Wat als je met een 'natural to skin' veilige Retinol kunt werken aan rimpelvermindering

Wat als je met een ‘natural to skin’ veilige Retinol kunt werken aan rimpelvermindering

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl12 Comments

Het klinkt als te mooi om waar te zijn, denk je nu misschien. ‘Natural to skin’ veilige Retinol waarmee je jouw rimpels kunt verminderen èn je huidoppervlak gladder kunt krijgen? Ik denk dat het valt of staat met je eigen geloof in dingen, maar ook met hoe je jouw leven verder inricht. Als er een wondermiddel zou bestaan om instant jonger te worden (of te lijken), dan zouden we waarschijnlijk allemaal in een dikke rij staan. Aan de andere kant, is dat wel zo?

Rimpelvermindering met een Instagram-filter

Ik probeerde een Instagram-filter uit – ok, het was een nogal overdreven filter met grote uitschieters – waarbij je ogen extra glad getrokken werden, je wangen kreeg als appeltjes uit de film en dikke lippen alsof je – nou ja – vol op je lippen was gevallen na het lopen van een marathon. Denk dat kleurtje van je gezicht na afloop van de marathon erbij ‘and you feel the picture’. Totaal onnatuurlijk, gladgetrokken en gewoon heel erg eng.

Euh, aging gracefully anyone?

Dat was natuurlijk een uiterste en tussen het een en het ander zit nog een wereld vol mogelijkheden. But still – ik geloof in aging gracefully. Wat voor mij persoonlijk inhoudt dat ik ga voor een gezonde levensstijl (maar wel in balans. Ik houd teveel van lekker eten en drinken op zijn tijd. Al mag dat laatste wel weer even wat minder), ik gevarieerd en gezond kook met verse ingrediënten, zorg voor voldoende beweging (wel heel ruk dat ik nu een knieblessure heb waardoor ik geen yoga en andere knie-belastende oefeningen mag doen) en een mentale gezondheid (zo nu en dan mijn bestie zien, veel wandelen in de buitenlucht, genieten van het spaarzame contact met andere mensen).

Wat als je met een 'natural to skin' veilige Retinol kunt werken aan rimpelvermindering

Een prikje hier, een fillertje daar

Een botox-prikje, wat fillers of iets nieuws (ik ben niet thuis in deze wereld)? No thank you. Maar goede crèmes, die een weldaad voor je huid kunnen zijn? Noviteiten op scincare-gebied zoals ampullen, serums of meer? Yes please! Ik geloof er oprecht in dat een combinatie van deze dingen zoals hierboven genoemd (behalve dus de ‘invasive‘ plastische chirurgie en andere schoonheidsingrepen) goud kan zijn. Mits je realistisch blijft. Je rimpels zullen door huidverzorgingsproducten niet verdwijnen. Wel kunnen ze verminderen. Of je huid wat gladder maken. Het in ieder geval zo doen lijken. Ja, daar geloof ik wel in.

AHAVA

Een tijdje terug mocht ik een drietal producten testen van het merk AHAVA (Active Deadsea Minerals) en ik was wat huiverig in het begin, moet ik toegeven. Waarom? Ze hebben een lijn ontwikkeld; een gepatenteerd complex geformuleerd om te werken als een ‘natural to skin’ veilige Retinol. Bij het woord Retinol kan er bij mij wat paniek ontstaan. Ik heb een oudere, (eczeem-)gevoelige en kwetsbare huid. Ooit heb ik – zonder goede voorbereiding – Retinol gebruikt en dat voelde absoluut niet goed op mijn huid. Het werd ook rood en schilferig en sindsdien heb ik de Retinol aan de kant geschoven (ook al was het mijn eigen schuld. Goed lezen, langzaam opbouwen, dat is de ‘key’), want ik durfde het gewoon niet meer aan.

Wát is Retinol eigenlijk?

Enige uitleg over dit specifieke ingrediënt. Retinol is een derivaat van vitamine A. Bij contact met de huidenzymen wordt het afgebroken tot Retinoïnezuur. Dat vergroot de celdeling en stimuleert het ontstaan van nieuwe collageen: minder rimpels en een gladdere huid. Ook licht het hyperpigmentatie op. Met als totaalresultaat een gladdere en heldere huid. Een populair anti-aging ingrediënt dus. Maar ja, die bijwerkingen dus. Irritaties, schilfers, dermatitis, overgevoeligheid voor de zon, droge huid. Ik word daar niet blij van en vind het gewoon spannend.

Wat als je met een 'natural to skin' veilige Retinol kunt werken aan rimpelvermindering

En wat houdt pRetinol (Safe Retinol) dan precies in?

Zo anders is het bij deze natuurlijke pRetinol-lijn van AHAVA. Wát een fijne producten en wat voelde het goed aan op mijn huid. Wat zegt AHAVA? “Op deze manier wordt de Retinol geproduceerd in de huid, precies op de plek waar de huid het nodig heeft. Je huid hoeft zich niet aan te passen aan het Retinol molecuul en dus heb je – waarschijnlijk – geen last van vervelende neveneffecten“. Ideaal dus. Want ondanks dat ik het toch een tikje spannend vond om de oogcrème en de (dag- en nacht)crème te testen, bleek dat achteraf zó niet nodig. Nu nog – ver na de testperiode van minimaal 5 weken – gebruik ik de oogcrème dagelijks in de ochtend en avond. Niet alleen rondom mijn ogen, maar ook om mijn mond.

Leg eens uit AHAVA?

Goed om te weten – mocht je geïnteresseerd zijn – de basis waarop pRetinol is ontworpen: Beta caroteen (veilig component en daardoor de best gekozen Retinol precursor) en Niacinamide (vitamine B3 als Retinol precursor) met de toevoeging van twee natuurlijke actieve bestanddelen uit de Dode Zee, namelijk Dead Sea mineraalrijk water (Osmoter) en een extract van Dunaliella Salina (Dead Sea alg, van nature rijk aan Beta caroteen).

pRetinol Cream

Ik mocht de pRetinol Cream (Safe Retinol) testen. Een hele fijne en hydraterende crème (bijzonder is de oranje kleur – van bèta caroteen) die je elke ochtend en avond na de reiniging aanbrengt op de huid. Handig (en luxe) is het lepeltje dat je bij deze crème krijgt (want met je vingers in een pot crème is en blijft wat mij betreft een ‘no-go’). De crème richt zich op rimpelvermindering en een gladder huidoppervlak. Nu vertelde ik al eerder dat het een lastig punt is en blijft om te bewijzen. Wat ik zeker merkte is dat deze crème heel rijk aanvoelt en vanaf het moment van opbrengen tot het reinigen van de huid je huid daadwerkelijk goed verzorgt en gladder doet ogen. In ieder geval zeker in mijn beleving.

Wat als je met een 'natural to skin' veilige Retinol kunt werken aan rimpelvermindering

pRetinol Eye Cream

De pRetinol Eye Cream belooft zich te richten op het verbeteren van de stevigheid van de kwetsbare, dunne en gevoelige huid rondom de ogen. Het verminderen van rimpels en vermoeidheid is een doel op zich. Wat ik zelf merk aan deze (eveneens oranje) luchtige en toch volle, zachte oogcrème? De substantie is prettig en irriteert totaal niet. Ook deze oogcrème gebruik je tweemaal per dag. Breng het aan van binnen naar buiten aan op een gereinigde huid en laat het goed intrekken.

pRetinol Sheet Mask

Behalve de pRetinol Cream en Eye Cream kreeg ik van AHAVA verder een Sheet Mask toegezonden (en dat was ook fijn!). Geformuleerd om de eventuele dofheid van je huid tegen te gaan, de gelaatstrekken te revitaliseren, fijne lijntjes glad te strijken en gewoon ook om lekker te hydrateren. Een heel fijn sheet mask dat best goed op mijn huid paste, wederom totaal niet irriteerde (Safe Retinol). Ik ging – na een kwartiertje het sheet mask te hebben opgehad – weer energiek de dag in. En eerlijk is eerlijk, mijn huid oogde zeer gehydrateerd en zeker wat gladder. Fijn masker dus! Ik kan niet anders zeggen.

Wat kost dat nou?

Het is niet goedkoop, maar dat hadden jullie misschien ook niet verwacht. Het wil niet zeggen dat dure producten altijd goed zijn. Maar wat ik test, review ik uitgebreid. Ik neem de tijd om te ervaren (minimaal vijf weken) wat ik voel en merk aan mijn huid en dat laat ik jullie dan ook eerlijk weten. Of dit pRetinol een wondermiddel is? Dat kan ik in alle oprechtheid niet zeggen. Wat ik wel merk is dat ik heel tevreden ben met hoe de producten aanvoelen op mijn oudere, kwetsbare en gevoelige huid. Dat is al een pluspunt. Dat ik dan ook zie hoe mijn huid reageert (minder droog, oogt beter gehydrateerd en serieus lijkt het ook wat gladder) maakt het plaatje compleet.

pRetinol Cream – 50 ml – € 86,70

pRetinol Eye Cream – 15 ml  – € 68,30

Sheet Mask pRetinol – € 10,20

The power of Retinol

The power of Retinol, without the side effects“, zegt AHAVA. En ik kan toch niet anders dan het daarmee eens zijn. Sterker nog. Ik krijg behoorlijk wat producten toegestuurd om te testen (en daar ben ik heel dankbaar voor) en natuurlijk haal ik daar ook wel dingen uit die ik absoluut zelf nog eens wil nabestellen. In ieder geval is deze oogcrème daar een van. Naar het serum ben ik trouwens ook erg benieuwd, maar daar ga ik eerst de reviews van collega’s eens op naslaan.

Heb jij ooit gehoord van het ingrediënt Retinol en wat vind jij van deze Safe Retinol van AHAVA: pRetinol?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]