Zoektocht naar de juiste sandaaltjes

Zoektocht naar de juiste sandaaltjes

In Lifestyle by Roryblokzijl25 Comments

Zoektocht naar sandaaltjes? Hoezo de juiste? Waarom niet de mooiste? Nou ja, het een sluit het ander niet uit hè? Maar een zoektocht is het wel, dat kan ik je vertellen. Want de fijnste sandaaltjesever‘ – qua model – waren ooit die van een budget kledingmerk. Tiny straps, chique, elegant. Maar ja… van pleather (plastic leather). En als je daarmee een keer een misstap maakt? Dan schiet je met je voet naar voren en rekt het allemaal gigantisch uit. Waardoor je met van die ‘Indische knijptenen’ moet lopen. Niet relaxed kan ik je vertellen.

Een serieuze zoektocht naar waardige opvolgers?

Dus – serieus – al jaren zoek ik naar waardige opvolgers, maar dan van leder. Beter voor je voeten, het oogt mooier (let’s be honest) en – niet geheel onbelangrijk – het blijft ook veel langer mooi. En uiteindelijk heb je daar dus veel meer aan. Zeker op de lange termijn. Begrijp mij niet verkeerd. Ik hou ook veel van andere schoenen. I love pointy toes, stiletto heels, laarzen en zelfs sneakers. Maar met prachtig weer zweer ik bij elegante en chique sandaaltjes.

Zoektocht naar de juiste sandaaltjes

Ti-, ta-, teenslippers

Met teenslippers zie je mij niet snel. Ja, op het strand, maar verder? Uhm, niet echt. Apologies in advance als je jezelf nu beledigd voelt. Maar ik heb dan liever toch een beetje het ‘je ne sais quoi‘-gevoel van de Franse vrouwen. Of de onbetwiste elegantie van de Italiaanse vrouw. En dat lukt mij persoonlijk beter met stijlvolle sandaaltjes. Ja, ze zijn ook plat, of hebben vaak een laag hakje maar … ze zijn open! En anders dan (teen)slippers zijn ze luchtig en toch gekleed.

Zoveel geld voor een paar bandjes?!?

Ik moet dan wel weer lachen om de reactie van mannen: “Zoveel geld voor een paar lederen bandjes die je om je voet wikkelt?“. Zeik niet, denk ik dan (excusez le mot). Je hebt er gewoon geen verstand van. Ok, iets genuanceerder: het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Let’s face it. It’s all about the details. En zo kan ik alles recht kletsen wat krom is zou een vriendin zeggen.

Zoektocht naar de juiste sandaaltjes

Zoektocht door mijn eigen ‘stash

Ja, het wordt tijd om mijn ‘stash’ van schoenen, laarzen, sneakers and more weer eens door te lopen en selectief te zijn. ‘Stash’ is dan weer zo’n naar en bijna ordinair woord, hè? Maar goed. Het kaf van het koren scheiden bedoel ik. De ‘key pieces’ eruit halen. Want hebben we het niet allemaal? Dat we ons zo nu en dan laten verleiden tot (mis)kopen, want het was zo goedkoop. Maar jongens… goedkoop is (vaak) duurkoop. Althans, zo ervaar ik het dan.

Eindelijk van winter- naar zomerkleding

Gisteren was ik nog bezig met globaal (ok, ik bedoel met de Franse slag) stapels zomerkleding van de ene in de andere kast te doen – ik houd winter- en zomerkleding in principe altijd gescheiden. En mijn blik viel op onder andere die ene jurk, die ‘maar’ 10 euro was en die ik zonder te passen had gekocht. Een paar dagen later trok ik de jurk aan en de beschrijving ‘maxi-jurk’ was een understatement.

Zoektocht naar de juiste sandaaltjes

Miskopen? Daar heb ik geen zoektocht voor nodig…

Maat S van dit merk leek bij mij letterlijk wel een maat Large. Veel te lang, vormeloos en met een ceintuur op een hoogte die totaal niet in de buurt van mijn middel kwam. Kortom, er viel en valt niets meer aan te redden. Destijds – vorig jaar aan het einde van de zomer – probeerde ik het op te leuken met een brede, lederen riem. Want terugbrengen lukte niet meer (te lang gewacht, kaartje er al afgeknipt). Tja, een mooi voorbeeld van goedkoop is duurkoop.

Met mijn nieuwe sandaaltjes de Vesting in

Maar zo is het in ieder geval niet met mijn prachtige, nieuwe sandaaltjes van het mooie merk ASH. De kleur is heel mooi en neutraal, een zachte lichtbruine leerkleur. Het model een tikje ‘edgy‘ met dubbele straps en sluiting. Vanzelfsprekend helemaal van leder. Zowel de straps als het voetbed. Gewoon heel erg mooi. Handig als ik ben besloot ik ze meteen maar aan te doen op een wandeling door het mooie Naarden-Vesting. Dat het ineens best lang wandelen met nieuwe sandaaltjes niet zo handig is – ook niet in straten met van die fijne ‘kinderkopjes’ – bedacht ik mij achteraf pas. Nou ja, je moet er wat voor over hebben om met mooie nieuwe schoentjes te lopen hè?

Zoektocht naar de juiste sandaaltjes

Matchy Matchy?

Ze matchen bovendien fantastisch met een nieuw satijnen, groen jurkje boven de knie. Maar ook met een van mijn oldtime favourites, een pittig rode maxi-jurk met hoge splitten. En ook met een van mijn lekker zittende skinny jeans zie ik een mooie match. Net als met een kort shortje of rokje trouwens. Zoals je kunt zien op de foto’s hierboven. Sandaaltjes zijn – vind ik – nu eenmaal altijd wel een hele goede aankoop. Luchtig, soms bijzonder en met een twist. Je komt er altijd goed gekleed mee voor de dag. Echt prachtig voor een etentje na een dagje strand. Mooie jurk over de bikini heen aandoen, de handige slippers voor op het strand uit en … de sandaaltjes aan. Ik zeg: doen!

Zeg eens eerlijk, welk type schoen heeft jouw voorkeur  voor de warme zomerdagen? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De sandaaltjes van het merk ASH die ik op de foto draag heb ik mogen uitzoeken van Omoda

Ze zijn trouwens nu in de aanbieding van € 199,95 met 20% korting voor € 159,95

 

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]