Mijn ‘Beauty Geheim’ is mijn body crème

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

‘Beauty Geheim’ Body Crème? Spontaan moest ik denken aan het tijdschrift ‘Mijn Geheim’ waarin levensverhalen worden gedeeld. Toch is dat natuurlijk absoluut niet wat ik bedoel met de titel van deze blogpost. Toen ik het persbericht samen met een exemplaar van de ‘Beauty Geheim Body crème‘ van Kneipp toegestuurd kreeg, was mijn nieuwsgierigheid zeker gewekt. Ik ben een ontzettend grote fan van huid- en lichaamsverzorgingsproducten en eerlijk is eerlijk, zeker van het merk Kneipp.

Gastblogger van Twinkelbella

Eerder mocht ik voor collega-blogger Saskia van Twinkelbella al deze fijne body mousses reviewen. En bij de Proefparade Beauty Collection 2017 kreeg ik een pakketje mee van de heerlijke Beautiful Shape-lijn van Kneipp. De uitgebreide review van zowel de scrub, body lotion en huidolie kan je op mijn blog vinden. En onlangs kon je ook lezen over mijn ervaringen met de fijne voetproducten van Kneipp (handig met het zonnetje wat steeds meer doorkomt. Ik was en ben bezig met een grondige APK van mijn voetjes).

Romige body crème, dat klinkt goed!

Je begrijpt dat ik ontzettend benieuwd was naar deze romige body crème. Ik zeg bewust romig. Want ook al betreft het een dikkere substantie dan een body lotion. Is het niet een dikke crème die je echt flink in moet masseren. Het fijne is dat deze body crème je huid in eerste instantie wel wat ‘wit’ maakt (handig! Zo zie je waar je bent geweest), maar tegelijkertijd heel makkelijk aan te brengen is. De crème trekt dan ook vrij snel in. En voor diegenen (ik las het onlangs op een blog) die graag hun skinny jeans aan willen doen kort na het aanbrengen van de body crème? Geen enkel probleem (en ik kan het weten, want ik draag zelf nagenoeg alleen maar super skinny jeans).

Luxe en bijna oriëntaalse geur

Het eerste wat mij opvalt, naast de romige substantie? De geur. Heerlijk, luxe, oriëntaals bijna. Uren na het aanbrengen ruik je nog subtiel de geur van de body crème. Verder ben ik erg blij met het verzorgende en hydraterende effect. Mijn wat droge huid (eerlijk is eerlijk, met de jaren wordt je huid nu eenmaal ook vanzelf droger) wordt echt gevoed, verzorgd. Zou dat komen doordat er vier soorten natuurlijke oliën in de body crème verwerkt zijn (argon, marula-, wonderboom- en olijfolie)?

Mijn 'Beauty Geheim' is mijn body crème

Beauty Geheim Body crème

Iets wat ik ook fijn vind om te weten? De Beauty Geheim Body crème bevat geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen (zoals parabenen). Bevat geen paraffine, siliconen en minerale oliën. Ook is de verdraagzaamheid van de huid getest en bevestigd door dermatologen. Prettig. Dat sterkt mij in het gevoel dat mijn huidconditie in balans zal blijven. In mijn geval zie ik zelfs verbetering. Natuurlijk wordt eventuele rimpelige huid niet ineens glad. Maar ik zie wel dat mijn huid er veel beter uitziet. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de hydraterende en verzorgende werking van deze romige body crème.

Rimpelig, anyone?

Rimpelige huid? Maar zo oud ben je toch niet Rory? Dat klopt helemaal. Je bent zo jong als je jezelf voelt hè? Ik ben absoluut niet ‘in denial‘ hoor. En ik geloof ook in ‘aging gracefully‘. Maar soms mag je jezelf best een beetje helpen. En dat doe je het beste door consequent je huid te reinigen en goed te verzorgen, te hydrateren. Dat hydrateren doe je natuurlijk ook door genoeg vocht tot je te nemen. Dan doel ik met name op water en (kruiden)thee. Cafeïne en alcohol hebben nu eenmaal – naast andere effecten – ook een uitdrogende werking op je huid. Maar goede hydratie en verzorging van buitenaf? Net zo belangrijk.

Ik heb er zin in!

Wat vind ik dus zelf oprecht van deze Beauty Geheim Body crème van Kneipp? Ik gebruik het nu een flinke tijd, elke ochtend. Heerlijk, als extra voeding en hydratatie voor je huid na het douchen. Ik merk dat ik er echt zin in heb om de body crème te pakken. Eigenlijk gebruik ik het liefste ook nog de huidolie (tip: fijn voor het slapen gaan!) en de body lotion van de Beautiful Shape-lijn. En ben ik door mijn ouders zo opgevoed dat je eerst opmaakt wat je hebt voordat je iets anders openmaakt. Maar in dit geval gaat het natuurlijk om het testen van producten. Zodat je een gedegen en grondige review kan schrijven. Daar kan ik niet weken mee wachten.

Mijn 'Beauty Geheim' is mijn body crème

Dus ben ik echt blij dat ik ’s ochtends na de douche deze fijne body crème kan pakken (update: hij is alweer bijna op!). De substantie en geur spreekt mij erg aan. Hoe klinkt deze nieuwe introductie van Kneipp jullie in de oren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik ontvangen

Kneipp Beauty Geheim Body crème is verkrijgbaar sinds begin april. De luxe ogende pot gevuld met 200 ml body crème kost € 9,99

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]