Uh oh … Mommy’s night out

In Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

Mommy’s night out“? Klinkt als de titel van een slechte film, hè? Niets is minder waar. Weet je dat ik al een heel jaar uitkijk naar deze dag nacht? Spannend ook, want daardoor ligt er best een beetje druk op. Ach, een beetje maar.

Utereg m’n stadsie

Ik spaar al een jaar voor de overnachting in mijn ‘Utereg’; mijn oude ‘stadsie’. Geboren en deels getogen is en blijft Utrecht ‘the place to be‘ voor mij. Ongeacht waar ik Utrecht ook binnen rijd. Het voelt vertrouwd. Eigen. Thuis. Dat mijn favoriete – jaarlijkse – feestje zich hier afspeelt is dan ook eigenlijk niet zo gek.

Mommy’s night out!

Mommy’s night out dus. Waarom ik het zo noem? Omdat ik nu – in vergelijking met een jaar terug – niet meer een à twee keer per maand een dansje doe, maar slechts een keer per jaar zo ongeveer. Whut?!? Ja, zo loopt het soms. Het kost nu eenmaal energie wanneer je een bedrijf aan het opstarten bent.

Energie variant 46.0

Energie die ik niet meer kan missen. Want waar ik vroeger rustig om 7 uur (’s ochtends) mijn bedje in dook na een lange dansnacht en om 9 uur gewoon redelijk fris en fruitig weer opstond, is dat nu anders. Hoewel ik het nooit had gedacht (of verwacht) eisen die eerste pittige jaren van slaapgebrek na de geboorte van ons dochtertje toch hun tol.

Busy bee to the max

Let wel. Gecombineerd met het opstarten van een bedrijf. Mijn bedrijf. Want laatst had ik uitgerekend dat ik – naast de zorg voor Mila, opvoeding en huishouden – ruim 30/35 uur per week werk aan mijn blog en alle projecten van Milaboekjes. Die uren pak ik dus tussen de bedrijven door, ’s avonds en in het weekend. Een night out en uitslapen passen daar niet meer in.

Gevoelsleeftijd? 35 vandaag

Ok, tel daarbij op dat ik geen 18 meer ben en het is duidelijk, toch? Ik voel mij wel jong en dat is mooi en goed, maar het is niet handig de realiteit uit het oog te verliezen. Genoeg daarover! Wat houdt je ‘mommy’s night out’ dan precies in, Rory?

Een dansje doen

Veel! Samen èn alleen. Denk aan: eerst werken met vriendin en business partner. Dan samen een hapje eten. Borrelen met een andere vriendin die ik al lang niet meer heb gezien (edit: dit werd borrelen met een dansje, want we waren allebei wat verlaat). Dan natuurlijk het main event van de night out: een dansje doen! Alleen, maar ook samen. Met vriendin van de borrel. Maar ook met Jim en zijn vriendengroep, met kennissen van vroeger. Ja, een echte Cartouch Vibes-reünie.

A Cartouch night out

Een onvervalste night out. Dansen vanaf een uurtje of half twaalf tot het ochtendgloren. Tot sluit. Ok, af en toe een drankje om de hydratatie op gang te houden. Ondertussen bijkletsen. Muziek van ‘vroegah’. Ik heb het over eind jaren tachtig / begin jaren negentig. En erna het ook erg fijne deel van de night out … logeren in een appartement (B&B) in het centrum van de stad.

Iets met files en knikkebollen op de snelweg

Geen gedoe met terugrijden in de vroege ochtend. Onverwachte files. Met extreme vermoeidheid de weg op moeten. Nee, vijf minuutjes lopen en mijn bed staat klaar. Een klein, maar volledig – en prachtig ingericht – appartement met woonkamer, keuken, badkamer èn slaapkamer en dat in hartje centrum. O ja, inclusief vers gemaakt ontbijt en een heerlijk dakterras!

Alleen, maar niet eenzaam

Dat ik rond 12 uur uit het appartement moet de dag erna, mag de pret niet drukken. In de ochtend in je appartement ’thuiskomen’, even douchen. Lekker slapen en ontbijten in opperste rust. Want een keertje helemaal alleen, daar valt ook wat voor te zeggen. Mommy’s night out eindigt dus ook nog bijzonder prettig.

Mijn ‘oplaadstation’

Of ik (man en) dochter niet mis? Ja, heel erg. En zij mij ook. Bijslapen? Zit er niet in. Korte nacht? Best wel. Maar energie des te meer! Mommy’s night out voelt voor mij als een oplaadstation. Ik heb het – vind ik zelf – best druk, maar deze night out zorgt ervoor dat ik er weer tegenaan kan. Heerlijk!

Ga jij er (nog) weleens alleen op uit?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Uitgelichte foto is van een ander feestje, but it serves its purpose, right?

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]