winactie onder deze blogpost, of via social media (Facebook, Twitter, Instagram). De winnaar wordt bekend gemaakt op 24 september!

Heb jij door de Nationale Mamablogger Dag meer bloggers leren kennen? Wat vind jij van dit initiatief?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 • New Yorkje

  Super leuk… ik doe graag mee… facebook: An Na

 • Mirjam

  Ja ik doe graag mee, om een goede vriendin mee te verrassen. Zelf heb ik al 3 prachtige kinderen.

  • Hi Mirjam, dank voor je reactie! Wat leuk dat je jouw vriendin wilt verrassen. Leuk dat je meedoet!

 • Wendy Reurings

  O wat leuk!! Ik doe heel graag mee voor mezelf. Ik ben zwanger en ga het laatste trimester in, lijkt me erg leuk om het boek te winnen en te genieten van een leuk boek.

  • Dank voor je reactie Wendy en allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Wow, het laatste trimester. Spannend! Leuk dat je meedoet!

 • Barbara

  Leuk om je hier terug te zien, Rory. Je winactie sla ik even over????

  • Hi Barbara, ik vond het te leuk om niet mee te doen aan de #nmbd 😉 Organisatorisch was het nog even spannend (net terug van een weekje Portugal) maar alles komt goed… 😉 Ik hoop je weer eens te zien!

 • Joyce

  Wat een leuke winactie! Ik doe als zwangere graag mee om kans te maken op dit boek!

  • Ha Joyce, wat leuk! Ik zag net al prachtige foto’s voorbij komen. Ben je een weekje in het buitenland (zonder wifi. Dat was even wennen. Maar aan de andere kant misschien ook wel goed) en dan mis ik meteen heeeeeel veel. Leuk dat je meedoet!

 • Fleur

  Leuk boek, ben zelf niet zwanger, maar heb momenteel veel zwangere om me heen, dus kan er zeker iemand blij mee maken

  • Super! Het wordt nog spannend tot aan 24 september 🙂

 • Marguerita Suddaby

  Sla de winactie over, maar wil je wel een gezellige mamabloggerdag wensen 🙂

  • Dankjewel Marguerita! Ik heb de dag gisteren goed gespendeerd, maar helaas niet aan de Mamablogger Dag zelf (Portugal, geen wifi). Ik heb nu behoorlijk wat in te halen zag ik. Ook ik wil bij iedereen even een kijkje nemen. Hard werken de komende dagen, hahaha. Zie ik je dinsdag bij PR4Kids of anders donderdag?

   • Marguerita Suddaby

    Beide dagen 🙂

 • Ik hoop dat super veel mensen je blog op deze manier ontdekken!

  • Dankjewel Nicole, dat is lief van je! Het is en blijft een niche, de doelgroep bereiken is alleen nog niet altijd even makkelijk. Misschien dat deze Mamablogger Dag eraan bijdraagt! 🙂

 • Marijke Mulder-de Leur

  Sla de winactie over, maar wilde je toch ook even vertellen dat ik natuurlijk ook bij jou langs ben geweest als trouwe lezer. En daarom maak ik graag weer eens ruzie met Disqus……

  • Wat leuk! Dankjewel! Superlief Marijke! Ik hoop heel snel bij iedereen ‘langs te gaan’. Net geland op Schiphol. Dus eindelijk weer ‘online’. Maar alles loopt weer lekker door elkaar. Was, boodschappen, school, drukte. Maar Rory…chill…even diep ademhalen en gewoon doorgaan 😀

 • oudeliefde77

  hophophop ik doe graag mee mijn vriendin is zwanger van haar 1e

  • Hahaha, hophophop en fijn dat je ook op mijn blog bent belandt! Leuk dat je meedoet!

 • Anja Laemers

  Leuke actie, op deze manier ontdek je veel andere leuke blogs.

  • Dankjewel Anja! Doe jij overigens ook mee met de winactie? Ik neem even aan van wel 🙂 Fijne dag vandaag!

 • anne

  Wat een leuk cadeau geef je weg, was tijdens mijn zwangerschap bang dat ik toch de eerste zou zijn waarbij de baby zou blijven zitten en er met bruut geweld uitgehaald zou worden in het ziekenhuis, ik wou absoluut niet bevallen in het ziekenhuis, droomde over complete klassen co-assistenten die met de gynaecoloog meekwamen en allemaal zouden kijken of het hele gebeuren al vorderde ???? gelukkig met bijna 42 weken kwam onze baby toch nog spontaan, heerlijk thuis bevallen
  Ik doe mee voor mn zusje, zwanger van haar eerste

  • Wat een leuke reactie Anne! Bang zijn dat je de eerste zou zijn waar de baby blijft zitten. Ik voel hier veel herkenning 🙂 Wow, bijna 42 weken!?!

   Ik ben – medische indicatie – wel in het ziekenhuis bevallen. Ben ook dolblij dat dat zo was, want anders hadden ze (bij mij dus) niet zo snel kunnen ingrijpen. Het ging namelijk niet goed met de hartslag van ons dochtertje. Ik herken overigens wel wat je zegt over (heel) veel mensen aan je bed. Artsen, gynaecologen, arts-assistenten, co-assistenten, verloskundigen…ik heb ze allemaal gezien. En kreeg uiteindelijk ook een dikke huilbui omdat het allemaal wat veel werd…

   Leuk dat je meedoet aan de winactie en gefeliciteerd met de zwangerschap van je zusje!

 • Gea Vd Hoff

  hartstikke leuke actie!

  • Dankjewel Gea! Leuk dat je meedoet!

  • Hi Gea, na eerlijke loting ben jij de winnares van de prijs: het boek van Charlotte Beumer “Zwanger, The True Story”. Wil je mij je gegevens per mail doorgeven? (info@40envoorheteerstmoeder.nl)

   • Gea Vd Hoff

    zie nu pas! geweldig..blij mee

    • Ah fijn! Ik ga het verpakken en het komt deze week naar je toe Gea! Fijne dag vandaag!

 • Linda Raaijmakers

  Ik heb meegedaan en het volgende gedaan: Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  Pinterest: https://www.pinterest.com/lindavanduren/ (gepind)
  Google+: https://plus.google.com/115047794995537965870/posts (gedeeld)

  groetjes Linda

  • Wow Linda, ik ben echt impressed! Dank voor je serieuze actie en leuke reacties!

   • Linda Raaijmakers

    Bedankt hoor ????

 • Het is weer even geleden dat ik voor het laatst op je blog was dus leuk om via de bloghop weer eens langs te komen. De winactie sla ik over.

  • Ah, superleuk en lief! Ik ben nog volledig in de bloghop bezig. Tussen alle drukte in 😉 Komt goed, want ik wil jullie ALLEMAAL bezoeken. Zo! 😉

 • Natasja Smit

  Ik vind het een heel leuk initiatief de mama bloggers dag, heb al heel wat afgehopt en toch ook een paar nieuwe blogs tegen gekomen waaronder ook de uwe 🙂 Als ik uitgehopt ben zal ik in alle rust een kijkje nemen op uw blog. Vind het leuk om aan uw winactie mee te doen ben dan wel zelf niet zwanger ( ik was overigens 35 toen ik mijn zoontje kreeg) maar wil hem graag aan iemand cadeau doen als dat ook mag

  • Hi Natasja, wil je alsjeblieft ‘je’ zeggen 🙂 ? Al ben ik net jarig geweest en heb ik inmiddels alweer 46 kaarsjes mogen uitblazen op de taart. Wat fijn dat je het zo’n leuk initiatief vindt en dat je meedoet! Hartstikke leuk. Mocht je feedback hebben op mijn site, dan is dat altijd welkom. Fijne (warme) dag vandaag!

   • Natasja Smit

    Ik zal het proberen, het is een gewoonte om ‘u’ te schrijven/zeggen. Maar doe mijn best om je tegen je te zeggen 🙂

 • Liesbeth Dorresteijn

  Leuk! Ik doe graag mee met een aantal zwangere vriendinnen in de omgeving komt die boek goed van pas als cadeautje!

  • Leuk dat je meedoet Liesbeth! Zeker handig met zwangere vriendinnen in je omgeving. Nog even afwachten tot en met 24 september…

 • Mariska GiulianoJazzlyna

  leuk ik doe graag mee!!

 • Cindy – levenalsmama.nl

  Ik sla de winactie even over, maar leuk dat je ook meedoet en ik je blog heb leren kennen met deze bloghop!

  • Hi Cindy, dankjewel dat je langs bent komen ‘hoppen’. Superleuk!