Wil jij mijn valentijn zijn?

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Valentijn, Valentijnsdag, Valentine’s day. Eigenlijk een ‘feestdag’ die overgewaaid is uit het verre Amerika volgens mij. Vroeger – járen geleden toen ik zelf nog klein was – werd er helemaal niets aan gedaan. Maar zo ongeveer in de jaren negentig kwam het meer in ‘schwung‘ en begonnen de winkels er ook handig op in te spelen. En ja, “I am a sucker for romance“…

Euh, er is een pluchen beer voor je bezorgd

Ik kan bijna niet geloven dat ik zelfs een keer een pluchen beertje heb laten bezorgen bij het werk van mijn toenmalige vriendje. Verschrikkelijk corny. Maar het is toch goed gekomen, want het vriendje van toen is mijn huidige man. We zijn alweer een jaartje of – niet schrikken – 29 jaar samen dit jaar, dus het heeft hem waarschijnlijk niet afgeschrikt. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat het hele gebeuren rondom valentijn (bij ons) de laatste jaren wel wat is afgezwakt.

Valentijn 2.0

Nee, dat zeg ik eigenlijk niet goed. Het is veranderd. Heeft een andere dimensie gekregen. Sinds we ons kindje hebben mogen krijgen op 15 februari 2012. Een dag na valentijn bedoel je? Ja, je voelt ‘m al aankomen. Die 14e februari – de dag van valentijn – begonnen de weeën. En niet zo zuinig ook. Toch duurde het tot en met de vroege ochtend van de 15e totdat ze geboren werd. Maar goed, toen heeft ook Valentijnsdag ineens een heel andere lading gekregen.

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Je moet bijna bevallen, zullen we uit eten gaan?

Overigens wilde H. destijds op 14 februari (valentijn) nog gewoon gezellig uit eten gaan, naar een Indonesisch restaurant. Maar dat heb ik toch maar tegengehouden. Het voelde gewoon niet goed. Achteraf begreep ik waarom. Hoe het dan kwam dat ik zelf toch op het lumineuze idee kwam om eens Surinaamse bruine bonen met rijst te maken… Afijn, dat is een tikje off topic en om maar in de favoriete Engelse termen te blijven: too much information.

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Valentijn met zijn drietjes vieren

Valentijnsdag dus. We vieren het dit jaar eens anders (en eerlijk is eerlijk. Zo doen we het de laatste jaren steeds). Geen datenight met ons tweetjes, maar gewoon een gezellig etentje met zijn drietjes. Want valentijn en Mila’s geboortedag zijn nauw met elkaar verbonden. Waarom zouden we dat dan ook niet op die manier vieren? Wat we gaan doen dan? Dit jaar iets wat ons dochtertje heel gezellig vindt. Een lekkere pasta of pizza bij Vapiano! Dat we daar als cadeau een fijne fles Cava bij krijgen, is natuurlijk ook wel heel fijn.

Wil jij mijn Valentijn zijn?

My Jewellery

En natuurlijk geven we elkaar wel wat kleine cadeautjes. Of beter gezegd, dit jaar heb ik ook mijzelf een cadeau voor valentijn gegeven. Dankzij My Jewellery! Ik mocht namelijk het een en ander uitzoeken en in het kader van het uitzoeken, opruimen en weggeven van mijn grote collectie kleding (items vanaf ongeveer 1990 tot nu toe… echt waar) richt ik mijn blik – bij het aanschaffen van nieuwe items – nu ook steeds meer op key pieces die ik combineer met basics. En dat lukt bij hen uitstekend!

Valentijns-outfit

Neem nu dit superleuke bikerjasje. Opvallend, vind je niet? En dat is er meteen ook zo mooi aan. Een ’tussen de seizoenen’-jasje, maar ook gewoon leuk om te dragen over een jurkje. En specifiek over dit – ook nieuwe – romantische jurkje! Overigens is dit jurkje ook heel leuk om te dragen naar events, een feestje, maar ook … naar ons Valentijnsdag etentje. En natuurlijk wilde ik het thema Valentijn laten terugkomen in mijn outfit. Hence een aantal leuke sieraden, want een valentijnscadeau voor haar is heel makkelijk te vinden bij dit superleuke merk.

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Created with love

Wat vinden jullie van mijn ‘Initial‘-armbandje? Mila kan niet wachten om het ook te mogen dragen (al zijn haar polsen nog net te dun). En wat dacht je van dit toepasselijke kettinkje? Allemaal hartjes (en mooie kraaltjes)! Tijdens haar verjaardagsfeestje voor familie mag ze het kettinkje misschien lenen. Hele leuke items die niet alleen voor valentijn leuk zijn, maar sowieso. En ik weet het. Ik zei al eerder dat ik eigenlijk alleen maar (echt) gouden en incidenteel zilveren sieraden draag. Maar in de loop der jaren ben ik ook dit soort leuke items gaan waarderen die je net even wat sneller pakt en ook leuk kunt combineren met outfits.

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Sieraden geef je door

Dan heb ik het nog niet over de tijd dat ons kleine dochtertje een puber zal zijn en dan wellicht ook sieraden naar school wil dragen. Ik ben altijd erg zuinig op mijn spulletjes dus ik kan mij zo voorstellen dat de sieraden van nu tegen die tijd nog erg mooi zijn, dus dat Mila er dan nog veel plezier aan zal beleven. Vroeger – toen ik zelf nog een puber was – had ik ook wel dit soort leuke items willen hebben eerlijk gezegd. Kortom, ik word weer helemaal blij van al het leuks dat ik van My Jewellery heb mogen uitzoeken. Ik hoop jullie hiermee ook te inspireren.

Wil jij mijn Valentijn zijn?

‘Doe’ jij aan Valentijnsdag? En wat vind je van mijn uitgezochte items?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Zwarte bikerjas met studs – € 59,95
Geplooide overslagjurk met stippen – € 49,95
Ketting met hartjes en kralen – € 19,95
Paarse kralen armband met initiaal – € 14,95
Moments charm amour – € 8,95

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]