Genietmomentje

In Persoonlijk by Roryblokzijl3 Comments

Genietmomentje

Een genietmomentje, doe jij dat wel vaak genoeg? Ik vind het persoonlijk best lastig om te ontspannen. Een paar jaar terug was dat helemaal onmogelijk, want ik wilde alles. Hard werken, veel uitgaan, steeds nieuwe mensen leren kennen, acteren, sporten, shoppen, reizen. En natuurlijk een leuke vrouw en soulmate zijn. Afspreken met de gezamenlijke vrienden. Maar ook met mijn eigen vriendinnen. 

Doorgaan, doorgaan, doorgaan…tot het niet meer gaat

En…en…en…, het was wat veel allemaal. Dat ontspannen uiteindelijk helemaal niet meer lukte, dat vond ik heel raar.  Maar goed. Iedereen herkent het misschien wel. Doorgaan totdat het uiteindelijk niet meer gaat. Een andere keer meer daarover. Mijn ‘point’ is: geniet tussen alle drukke bedrijven door. Pak je (geniet)momentje. Pas op de plaats. Even niets.

Sporten als een dolle

Maar wat is een genietmomentje? Waar voor de een ‘sporten als een dolle’ ontspanning is (yep, ik herken mijzelf hierin), kan voor de ander een boek lezen al relaxt zijn. Of (window)shoppen, ook een optie. Voor een man verschrikkelijk – als ik Huib mag geloven – maar voor mij ontzettend rustgevend. Nou ja, op een zaterdag in de Primark of Ikea rondlopen, dat dan nèt weer niet.

Mama wil éven chillen

Maar goed. Ontspannen. Relaxen. Je genietmomentje pakken. Hoe doe ik dat tegenwoordig? Met een kleine peuter van twee om mij heen? Niet genoeg. Maar soms, heel soms, laat ik de boel de boel. Al is het maar voor een half uurtje. Dan neem ik een heerlijk kopje zelfgemaakte koffie verkeerd, ga ik even rustig zitten of liggen op de bank. Om vervolgens even naar buiten te kijken. Te staren eigenlijk meer. En wat is er dan lekkerder dan ook een heerlijk geurtje om je heen te hebben.

Genietmomentje

Genietmomentje
SoyScent…say what?

Geurtje? Toch niet zo’n ding wat je in het stopcontact plugt? Nee zeg, absoluut niet. Wierook? Is manlief geen fan van. What else is possible? Nou, best veel. Wat dacht je van SoyScents? Wat dat zijn? SoyScents zijn blokjes ecologisch verantwoorde sojawas, die na het smelten een heerlijke geur afgeven aan je kamer of zelfs het hele huis. SoyScents smelt je in het kommetje van een oliebrander.

Genietmomentje

Genietmomentje
Reminiscing…

En het ruikt niet alleen lekker. Sommige geuren kunnen je stemming ook beïnvloeden. Wat dacht je van de opwekkende geur van citrus. Of misschien wel de kalmerende invloed van lavendel. Met de geur van versgebakken appeltaart haal je misschien wel de herinnering aan het maken van de taart met oma terug. En in mijn geval…zelfs de geur van babypoeder kan verwerkt zijn in een SoyScent. Genietmomentje dus.

Genietmomentje

(Bij de SoyScent ‘Pink Sunset’ moest ik weer denken aan Bali...)

Waar koop je dat?

Ik moet bekennen dat ik de SoyScents heb leren kennen via mijn creatieve tante, Rita Verbon. Al zolang ik Rita ken, heb ik mij verbaasd over alle mooie dingen die ze heeft gecreëerd in de loop der jaren. Van prachtige, verfijnde broches van ‘fimo’ naar prachtige sieraden met parels en Swarovski-kristallen, maar ook soaps, sheabutter en SoyScents. Klik hier voor de site van mijn tante.

Genietmomentje

Hoe en wanneer pak jij je rust? Tips zijn altijd welkom!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Wil je mijn artikelen ontvangen in je mail?

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]