Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

In Lifestyle by Roryblokzijl45 Comments

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop! Whoop Whoop!

Nationale MamaBloggersDag! Do the bloghop!

Do the bloghop? Yes! Bloghop it is. Want vandaag is het Nationale Mamablogger Dag!  Een superleuk initiatief van Yvonne Ufkes van Kidzblogger. Een groot aantal mamabloggers ging deze leuke uitdaging aan. Samen hebben we besloten deze dag uit te roepen tot Nationale Mamabloggers Dag. Waarom dat leuk is vraag je? Op deze laagdrempelige manier – Do the bloghop – kun je kennismaken met de vele mamabloggers die Nederland en België rijk is. Om het nóg feestelijker te maken? Heeft iedere deelnemende mamablogger een leuke winactie opgesteld! Whut?!? Ja, je leest het goed.

Kidzblogger

Op Kidzblogger lees je veel artikelen over uitjes voor kinderen (pretpark, dierentuin of dagjes weg), mode voor zowel jongens en meisjes, maar ook leuke weetjes en tips. Wist je dat ik onlangs namens Yvonne naar de persvoorstelling ‘Ants on a shrimp’ mocht gaan? Een vaste rubriek op Kidzblogger is ‘Mama is in gesprek’. Heel leuk om meer te lezen over andere mama’s en wat ze doen.

Do the bloghop!

Euh…bloghop? Hoe werkt dat precies? Appeltje eitje. In de lijst van mamabloggers die meedoen vind je mij op plekje nummer 50.

Van  Good Girls Company

Bloghop dus. Als het goed is word je op de veelzijdige site van Josan van Good Girls Company verwezen naar mij. Wat ik zo leuk vind aan Josan en haar blog? Ik heb het gevoel dat ze de grenzen opzoekt. Geen blad voor de mond neemt. Direct en duidelijk verwoordt wat ze denkt. Een voorbeeld? Het artikel ‘Waarom je van kinderen niet gelukkiger wordt’. Geweldige blogpost. En zo zijn er veel meer. Je hoeft het er niet altijd mee eens te zijn, maar het zet je zeker aan het denken.

Via mij – voorstelrondje

En nu kom je via de bloghop bij mij terecht. Wie ik ben?

Ik ben Rory. Een zogenaamde ‘moeder op latere leeftijd’. Ik was dolgelukkig toen ik op mijn veertigste geheel onverwacht, maar zó ontzettend gewenst zwanger werd van ons dochtertje Mila. Inmiddels ben ik bijna 46 jaartjes jong en is mijn lieve baby getransformeerd in een lieve kleuter!

Waar ik over schrijf? Veel persoonlijke artikelen over mijn eigen ervaringen en strubbelingen. Mijn ervaringen op het gebied van op latere leeftijd zwanger worden en zijn, bevallen, het opvoeden van je kind. Hoe anders sta je in het leven dan wanneer je jonger zou zijn geweest? Waar loop je tegenaan? Waar heb je juist veel profijt van? Maar ook: hoe blijf je – naast moeder en partner – jezelf? Wat zijn dan de leuke dingen om te doen? Hoe hou je jezelf jong (van lichaam èn van geest). Dat en nog veel meer vind je op mijn site.

Naar Only By Me

Ikzelf verwijs je graag door (hence…bloghop) naar de site van Barbara van Only By Me. Als ondertitel: “Books, Lifestyle, Mama Blogging“. Barbara blogt vanuit een persoonlijke benadering. Of het nu een persoonlijk verhaal of een samenwerking betreft. Het persoonlijke maakt het tot iets unieks. I can relate to that! Een artikel wat mij heeft geraakt is het artikel over Vaderdag. Mooi, persoonlijk en iets om bij stil te staan.

#nationalemamabloggerdag (#nmbd)

Geweldige hashtag. Ga ik veelvuldig gebruiken. Wat ontzettend gaaf dat om en nabij de 60(!) bloggers meedoen aan de Nationale Mamablogger Dag! En dat ik daaraan mee kan doen. Een hele leuke en laagdrempelige manier om nog véél meer bloggers te leren kennen. Niet alleen voor de lezers, maar ook voor mij. Want hoe groot mijn tijdgebrek ook is. Ik vind het belangrijk èn leuk om te lezen wat mijn collega-bloggers doen, reviewen en beleven.

Winactie?

Say whut?!? Ja, ook op mijn blog kun je een hele leuke prijs winnen! Want ben je zwanger? Of wil je zwanger worden? Dan is het altijd leuk om een humoristisch, realistisch en relativerend boek te lezen van een ervaringsdeskundige. Ik noem het boek van Charlotte Beumer: “Zwanger, the true story“. Wat zij zelf over haar boek zegt? “Een feestje van herkenning. Verhalen die je laten zien dat je niet alleen bent in je vreugde, je fratsen, je ongemak, je angsten en je twijfels“. Direct en zoals het is. Daar hou ik van! En vooruit. Omdat we niet alleen moeder zijn maar ook nog vrouw, doe ik er een hele kleine ieniemienie verrassing bij. Beauty-gerelateerd.

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

Nationale Mamablogger Dag! Do the bloghop!

Winnen?

Wil jij dit ontzettend leuke boek (en kleine verrassing) winnen? Ik zou het echt heel fijn vinden als je een like geeft aan mijn Facebook-pagina! Je kunt reageren dat je meedoet aan mijn winactie onder deze blogpost, of via social media (Facebook, Twitter, Instagram). De winnaar wordt bekend gemaakt op 24 september!

Heb jij door de Nationale Mamablogger Dag meer bloggers leren kennen? Wat vind jij van dit initiatief?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]