Mama, is dat ‘ve-vaallijk’? – review hellOO Watch-Phone

In Lifestyle, Opvoeding, Ouders, Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Ve-vaallijk mama?”. Klinkt schattig hè? Als je kindje zoiets aan je vraagt. Maar het feit dat je kindje op zeer jonge leeftijd al een woord als ‘gevaarlijk’ kent. Dat zegt wel wat. Nee, nu gaat het eens niet over mij. Het is een verhaal van een moeder. Een opbiechting. In een blad. Voor moeders. Over kinderen. Het raakte mij. Intens. 

Ve-vaallijk?

Waarom? Hoor ik je vragen. Omdat ik mijzelf er een tikkeltje in herken. Geen oordeel over deze moeder, want we zijn allemaal zoals we zijn. Maar het leert mij weer iets. Het is namelijk herkenbaar voor mij. Omdat ik het gevoel begrijp. Het gevoel van angst. Dat je kind iets overkomt.

Ik wil niet leven vanuit angst

Maar je hebt voorzichtig. En angstig. Vanuit angst leven is nooit goed. Waar bereid je jouw kind dan eigenlijk op voor? Naar mijn mening op een leven dat moeilijk zal zijn. Dat vol zal zitten met keuzes en mogelijkheden (want wat vindt mama wel of niet goed. Wat vindt mama wel of niet eng. Wat vindt mama ‘ve-vaallijk’?). Maar dan niet de positieve keuzes. En dat is toch iets wat we allemaal juist niet willen?

Alles is mogelijk

Ik wil mijn kind laten opgroeien in een wereld waarin ‘the sky the limit is‘. Niet waarin alles ‘ve-vaallijk’ is. ‘Everything is possible‘ is niet voor niets mijn mantra. Vanzelfsprekend – kleine kanttekening – zal ik kleine Mila niet pushen tot meedoen aan programma’s als ‘The Voice of Holland’ als ik het idee heb dat ze dat zingen toch maar beter kan laten. Ik bedoel gewoon dat ik haar zo open en puur mogelijk alles wil kunnen laten ervaren.

Taakverdeling, anyone?

Dat heeft ertoe geleid dat we thuis de taken anders hebben verdeeld. Klimmen, klauteren, zwemmen en spannende dingen? Papa gaat met je mee. Winkelen, opruimen, dansen, zingen, knutselen? Hier is mama. Eerlijk is eerlijk. Soms werkt de wereld niet echt mee. Nu alles dichtbij te halen is. Met internet, Netflix, tv on demand. Kijken we best weleens dingen waarbij duidelijk wordt dat je toch echt een oog(je) op je kind moet houden. Van een serie als Criminal Minds krijg ik behoorlijke natte handen. Komt het ‘ve-vaallijk’-gevoel omhoog. Met name wanneer het over kinderontvoeringen gaat.

HellOO

Maar hoe hou je jezelf nu uit de (zinloze) angst? Hoe ga je om met wat er kan gebeuren, maar laat je genoeg los zodat je kind haar leven kan leven? Manlief las laatst in een artikel in de Metro over een ontzettend handig nieuw product, een kinderhorloge. Maar niet zomaar een horloge. Ik heb het over een Watch-Phone met GPS voor kinderen. Hun credo spreekt mij enorm aan: “Geef ze de vrijheid om veilig hun omgeving te ontdekken en hou je kroost in de gaten wanneer je maar wilt.”

Mama, is dat 've-vaallijk'? - review hellOO Watch-Phone

Van ‘ve-vaallijk’ naar overzicht, opluchting en loslaten

Ik ging op onderzoek uit en vond deze video op de site van hellOO. Wat mij nog meer aanspreekt? Kort, bondig, krachtig. Het is een product dat doet wat het zegt. Geen extra afleidende features zoals games of andere speeldingen. Kind kan mama en papa bellen (of bijvoorbeeld ook Opa en Oma) en andersom. Er zijn SOS-nummers in te stellen. En…niemand anders kan ‘inbreken’ of je kind bellen. Het nummer is volledig afgeschermd en niet ’te ‘hacken‘.

Mama, is dat 've-vaallijk'? - review hellOO Watch-Phone

Review HellOO Watch-Phone

Het wordt nog mooier, want ik mocht de Watch-Phone testen. En wat is een beter moment om te testen dan op vakantie! De afgelopen twee weken waren we op Ameland, waar we verbleven in een kleinschalig vakantiecomplex. Het is zo fijn dat het bijzonder kindvriendelijk is opgesteld. Een speelweide waar de verschillende, mooie vakantiehuizen omheen staan. Allemaal skelters, fietsen, loopfietsen en ander speelgoed. Een megagrote trampoline en nog veel meer. Maar ons huis keek niet direct uit op de speelweide. En dan is de HellOO Watch-Phone een uitkomst.  Begrijp mij niet verkeerd. Ons dochtertje is vier jaar. Dat vind ik te jong om haar alleen op straat te laten spelen. Maar deze speelweide? In combinatie met de extra zekerheid en ondersteuning van de Watch-Phone? Ik vond en vind het ideaal.

Mama, is dat 've-vaallijk'? - review hellOO Watch-Phone

“O, nu moeten we alle kinderen gaan chippen zeker?”

Een reactie van iemand op internet toen ik aankondigde dat ik het horloge ging testen. Mijn antwoord? Natuurlijk vind ik dat niet. En daar gaat het ook niet om. Want als je mij een beetje kent. En ook als je mij niet kent trouwens. Dan weet je dat ik een product als de Watch-Phone zie als een nuttig en fijn ondersteunend product. Een hulpmiddel. Iets wat mij meer zekerheid geeft. Mijn angsten wat verminderd. Of ik mijn kleuter nu overal alleen buiten laat spelen vraag je? Nee, daar vind ik haar met vier jaar te jong voor. Maar bij ons in het hofje? Dat kan ik nu meer loslaten. Ik heb nu – voor mijn gevoel – meer grip op de situatie. Meer vertrouwen. Ze weet inmiddels al heel goed hoe ze ons kan bellen (en hoe ze onze telefoontjes naar haar kan opnemen).

Mama, is dat 've-vaallijk'? - review hellOO Watch-Phone

In een volgend artikel wil ik graag terugkomen op wat specifieke features van het horloge. Wat gedetailleerder ingaan op de mogelijkheden en enkele eventuele zaken waar we tegenaan liepen. Gewoon omdat je daar als ouders veel aan kan hebben.

Wist jij van het bestaan van de HellOO Watch-Phone? En welke specifieke vragen heb jij? Misschien kan ik ze wel beantwoorden!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dit product heb ik ontvangen

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]