In beautiful shape met Kneipp + winactie (gesloten)

In Lifestyle by Roryblokzijl45 Comments

In beautiful shape met Kneipp? Maar Rory, jij was toch diegene die drie keer per week naar de sportschool rent? Dus jij bent toch al ‘in shape‘? Euh, klopt. Dat was zo. En dat probeer ik vast te houden. Normaal gesproken haal ik in ieder geval zéker twee keer per week. Want maandagavond is ‘mijn’ sportavond. Zaterdagochtend 9 uur sta ik ook voor de deur van de sportschool. Waarom? Omdat ik het leuk vind!

Griep, buikgriep, verkoudheid

Hoe anders is dat helaas de laatste paar maanden. Ik loop nu alweer een flinke tijd te kwakkelen met dé griep, die overging in buikgriep, en daarna in een (zware) verkoudheid. Tegelijkertijd begon het gedoe met het lipeczeem en de kapotte mondhoeken. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en loop ik nog te rommelen met alles.

Roofbouw plegen

En ondertussen? Heb ik dus niet gesport. Waar de man juist expres wèl gaat sporten, ook al is hij wankel en ziekig. Doe ik dat juist absoluut niet. Ik heb namelijk gelezen dat het gewoon niet goed is voor je lijf. Voor je hart. Om – als je ziek bent – jezelf nog extra uit te putten. Je uithoudingsvermogen te testen. Je doet het dan eigenlijk vanuit je reserves. Een soort van roofbouw plegen (is mijn persoonlijke mening).

Rust in je kop

Goed, onze meningen verschillen daarover. Feit is dat ik – met uitzondering van één poging – de sportschool al een weekje of acht niet meer van binnen heb gezien. En daar baal ik van. Want ik wil goed voor mijn lichaam, goed voor mijzelf zorgen. Ik heb het behoorlijk druk qua schrijfopdrachten. Wil alles ‘heel.erg.goed’ doen. Pak eigenlijk iets teveel aan. En dan heb je juist die rust in je hoofd nodig. Door bijvoorbeeld te sporten.

My body is my temple

Maar dat lijf dus. Best een issue op je 46ste. Laat ik eerlijk zijn. Ik krijg veel complimenten. Over hoe ik eruit zie. Hoe slank ik ben. Over hoe goed ik mijzelf verzorg. En dat wil ik graag zo houden. Ook juist nu ik tijdelijk geen lippenstift kan opdoen. Het even niet trek om te sporten. En mijn hoofd te vol zit.

Een voordeel bij het nadeel

Nou ja, voordeel? Ik ben afgevallen. Big time (voor mijn gewicht dan). Twee kilo eraf is bij 54 kilo best veel. Met kleding aan? Ultraslank. Mijn moeder keek mij onlangs bezorgd aan en vroeg of het wel goed ging. Dat ik nu toch wel heel erg slank werd. Of dat de bedoeling was? Euh, nee dus. Want ónder de kleding zie ik aan mijn lichaam dat het wel ultraslank is, maar dat het ook wel ‘stevig’ mag blijven (en niet verslappen).

Beautiful Shape by Kneipp

Nu komen we bij het feitelijke onderwerp van deze blog. Want Kneipp heeft een hele fijne nieuwe productlijn ontwikkeld: ‘Beautiful Shape‘. Met de subtiele geur van sandelvrucht en druivenpitolie. Tijdens de Proefparade Beauty Collection 2017 raakte ik in gesprek met Susan en haar enthousiaste collega bij de stand van Kneipp. Een merk wat ik overigens goed ken en waar ik zelf al regelmatig fijne producten van koop.

In beautiful shape met Kneipp + winactie

Verstevigen van je huid, zo gek nog niet

Susan en haar collega informeerden ons over hun nieuwe productlijn ‘Beautiful Shape‘. En ik mocht de ultrazachte body scrub, verstevigende huidolie en verstevigende bodylotion uitproberen. Ik ben inmiddels een weekje of drie aan het testen. En ik ben heel blij! Ik heb het gevoel dat deze producten daadwerkelijk bijdragen aan het verstevigen èn hydrateren van mijn huid.

In beautiful shape met Kneipp + winactie

Body scrub

De ideale combinatie? Eerst een hele fijne en zachte scrubbeurt onder de douche. De druivenpitolie is het huidverzachtende bestanddeel. De fijne jojoba waxkorrels scrubben je huid op een zachte en voorzichtige manier. Je brengt het gewoon met de hand aan, met zachte en masserende ronddraaiende bewegingen. Ik gebruik het zelf over mijn hele lichaam. Al kijk ik wel uit voor de zachte, tere huid van mijn decolleté. Daarna fijn afspoelen met afwisselend warm en koud(er) water. De geur is subtiel en prettig.

In beautiful shape met Kneipp + winactie

Huidolie of body lotion?

Het kan allebei. Op zich is het prettig om de verstevigende huidolie te gebruiken voor het slapen gaan. Zodat de olie lekker in kan trekken. Toch merk ik dat ik ’s ochtends een combinatie van zowel de huidolie als de body lotion heel fijn vind. Voor de tere huid van mijn decolleté en borsten is de huidolie heel fijn. Maar voor de benen (bij mij is de huid van mijn onderbenen behoorlijk droog) grijp ik toch naar de body lotion. De substantie is wat steviger en dat voelt fijn aan op een droge – soms bijna craquelé – huid.

In beautiful shape met Kneipp + winactie

Enne…hoe merk je die versteviging en hydratatie van je huid?

Ik gebruik de producten nu bijna drie weken. Elke dag. Ondanks het feit dat ik iedere dag in een ruimte werk waar de centrale verwarming aanstaat. Dagelijks van warm naar koud ga en weer terug (ik loop vier keer per dag op en neer naar school om mijn dochtertje te brengen en te halen). Merk ik dat mijn huid zachter lijkt dan voorheen. Gladder. Meer gehydrateerd. Ook had ik verwacht dat mijn huid wat slapper zou zijn na zó lang (want dat is het voor mij) niet sporten. Toch is dat niet zo. Let wel. Ik ben heel precies en smeer heel trouw!

In beautiful shape met Kneipp + winactie

Resumerend

Een hele fijne productlijn. Dat is toch wel de conclusie die ik trek na deze testperiode. Ik ruik een lichte, bescheiden en subtiele geur van druivenpit bij zowel de scrub als de huidolie. De bodylotion lijkt iets meer geparfumeerd. Maar allover overheersen de frisse tonen. Letterlijk alsof je druifjes ruikt. Heerlijk. Dit zijn zeker producten die ik zelf ook weer aan zou schaffen.

Verbeterpunten?

Als ik dan toch wat verbeterpunten zou moeten noemen, dan gaat dat wat mij betreft over een drietal dingen. De tubes van zowel de body lotion als de body scrub ‘kreuken’ vrij snel. Esthetisch gezien vind ik dat wat jammer. Bij de body scrub kan ik nergens terugvinden hoe vaak ik dit mag gebruiken. Dagelijks? Wekelijks? Het voelt zo zacht dat ik dit zelf overigens wel om de dag gebruik. Last but not least lees ik op de verpakking dat de producten slechts 3 maanden na opening houdbaar zijn? Dat lijkt mij best kort. Zeker als je de scrub niet dagelijks gebruikt. Of smeer ik te zuinig?

Winactie

Een winactie? Jaja, ik vind het geweldig dat ik van Kneipp maar liefst drie (!) van deze fijne sets mag weggeven van deze heerlijke productlijn (body scrub, huidolie én body lotion). Hoe doe je mee?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van 24 februari tot en met 5 maart 2017, 00.00 uur.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Wat is jouw favoriete Kneipp-product? En had jij al gehoord van deze nieuwe lijn?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze producten heb ik ontvangen

Photocredits uitgelichte foto: mijn net 5-jarige dochtertje Mila! Well done lieve schat!