Bio-oil is voor ons allemaal + WINACTIE

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl42 Comments

Bio-Oil is voor ons allemaal“? “Was dat niet dat middeltje tegen striae (ook wel huidstriemen genoemd)“? “En las ik ook niet dat je het heel goed kunt gebruiken voor het insmeren van je buik tijdens de zwangerschap“? Dat allemaal, maar ook nog veel meer. Want nu het buiten – met een enkele uitzondering daargelaten – nog steeds best fris is. En de zon – als die uiteindelijk verschijnt – in deze maanden juist heel sterk is. Kan je huid wel wat extra bescherming en verzorging gebruiken. Je raadt het al. Bio-Oil helpt je daarbij.

Bio-Oil versus de veertigplus huid

Wist je dat je met Bio-Oil nog veel meer kunt doen? Dat je het toe kan passen op allemaal dingen waar je wellicht nog niet eens aan had gedacht? Een tijdje terug (oktober 2015 om precies te zijn) schreef ik al eens een artikel over mijn bevindingen. Ik was heel erg benieuwd naar het effect van Bio-Oil op mijn veertigplus huid en ook naar hoe het mijn pigmentvlekken (op mijn gezicht) zou kunnen verminderen of vervagen.

Bio-oil is voor ons allemaal + winactie

Aftersun èn pigmentvlekken vervagen, kan Bio-Oil dat allemaal?

Ik was aangenaam verrast. Het was de eerste keer dat ik in plaats van een aftersun bleef smeren met Bio-Oil. Want wat verteld werd in de bijsluiter klopt: “Bio-Oil helpt de uitgedroogde, gebruinde huid te kalmeren, verzorgen en hydrateren èn voorkomt vervellen“. Overigens zegt de bijsluiter ook: “Bij veelvuldig gebruik (circa drie maanden) kan Bio-Oil pigmentvlekken minder zichtbaar maken“. Minder zichtbaar = fijn. Kijk, weg gaan die pigmentvlekken niet meer. Die illusie heb ik niet. Als ze er eenmaal zijn, blijf je ze houden. Tenzij je een bezoekje aan de dermatoloog brengt en begint met crèmes die bleken, maar dat is iets waar ik absoluut niet aan wil beginnen.

15 tips met Bio-Oil?

Serieus, ik kan zo wel 15 tips opnoemen wat je allemaal nog meer met Bio-Oil kunt doen. Maar ik vind het eigenlijk veel leuker om de niet-standaard tips met jullie te delen. Let wel. Ik heb (nog) niet alle tips zelf kunnen uitproberen. Met name omdat ik zelf Bio-Oil juist heb gebruikt als aftersun in de zomer voor zowel mijn gezichtshuid als mijn lichaam. Maakt het des te leuker om de reacties van jullie allemaal op mijn tips te horen!

Iets met kapotte mondhoeken en huidontsteking

Ik heb het best vaak gehad over het euvel met de kapotte mondhoeken. In een recent artikel schreef ik over de huidontsteking waar het naadloos in is overgegaan. Ja, je leest het goed. Ik ben nu al sinds november bezig met ‘gedoe’ om mijn mond, neus en op mijn kin. Na lang ‘aankijken’ en  aanmodderen toch maar weer naar de huisarts gegaan en inmiddels ben ik – as we speak – alweer ruim anderhalve week bezig met een hele sterke triamcinolonacetonide-crème. Verdiep je vooral niet teveel in de mogelijke bijwerkingen, waar daar word je niet vrolijk van. Maar hé, als het helpt. By all means.

Iets op je huid smeren? Nu.even.niet

Waarom ik dit allemaal weer vertel? Omdat ik inmiddels al maanden geen lippenstift kan / mag gebruiken en ik nu – als gevolg van de meest recente huidontsteking – alweer een flinke tijd géén crème, zonnebrandcrème, lotion, huidzeep, olie of andere producten mag gebruiken die maar in de buurt lijken te komen van de fijne, aangetaste plekjes op mijn gezicht. Hence, Bio-oil op mijn gezichtshuid aanbrengen? Nu even niet. Maar … ik deel graag de (naar mijn mening) niet-standaard tips, tricks en leuke wetenswaardigheden. Voor jullie allemaal.

Poezelige voetjes

Ook al ben ik nu hele fijne voetproducten van Kneipp aan het gebruiken, betekent dat niet dat ik andere producten laat staan. Voor het slapen gaan een kleine hoeveelheid Bio-Oil op je voetzolen (en hielen) aanbrengen. Een (katoenen) sokje over je voeten heen en de huid van je voeten voelt in de ochtend weer soepel en zacht. Ik heb dit nu een keer of vijf gedaan en het voelt – en oogt – heel fijn!

DIY bodyscrub

Dit wist ik ook echt niet. Schenk een kleine hoeveelheid Bio-Oil in een kom en meng dit met een handvol grof zeezout. Hier kan je – heel voorzichtig! – je lichaam mee scrubben. Spoel het wel goed af! Ik ga dit eens op mijn handen uitproberen. Want die zijn door het wisselende en koude weer echt ‘oud’ (lees: droog en rimpelig) geworden.

Bio-oil is voor ons allemaal + winactie
Klein flesje, groot effect

Zorg goed voor je lippen

Bio-Oil adviseert om twee keer per dag een heel klein druppeltje op je lippen aan te brengen. Als moisturizer, ook omdat de substantie niet uitdrogend werkt. In Bio-Oil zit onder andere vitamine A, vitamine E en lavendelolie. Daardoor kan de huid vocht vasthouden en gehydrateerd blijven. Zou ik het aandurven?

DIY Spa Facial

Ook een hele leuke tip. Makkelijk, drempelverlagend (geen gedoe met maskers, laten intrekken en weghalen) en ontspannend. Vul een kom met warm (niet te heet!) water en voeg een druppeltje of vijf van Bio-Oil toe. Doe een dun washandje of ander doekje in de kom, wring het uit en leg deze over je gezicht (met gesloten ogen). Ontspan een paar minuutjes, denk aan prettige dingen zoals een vakantie of een ander rustmoment. En haal het doekje weer van je – gehydrateerd, zachte en frisse – gezicht.

Bio-Oil, ook voor je haar!

Een paar druppels op je handpalmen. Niet teveel! Verwarm ze tegen elkaar aan en pak daarna je haarpunten. Rol je haar of masseer de olie erin. Wist je dat Bio-Oil de haarvezel beschermt? Maar ook heel prettig: het voorkomt dat je haar statisch wordt. Erg makkelijk om te doen (is mijn ervaring), want als je toch al Bio-Oil op een andere plek hebt aangebracht kan je net zo goed meteen het residu in de haarpunten doen. Het kan overigens ook helpen bij een geïrriteerde of droge hoofdhuid. Al ben ik daar – met het laatste bedoel ik – zelf persoonlijk wat voorzichtig mee. Ik heb ooit teveel haarolie op de bovenkant van mijn haren en hoofdhuid gesmeerd en dat werd daardoor veel te vettig.

Je handen verraden je leeftijd

Alweer die handen. Toch een heikel punt bij mij merk ik. Ik weet nog goed dat ik in de dertig was en er (veel) jonger uitzag. Totdat iemand naar mijn handen keek en zei: “Jij bent ergens in de dertig“. Vanaf dat moment wilde ik mijn handen nóg beter gaan verzorgen. Maar met een baby of klein kindje was ik mijn handen zó vaak. Ik vertelde eerder al dat ik de DIY scrub graag wil uitproberen op mijn handen. Maar je kan de olie an sich natuurlijk ook gebruiken om je handen en nagelriemen te masseren. Ook weer met maar een paar druppeltjes. Je handen worden er zacht van! En yes, ook dat heb ik uitgeprobeerd. Erg prettig.

Bio-oil is voor ons allemaal + winactie
Een fijne, dunne substantie zoals je hierboven op mijn hand ziet

WINACTIE? (gesloten)

Ja, ontzettend fijn! Ik mag twee flesjes Bio-Oil van 60 ml weggeven. Wil jij kans maken op een flesje Bio-Oil?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van 24 mei tot en met 4 juni, 00.00 uur.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Wist jij dat je zoveel kan met Bio-Oil? Heb jij nog extra tips waar je Bio-Oil voor kunt of wilt gebruiken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegezonden gekregen

Bio-Oil is zowel online verkrijgbaar als bij drogisterij en parfumerie. De prijs varieert tussen circa 7,95 en 11,95

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]